Utforska de senaste nyheterna, berättelserna och mediaresurserna från Mastercard

 

Pressmeddelanden

2021
17 augusti 2021

Mastercard har förlängt sitt partnerskap med Riot Games som sponsor av League of Legends European Championship (LEC), efter ett framgångsrikt fyraårigt samarbete med varumärket globalt. Avtalet innebär att Mastercard stärker relationen till den största esporten och dess community i hela Europa.

18 juni 2021

Sverige och de övriga nordiska länderna har bäst förutsättningar att dra nytta av open banking, tillsammans med Storbritannien. Det visar en ny rapport från Mastercard, som granskat hur väl förberedda europeiska länder är att anamma open banking.

11 juni 2021

Stockholmsbaserade Earthbanc har utnämnts till vinnare i vårens upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. FINITIV är ett öppet innovationsprogram som ger nystartade företag möjligheten att samarbeta med Mastercard, Swedbank, Danske Bank, SEB och DNB. I tuff konkurrens med 15 nordiska och baltiska finalister tog Earthbanc hem vinsten tack vare sin tydliga kommunikation, ett värdefullt hållbarhetsfokus och potential att hjälpa organisationer att mäta sina utsläpp.

11 juni 2021

Lighthouse MASSIV, Mastercards partnerskapsprogram för att hitta och skala upp morgondagens impact unicorns, utsåg igår norska SPENN till vinnare. DDFinance belönades med priset Impact Potential.

26 maj 2021

Inför UEFA Champions League-finalen visar Mastercards undersökning att 86% tror att de generellt får en mer optimistisk inställning till livet av att vara fotbollsfans och 45% av tror att gemenskapen är det som driver passionen för sporten.

17 maj 2021

Idag, på den internationella dagen mot homofobi, bifobi, interfobi och transfobi (IDAHOBIT), kan Mastercard stolt presentera att True Name™-funktionen för kort lanseras i över 30 europeiska länder*, däribland Sverige.

5 maj 2021

Nya insikter när det gäller trender kring konsumtionsmönster är avgörande för att besöksnäringen ska kunna återhämta sig och fortsätta utvecklas efter pandemin. Därför har Mastercard och Göteborg & Co inlett ett samarbete för att skapa en unik digital plattform där Mastercard kommer att bidra med viktiga insikter kring sådana trender.

22 april 2021

Nya insikter från Mastercard och den svenska fintech-startupen Doconomy visar att svenskarnas shoppingvanor under pandemin har haft en positiv effekt på klimatet. Koldioxidavtrycket från inköp med Mastercard-kort, inom de vanligaste konsumentkategorierna, minskade med 9 procent i Sverige under 2020 jämfört med 2019. En färsk undersökning visar också att 76 procent av svenskarna är villiga att ändra sitt beteende för att bekämpa klimatförändringar och hållbara utmaningar under 2021.

15 april 2021

Drygt en fjärdedel (27 procent) av alla enmansföretag samt mikro, små och medelstora företag i Sverige, Norge, Finland och Danmark har skalat upp digitaliseringen av sina verksamheter och ökat sin närvaro online för att möta nya kundbehov och reducera kostnader.

12 april 2021

En ny undersökning, genomförd av YouGov på uppdrag av Mastercard, visar att svenska konsumenters intresse för miljön har ökat markant till följd av pandemin. 40 procent av svenskarna uppger att de idag tycker att det är viktigare att minska sitt koldioxidavtryck än före pandemin.

25 februari 2021

Lighthouse MASSIV, Mastercards partnerskapsprogram som fokuserar på så kallade social impact-bolag, presenterar idag vårens deltagare som kommer att stödjas av rådgivare från Swedbank, Danske Bank, Bill & Melinda Gates Foundation, Synch och Nordic Impact Funds.

25 februari 2021

Idag presenterar Mastercard 15 tech-startups som blir del av vårens upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet 2021

2020
17 december 2020

Hittills har 2020 varit ett år fyllt av utmaningar och även julen kommer att se annorlunda ut för många i år. Det är nu extra viktigt att handla medvetet och informerat. Tidigare undersökningar från Mastercard visar att många svenskar redan anser sig vara mer omtänksamma denna jul samt planerar att ägna mer tid och eftertanke åt årets julklappar.

10 december 2020

En ny undersökning från Mastercard visar att svenskarna lägger mer tid och energi på julklappar till nära och kära i år. 73 procent säger att 2020 har påmint dem om vad som är viktigt i livet och 52 procent uppger att de är mer omtänksamma denna jul. 39 procent lägger också extra omtanke på julklapparna i år.