Mark Barnett - ny vd för Mastercard i Europa

4 maj 2020 | Stockholm | Av akristersson

Mastercard meddelar idag att Mark Barnett utses till ny vd för Mastercard Europa. I sin nya roll kommer Mark att ansvara för strategi, ledning och resultat för Mastercards verksamhet i regionen. Mastercard Europa omfattar 53 länder och täcker över 950 miljoner människor via samarbeten med handlare, finansinstitut och företag. Mark kommer rapportera till Gilberto Caldart som ansvarar för Mastercards internationella verksamhet och Mark kommer ta plats i Mastercards globala koncernledning från och med 1 juni 2020.

”Detta är en oerhört viktig tid för Mastercard, speciellt här i Europa och jag är glad över att få leda en så dynamisk och mångsidig region. Via vårt nätverk och strategi för våra ”multi-rail-betalningar” har Mastercard en unik position att leverera enkla och säkra betalningslösningar i Europa. Jag ser fram emot att fortsätta och leda en kultur där vi driver ny teknologi och innovation samtidigt som vi stärker vår position som en fantastisk bra samarbetspartner, bidrar till en positiv samhällsutveckling och förenklar människors vardag", säger Mark Barnett.

“Mark har en fantastisk kunskap, gedigen erfarenhet och goda exempel när det gäller att bygga nya, viktiga partnerskap och samtidigt skapa en företagskultur som främjar nytänkande”, säger Gilberto Caldart. “Med sitt fokus är han en mästare på att leda omvandling på lokal nivå och samtidigt realisera vår ”multi-rail kapacitet”, driva tillväxt och ledarskap. Det gör honom till den perfekta personen att leda utvecklingen för Mastercard i Europa.”

Mark kommer senast från rollen som regionchef för divisionen; Storbritannien, Irland, Norden och Baltikum inom Mastercard. Hans gedigna kunskap om branschen och nya betallösningar har varit avgörande för Mastercards framgång i flera länder. Mark har arbetat för Mastercard sedan 2003 i olika roller, däribland som chef för konsultverksamheten inom betalningar i Europa och globalt. Mark har över 20 års erfarenhet från betalningssystemet.

Mark Barnett efterträder Javier Perez, som går i pension i slutet av året efter 15 år som vd för Mastercard Europa. Javier har arbetat för Mastercard sedan 1996 och hade flera ledande positioner inom organisationen innan han tillträdde som vd för Mastercard Europa år 2006.

“Javier har diversifierat vår verksamhet och skapat förutsättningar för fortsatta framgångar, samtidigt som han har gjort Mastercard till marknadsledare runt om i Europa. För hela organisationens vägnar vill jag tacka honom för hans betydande bidrag till att bygga och att ha utvecklat vårt företag”, säger Gilberto Caldart, ansvarig för Mastercards internationella verksamhet.

akristersson

Mediakontakter

Annika Kristersson, Kommunikationschef, Norden och Baltikum, Mastercard

Om Mastercard

Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.