Mastercard, TRIWA och Fidesmo lanserar smarta klockarmband

26 februari 2019 | Stockholm | Av akristersson

TRIWA och techbolaget Fidesmo lanserar produkten “Tapster” – klockarmbandet där användaren ansluter sitt Mastercard för kontaktlösa betalningar. Stjärnurmakarna blir första återförsäljare av Tapster, som till en början säljs i en begränsad beta-upplaga för konsumenter som vill bli först med att testa produkten.

Tapster strap Brown Sewn Classic Silver Buckle
TRIWA och Fidesmo har sedan hösten 2017 samarbetat kring utvecklingen av klockarmband med betalningslösningar. Nu går startskottet för den kommersiella piloten av produkten Tapster – klockarmbandet du kan blippa och betala med genom att ansluta ditt Mastercardkort. Det inbyggda NFC-chipet i armbandet, kopplat till Fidesmos plattform, fyller den analoga klockan med kontaktlösa tjänster.

– TRIWA står för Transforming the Industry of Watches. Tapster är ett resultat av vår vision då vi tillsammans med Fidesmo har tagit den traditionella klockan och fyllt den med ny teknologi, utan att kompromissa med utseendet. Vi blir en av de första i världen att lansera ett klockarmband som erbjuder denna typ av betalningslösning, och vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder framtidens betalningssätt, säger Ludvig Scheja, Co-founder och Creative Director på TRIWA.

– Inom Stjärnurmakarna pågår ett förnyelsearbete där digitalisering och hur vi ska möta morgondagens kunder är en prioriterad fråga. Att ligga i framkant när det kommer till nya produkter och tjänster är därför viktigt och vi tror starkt på användarvänlig teknologi paketerat på ett snyggt och smakfullt sätt, som i fallet med TRIWA och Fidesmos klockarmband, säger Peter Simonsson, CEO Stjärnurmakarna.

Vid lanseringen är betalningar med Tapster möjliga för kunder med kort utgivna av SEB (undantaget SEB Maestro), Eurocard och de kort som SEB Kort AB ger ut tillsammans med samarbetspartners.

– Vi är glada över att våra kunder blir de första som erbjuds enkla och säkra betalningar med hjälp av stilsäkra, designade klockarmband från TRIWA, säger Peter Hjelm, ansvarig för strategisk utveckling på SEB Kort AB.

Fidesmo, vars plattform är integrerad mot Mastercard, gör det möjligt för användaren att på ett enkelt och säkert sätt ansluta sitt Mastercard till klockarmbandet.

– Mastercard arbetar alltid för att kunna erbjuda kunderna de mest innovativa och smidiga betalningslösningarna. Konsumenterna på den svenska marknaden är snabba att ta till sig ny teknik och ställer höga krav på säkerhet och flexibilitet. Samarbetet med Fidesmo är en viktig del i vårt arbete att säkra framtidens betalningar och erbjuda tjänster som både är säkra, snabba och smidiga att använda, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef och ansvarig för fintechsamarbeten, Mastercard Norden och Baltikum.

– Vi ser en större och större efterfrågan på alternativ till traditionella betalningssätt. Fidesmo gör det möjligt för klockvarumärken som TRIWA att möta denna efterfrågan, och vi är stolta att kunna lansera Tapster tillsammans med TRIWA, säger Mattias Eld, CEO och co-founder Fidesmo.

Betalningar via Tapster sker genom Mastercards tokeniseringsteknologi Mastercard Digital Enablement Service (MDES), som garanterar en hög säkerhetsnivå. MDES skapar en digital “token” för varje registrerad enhet, ett unikt nummer – inte det faktiska kortnumret – som är kopplad till den specifika enheten. Denna token kan alltså inte användas av andra enheter. För konsumenter och återförsäljare innebär transaktioner med Mastercard via Fidesmo samma fördelar och garantier som transaktioner med fysiska Mastercard-kort.

 

Om lanseringen
Från och med fredagen den 8 mars säljs ett begränsat antal Tapsters hos Stjärnurmakarna i Sturegallerian för de som vill ta chansen att vara först ut med att testa produkten. Tapster lanseras till en början i en mindre upplaga och kunderna uppmanas lämna feedback på produkten och användarupplevelsen.

akristersson

Mediakontakter

Annika Kristersson, Director of Communications Nordics & Baltics, Mastercard

Om Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla.  Följ oss på Twitter @MastercardNews, @MastercardSE, vår blogg Beyond the Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.