Olympique Lynonnais och Arsenal F.C. ingår när Mastercard utökar sitt sponsorskap av damfotboll

21 maj 2019 | Stockholm | Av akristersson

Mastercard, en av världens mest aktiva sponsorer av större sportevenemang stärker nu sitt åtagande gentemot damfotbollen genom att investera i en rad klubbar och spelare globalt, däribland Olympique Lynonnais och Arsenal Football Club. Bland ambassadörerna ingår den danska spelaren Pernille Harder, som är anfallare för VfL Wolfsburg och lagkapten för det danska landslaget.

Mastercard har varit en storsponsor av damfotboll i 25 år och precis tidigare investeringar som gjorts, syftar denna till att stärka sporten ytterligare genom att hjälpa spelare och klubbar att växa och tilltala fler och större publiker. Två av de lag som ingår, Olympique Lynonnais och Arsenal Football Club, har utmärkt sig globalt med sina framgångar.

Final TwitterCard 3

Olympique Lyonnais har just kommit segrande från sin sjätte Champions League final, vilket är rekord för Champions League-segrar. Klubben har även just avslutat franska dubbeln, vilken blir deras 13:e ligatitel i följd. Den främsta ambassadören från Olympique Lynonnais är anfallsspelaren Ada Hegerberg som är den första någonsin som tagit emot priset Ballon d’Or Feminine 2018. Ballon d’Or har sedan det grundades 1956 enbart tilldelats världens främsta manliga spelare. Hegerberg har sällskap av lagkamraterna Kadeisha Buchanan, försvarare i Olympique Lyonnais och lagkapten för kanadas landslag, Saki Kumagai, försvarsspelare i Olympique Lyonnais och lagkapten för det japanska landslaget samt Wendie Renard, lagkapten Olympique Lyonnais och tidigare lagkapten för det franska landslaget. Renard har spelat i alla av de 6 europeiska mästerskap som klubben deltagit i.

Arsenal Women FC  är en av Englands mest framgångsrika klubbar för damfotboll, och har vunnit Women’s Super League (WSL) hela 12 av 17 gånger. Alex Scott, som har en stark anknytning till Arsenal kommer vara Mastercards främsta kvinnliga fotbollsambassadör. Scott har tidigare varit lagkapten för Arsenal F.C såväl som det brittiska landslaget. Hon har även blivit utnämnd till Times ’Woman of the Year’, är MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire), inflytelserik TV-presentatör och den första kvinnliga kommentatorn av herrfotboll.

– Det är vår uppfattning att varumärken som på ett framgångsrikt sätt lyckas koppla samman publiken med sina intressen blir mer relevanta och en viktigare del av människors liv. Detta är anledningen till att människors passioner och övertygelser är det som kännetecknar våra sponsorskap. Genom att investera i en professionell och inflytelserik sport som damfotbollen, har vi möjlighet att direkt påverka atleters liv och vidare hjälpa dem inspirera flickor och kvinnor världen över, säger Raja Rajamannar, CMO Mastercard.

–  Det är en stor ära att tillsammans med Mastercard stötta kvinnliga atleter i sin strävan att nå framgång inom alla delar av yrkesverksam sport. Jag ser fram emot att med Mastercard bidra till en förändring och damfotbollens fortsatta expansion, säger Alex Scott.

Mastercards sponsorskap inom sport inkluderar många av världens främsta sportevenemang och organisationer som bland andra Roland-Garros, The Australian Open, UEFA Champions League, PGA TOUR®, Major League Baseball, Rugby World Cup, The Open, Copa América, och League of Legends Esports. Mastercard använder sina partnerskap och resurser för att skapa upplevelser och överraskningar som är ’Priceless’, så att kortinnehavare kommer närmare både de sporter och atleter som de älskar.

akristersson

Mediakontakter

Kimberley Hedlund, presskontakt Mastercard Sverige
+46 (0) 73 8 25 10 16 | kimberley.hedlund@gknordic.com

Om Mastercard

Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardNews @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.mastercard.se

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.