Mastercard lanserar ljudlogotyp

8 februari 2019 | Stockholm | Av akristersson

Mastercard har idag lanserat en ljudlogotyp som kommer att tillföra en helt ny dimension till konsumentupplevelsen och är ett tydligt exempel på hur digitalisering och nya teknologier idag omformar hur vi relaterar både till varumärken och konsumtion.

Förändringen innebär ytterligare ett steg på Mastercards varumärkesresa - samt ett kliv närmare framtidens konsumtion. Ljudet kommer till en början att höras i utvald detaljhandel, genom Alexa och Mastercards program Priceless Cities t.ex. varje gång en transaktion genomförs via röstassistenter. Därefter kommer ljudet rulla ut i en mängd olika miljöer från e-handel, andra röstaktiverade enheter till övrig detaljhandel.

– Ljud adderar en kraftfull ny dimension till vår varumärkesidentitet och är en kritisk komponent för hur människor känner igen Mastercard idag och i framtiden. Vi satte ett ambitiöst mål att producera en melodi för Mastercard som skulle kännas distinkt och autentisk men samtidigt globalt anpassbar. Det är viktigt att vår ljudlogotyp inte bara förstärker vår närvaro, men också resonerar sömlöst runt hela världen, säger Raja Rajamannar, chief marketing and communications officer, Mastercard.

För mer information om Mastercards nya ljudlogotyp, besök: https://newsroom.mastercard.com/digital-press-kits/the-evolution-of-mastercards-brand-identity/

akristersson