conversational commerce


Ökat förtroende och bekvämlighet är nyckelfaktorer för lyckad etablering

11 juni, 2018 – I en ny rapport från Mastercard avslöjas både möjligheter och utmaningar för Conversational Commerce. I rapporten Is anybody there? Giving Conversational Commerce a Voice framgår det att bekvämlighet rankas högt av att det viktigt att möta deras förväntningar för att med gott resultat inkorporera Conversational Commerce.

Conversational Commerce används bland annat inom e-handel där konsumenter genom chattapplikationer kan samtala med anställda, chatbots eller en mix av bådadera, för en personlig service. Företag kan sedan använda dessa applikationer för att skicka orderbekräftelser, leveransuppdateringar och även för kundtjänst. Att använda rösten som verktyg har blivit vanligare inom Conversational Commerce, vilket öppnar upp för en evolution inom den här typ av handel.

Studien, som genomfördes tillsammans med Future Agenda, visar att 87% av konsumenter i USA känner till röst- och texttjänster och 66 % har använt dem vid något tillfälle. Inom EU har bara 1 av 5 konsumenter använt röst- och texttjänster (21% har handlat, 16% har betalat och 7% har gjort bankärenden).

Men studien visar också att trots det faktum att det redan finns ett flertal etablerade röstassistenter och smarta högtalare på marknaden, kommer det dröja innan Conversational Commerce når sin fulla potential. Många konsumenter är tveksamma till säkerheten i röstbaserade tjänster, särskilt när det kommer till e-handel. Bristen på synlig säkerhet är den främsta orsaken till att konsumenterna överger e-handelstransaktioner[1] enligt en ny studie.

Dock anses röstbaserade tjänster vara en marknadsmöjlighet som inom de närmaste åren har stor potential att expandera. Enligt strategikonsulterna OC&C kommer 40 miljarder dollar ha spenderats genom röstbaserad handel år 2022 (varav 5 miljarder i Storbritannien), vilket representerar 6% respektive 3% av all e-handel.

Förutom bekvämlighet och användarvänlighet, är nyckeln till att maximera möjligheterna för röstanvändning ett ökat förtroende hos konsumenterna. Andra grundläggande faktorer är partners, varumärken samt handelsindustrin som måste arbeta tillsammans för att integrera nya produkter och talbaserade tjänster som erbjuder trygghet, säkra upplevelser och ger konkreta fördelar.

Den snabba tillväxten och innovationen kring röstteknik har verklig potential att förändra och förbättra både hur vi lever och gör affärer. Röstteknik gör det möjligt för företag att erbjuda snabba leveranser, på ett enkelt och bekvämt sätt. Men den måste skalas upp på ett ansvarsfullt sätt. Röstteknikens roll är att säkra en trygg upplevelse som gör konkret nytta,” säger Ann Cairns, vice ordförande, Mastercard.”

Undersökningen kan laddas ner i sin helhet här.

Om Mastercard
Om Mastercard Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se

Mastercard presskontakt:
Kimberley Hedlund, Geelmuyden Kiese
+46 738 25 10 16
Kimberley.hedlund@gknordic.com

[1] The 2018 Global Fraud and Identity Report, Experian
Frida Almgren