Mastercard i Almedalen 2023 - I år fokuserar vi på hållbar konsumtion och motståndskraft i samhällskritiska system

9 juni 2023 | Stockholm, Sweden

Under Almedalsveckan arrangerar vi i år två panelsamtal där vi utlovar intresseväckande diskussioner och fördjupade insikter inom högst aktuella och viktiga ämnen.

Panelsamtalen:

14.00-14.45: Hur kan samarbete och innovation bidra till mer hållbar konsumtion?

  • Enligt FN:s globala mål för hållbar utveckling är omställningen till hållbar konsumtion och produktion avgörande för att minska negativ påverkan på klimat, miljö, och människors hälsa. Det alltmer konsumtionsinriktade samhället kräver därför hållbara alternativ för såväl konsumenter som branscher.

Johanna Elvinsson, VP Market Development & Government Engagement på Mastercard i Norden och Baltikum, kommer tillsammans med kunniga representanter från Boozt, Dagens Industri och Planethon att diskutera möjligheter och utmaningar kopplat morgondagens hållbara konsumtion med minskat klimatavtryck.

Mer om evenemanget

15.15-16.00: Hur bygger och driver vi motståndskraftiga betalsystem i osäkra tider?

  • En uppkopplad värld innebär många möjligheter men även potentiella sårbarheter. Samhällskritiska tjänster står inför utmaningar som exempelvis riktade cyberattacker. Ett försämrat säkerhetsläge gör det viktigare än någonsin att god beredskap i betalningsekosystemet finns på plats - men då krävs samarbete.


Peter Olbing, Chef för handel och acceptans på Mastercard i Norden och Baltikum, kommer tillsammans med representanter från bland annat MSB, Telia och Circle K att diskutera hur vi säkerställer att kritiska samhällssystem kan stå emot både dagens och framtidens utmaningar.

Mer om evenemanget  

Moderator för panelsamtalen är Helena Blomquist, SVT-journalist.

Specifikationer:

Datum: torsdag den 29 juni
Tid: 14.00-16.00
Plats: trädgården bakom Idyllien, Södra Kyrkogatan 8 i Visby

Om du har frågor kring panelerna, kontakta gärna vår partnerbyrå: Rebecca.larsson@gknordic.com.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.