EASI utsett till Sveriges mest lovande fintech-startup

3 december 2021 | Stockholm, Sweden

15 företag från Norden och Baltikum deltog i höstens upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV 2021. Nu har svenska EASI utnämnts till Sveriges mest lovande fintech-startup för sin produktinnovation, förmåga att samarbeta, styrka i genomförande och partnerskapspotential. Vinnaren presenterades under Mastercards event Lighthouse Fintech for Future på SLUSH den 2 december.

FINITIV är ett öppet innovationsprogram som ger nystartade företag möjlighet att samarbeta med Mastercard, OP Financial Group, Swedbank, SEB, Danske Bank och DNB. För sin smarta B2B-betalningslösning utsågs EASI till den mest lovande startupen i Sverige. Höstens vinnare av hela FINITIV blev Tallinnbaserade plattformen Single.Earth och i Finland utsågs Bleam till den mest lovande startupen.

"Komplex IT-miljö och kostsamma integrationer av många system, lösningar, protokoll och metoder är komplicerade att lösa och kan hindra digitaliseringen av transaktioner mellan företag. Vi ser därför fram emot att samarbeta med EASI för att ta oss an denna utmaning", säger Mats Taraldsson, Chef för Innovation, Fintech och Impact-tech Engagement, Mastercard Norden och Baltikum.

EASI har en patenterad teknik för att digitalisera, automatisera, kontrollera och minska kostnaderna för administrationen av transaktioner mellan företag.

"Det erfarna teamet på EASI löser ett dagligt problem för företag. EASIs tjänster är inriktade på en stor marknad och har nått en beredskap för partnerskap och gemensamt värdeskapande tillsammans med leverantörer på finansmarknaderna," säger Joakim Höglund, Chef för partnerskap, Swedbank.

Andra svenska företag som deltog i höstens program var Fimento, Tapster, Billender och Thrust Anchor Group. Teamet på Mastercard Lighthouse är stolta över att ha fått arbeta med 15 av de främsta fintech-företagen i Sverige, Finland och Baltikum. Företagen har gjort en fantastisk insats och de banar väg för framtiden genom innovativa lösningar.

Mastercard Lighthouse har överträffat alla våra mest optimistiska förhoppningar och får högsta betyg. Programmet har skötts mycket professionellt och har fungerat som en dörröppnare till nya samarbeten av hög kvalitet. Mastercard Lighthouse har hjälpt EASI med en kvalitetsstämpel för vårt arbete och att mogna vårt erbjudande. Vi ger våra starka rekommendationer till framtida deltagare och ser fram mot det fortsatta arbetet tillsammans med Mastercard och övriga samarbeten som utvecklats under programmet,” säger Patrik Eriksson, VD och grundare av EASI.

Nästa upplaga av Mastercard Lighthouse FINITIV startar i mars 2022 och kommer fokusera på Danmark, Norge och Baltikum. Ansökan är öppen och företagen kan ansöka här.

Om Mastercard Lighthouse 
Mastercard Lighthouse är en öppen innovationsplattform utformad för att stärka hela ekosystemet för finansiella tjänster. Lighthouse är ett program utan avgift för deltagarna och utvecklat för att driva symbiotiska partnerskap mellan fintech-företag, Mastercard och nordiska partners. Genom att kombinera energin och innovationskraften från fintechföretag med stabiliteten och distributionsnätverk hos stora finansiella tjänsteföretag bygger Lighthouse partnerskap som stärker hela ekosystemet. Varje program löper över 5 månader och inkluderar workshops för 15 fintechs i tre städer. Programmet förenar banker, investerare, rådgivare och fintechs via öppen innovation.  

Läs mer om Lighthouse på: www.mclighthouse.com

Mediakontakter

Annika Kristersson, Mastercard