Mastercard och EedenBull samarbetar för att driva tillväxt och lanserar ny betalplattfrom i Europa

12 juni 2020 | Stockholm | Av akristersson

Mastercard och EedenBull utökar nu sitt samarbete. Det nya avtalet innebär att Mastercard kommer stötta EedenBulls expansion i Europa och lanseringen av den nya plattformen Q Business®. Q Business® är en tjänst som underlättar för företag och anställda att hantera sina utlägg, vilket ökar både kontroll och transparens. Mastercard kommer att bistå EedenBull i produktutveckling och innovationsarbete, bland annat med digital aktivering av EedenBulls tjänster.

Q Business® förenklar administration av utlägg och inkluderar stöd för betalkort både via ett webbaserat gränssnitt och en mobilapp. Tjänsten erbjuder smidig integrering med de vanligaste bokföringsprogrammen och digitalisering av kvitton. För närvarande erbjuder redan 65 banker i Norge Q Business® till tusentals små och medelstora företag.

”Vi är glada över att utveckla samarbetet med EedenBull för att tillsammans kunna ta till vara på de växande möjligheterna inom kommersiella betalningar i Europa. Med Mastercards långa erfarenhet inom betalningslösningar och vårt globala nätverk kommer vi kunna hjälpa EedenBull att använda sin unika expertis på en marknad som hittills är relativt underutnyttjad”, säger Erik Gutwasser, vd för Mastercard i Norden och Baltikum.

Det nya samarbetet är en del av Mastercards strategi för att driva innovation och tillväxt tillsammans med fintech-företag i Europa. Som en ledande betalaktör arbetar Mastercard ständigt med att utveckla nya lösningar för en marknad som drivs av snabb digital omvandling.

”EedenBull fokuserar på att skapa bättre lösningar för företag att betala och ta betalt. Vi ser att det finns liknande utmaningar oavsett var i världen företagen befinner sig och vi söker hela tiden efter nya lösningar som gör deras vardag enklare, säkrare och mer lönsam. Det var ett enkelt beslut att samarbeta med just Mastercard för vår expansion i Europa. Vi delar samma syn på vad företagen behöver just nu och hur vi bäst möter de behoven”, säger Nicki Bull Bisgaard, CEO på EedenBull.

akristersson

Mediakontakter

Annika Kristersson, Kommunikationschef, Norden och Baltikum, Mastercard

Om Mastercard

Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagemen Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.