Danska fintech-startupen Zliide vinnare av vårens Lighthouse Development Program

4 juni 2019 | Stockholm | Av akristersson

Genom en innovativ omnikanallösning med potential att revolutionera konsumenters shoppingupplevelse, kammade danska fintech-startupen Zliide hem förstaplatsen i vårens Lighthouse Development Program - ett initiativ skapat av Mastercard och NFT Ventures med syfte att stärka och utveckla fintech-arenan i Norden och Baltikum. Nu öppnar ansökan till höstens program dit svenska, finska och lettiska fintech-startups kan söka. 


Idag under Europas största fintech-event, Money 20/20 i Amsterdam, korades danska startupbolaget Zliide till vinnare av vårens Lighthouse Development Program. Zliide, har nu chans att gå vidare till Mastercards globala satsning Start Path, ett prisbelönt program som möjliggör för mer utvecklade startupbolag att snabbt skala upp verksamheten genom tillgång till Mastercards teknik, lösningskompetens och partners runt om i världen.

– Vi på Zliide är verkligen stolta över att ha vunnit Lighthouse Development Program och att bli utnämnda till en av regionens mest lovande fintech-startups - särskilt med tanke på den hårda konkurrens vi haft under våren. När jag ser till de andra deltagarna är det tydligt att alla, tack vare programmet, har skapat värdefulla relationer och fått rätt förutsättningar för att föra deras verksamheter framåt, säger Morten Møgelmose, VD, Zliide Technologies.

– Efter att ha genomfört Lighthouse Development Program för andra gången kan vi konstatera att innovationskraften i Norden och Baltikum är enorm och att samarbete verkligen leder till resultat. Under våren visade Zliide tidigt hur deras produkt bidrog till ökad försäljning och fler korttransaktioner, och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete för att driva innovation inom detaljhandeln, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef och ansvarig för fintechsamarbeten, Mastercard Norden och Baltikum.

– När vi utser vinnaren använder vi ett poängsystem som mäter innovation, effektivitet och konkretisering samt samlar in resultat från programmets involverade partners. Zliide stod ut med sin innovativa omnikanallösning som har stor potential att revolutionera konsumenters shoppingupplevelse, samtidigt som de erbjuder fysiska butiker data som tidigare varit reserverad för näthandeln, säger Johan Lundberg, grundare och partner av NFT Ventures.

Ansökan för svenska, finska och lettiska fintech-startups öppnar på tisdag den 4 juni.
I höst hålls Lighthouse Development Program för tredje gången och riktar sig då mot svenska, finska och lettiska startups. Ansökan öppnar torsdag 4 juni och görs på Lighthouse Development Programs hemsida. Vinnaren av höstens Lighthouse Development Program koras under fintecheventet Slush 21-22 november 2019 i Helsingfors. Mer information om programmet hittas på www.mclighthouse.com

akristersson

Mediakontakter

Kimberley Hedlund, presskontakt Mastercard Sverige
+46 (0) 73 8 25 10 16 | kimberley.hedlund@gknordic.com

Om Lighthouse Development Program

Lighthouse Development Program är skapat för att hjälpa fintech-startups hantera de utmaningar de möter, genom att föra ihop dem med branschexperter i en serie workshops, där alla parter lär av varandra med det gemensamma syftet att tillgodose morgondagens behov. Varje deltagande startup tilldelas en kontaktperson som ger dem tillgång till ämnesexpertis, marknadsinsikter och data samt introducerar dem till aktörer inom branschen såväl som till Mastercards kunder och partners. Programmet riktar sig till fintech-startups som arbetar med e-handel, betalningar, AI, open banking, säkerhet (t.ex. biometri), blockkedjor och liknande områden. Workshopserien tillhörande Lighthouse Development Program inkluderar 15 startups som genomför 4 workshops i tre städer. De har fört samman fler än 100 deltagare i utforskandet av de möjligheter som finns för kollaborativ innovation. Mer information om programmet finns här: www.mclighthouse.com

Om Mastercard

Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardNews @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.mastercard.se

Om Mastercard Start Path

Mastercard Start Path är ett prisbelönt globalt acceleratorprogram som ger fintech-startups det stöd som krävs för skala upp globalt genom tillgång till Mastercards teknologier, expertis, lösningar och nätverk av partners runt om i världen. Företag som deltar i Start Path får under sex månaders tid ta emot skräddarsytt stöd och rådgivning för att skala upp sina verksamheter och expandera globalt. För mer information besök: https://www.startpath.com/

Om NFT Ventures

NFT Ventures www.nftventures.com är en ledande investerare med fokus på fintech och andra segment där fintech inkluderas eller möjliggörs genom produkterbjudanden, såsom Proptech, Insurtech, E-handel och Regtech. Med investerarteam i både Stockholm och Helsinki, har de över 40 portfolioföretag som de sköter runt om de nordiska marknaderna och i Storbritannien. Genom expertrådgivning och finansiellt stöd, strävar de efter att bli det självklara valet för startups som söker en tillväxtpartner.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.