Mastercard_UEFA_Twitter_v7-1

 

Stockholm, 22 februari, 2018 – Nästan två miljoner svenskar (17 procent) är redo att betala kontaktlöst med bärbara enheter, eller så kallade wearables, som en smart klocka, ett armband eller en nyckelring enligt nya siffror från Mastercard.  Intresset bland svenskarna för detta sätt att betala har ökat med 41 procent under 2017 jämfört med 2016. Sett till hela Europa är nästan var fjärde person (24 procent) redo för detta.

Konsumtionen med kontaktlösa Mastercard- och Maestrokort i Europa ökade med 145 procent under 2017 jämfört med 2016 vilket har lett till att allt fler konsumenter är redo att utforska nya sätt att betala kontaktlöst på.  Samtidigt som tillväxten av kontaktlösa betalningar ökar visar data att hindren för att använda kontaktlösa betalningar minskar, som till exempel oron för bedrägerier.  I Sverige har denna minskat med 23 procent och med 24 procent i hela Europa under 2017 jämfört med 2016.

”Kontaktlösa betalningar får allt större spridning i Sverige och det är glädjande att se att det finns ett stort intresse bland svenskarna att betala med bärbara enheter eller wearables i takt med att detta nu blir mer tillgängligt. Vi ser också att svenskarna blivit mer vana och trygga med att betala kontaktlöst, som gör de vardagliga inköpen både snabba och smidiga” säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef Norden och Baltikum.

Mastercard arbetar kontinuerligt med sina utgivande banker i Europa för att möjliggöra nya former av kontaktlösa betalningar, och i Sverige är det redan flera banker som erbjuder sina Mastercardinnehavare att betala med wearables. Samtidigt samarbetar Mastercard med handlarna för att se till att deras kunder kan betala kontaktlöst. Under 2017 ökade antal köpställen som accepterar kontaktlösa betalningar i Europa med 42 procent jämfört med året innan och 38 procent av alla europeiska butikstransaktioner genomfördes kontaktlöst 2017.

Läs mer om hur Mastercard arbetar för att göra kontaktlösa betalningar till en global standard under de närmaste fem åren här.
Under Mobile World Congress i Barcelona, 26 februari till 1 mars, finns Mastercard på plats med en monter i hall 5 på plats 5D61 för att bland annat berätta mer om betalningar med bärbara enheter.

Om studien
All data innefattar Mastercard- och Maestrokort samt en studie gjord av GCT Research Inc i Storbritannien, Frankrike, Ryssland, Spanien, Italien, Tyskland, Nederländerna, Polen och Sverige samt inställningar till att betala med bärbara enheter i Norge, Danmark och Finland.

Data om Sveriges befolkning är baserat på information från Statistiska centralbyrån.


För mer information kontakta:

Frida Almgren, kommunikationschef Mastercard Norden och Baltikum,
+46 703 173 545
frida_almgren@Mastercard.com

Om Mastercard
Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardNews @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se
Frida Almgren