Nu blir utställningen Vår tid på jorden digital – guidad av Mattias A Klum själv

19 oktober 2020 | Stockholm

Mattias A Klums aktuella utställning Vår tid på jorden porträtterar djur- och naturlivet i olika delar av världen och visas på Fotografiska i Stockholm. Utställningen gör också tillgänglig i en unik digital version där Klum själv guidar betraktaren genom fotografierna. Mastercard, som är huvudpartner till utställningen, erbjuder den guidade visningen kostnadsfritt till alla Mastercard-innehavare från slutet av oktober 2020.

Vår tid på jorden är Mattias A Klums premiärutställning på Fotografiska som slår upp dörrarna den 16 oktober. Utställningen kommer också att göras tillgänglig för alla Mastercard-innehavare via en digital visning där Klum själv guidar tittaren på ett personligt sätt genom utställningen och berättar historien bakom fotografierna. Detta är en del av Mastercards koncept Priceless Cities som tillgängliggör unika upplevelser för alla som använder Mastercard.

I över 35 år har Klum engagerat följt djur, natur, utsatta kulturer och miljöförändringar genom kameralinsen. Utställningen Vår tid på jorden består av ett urval av fotografier från Klums framgångsrika karriär som på ett unikt sätt visar upp djur- och naturlivet på olika avlägsna platser runtom i världen. Budskapet bakom utställningen handlar om att förmedla hur allt i naturen hänger samman – inte minst när det gäller människans livsstilsval.

”Jag hoppas att utställningen kan inspirera till insikten om hur underbart unik naturen är och hur våra livsval faktiskt har möjlighet att positivt påverka hela ekosystemet och klimatet. Personligen känner jag mig hoppfull inför framtiden och de många nya hållbara innovationer och tankesätt som växer fram i samhället. Jag är övertygad om att det går att leva ett gott liv som samtidigt gynnar hela planeten”, säger Mattias A Klum.

Den digitala versionen av utställningen med Klum själv som guide kommer att finnas tillgänglig på priceless.com för alla som använder ett Mastercard.

“Vår tid på jorden är en viktig utställning som förmedlar en känsla av vördnad och hopp för den planet vi lever på och alla dess invånare. Det är fantastiskt att Mastercard som utställningspartner kan vara med och sprida Mattias inspiration och ge sina kunder en minst sagt unik upplevelse”, säger Katinka Hollenberg, Partneransvarig på Fotografiska Stockholm.

”Mastercard är stolt huvudsponsor till utställningen Vår tid på jorden som påminner oss om hur viktigt det är att ta hand om vår planet. Även om det är lätt att förstå i tanken, så kan just bilder vara ett effektivt sätt att verkligen landa i den insikten och kanske till och med handla efter den. Det känns fantastiskt att både kunna erbjuda våra kortinnehavare en verkligt unik fotoupplevelse samtidigt som Mastercard får möjlighet att sprida kunskap om ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat – att på bästa sätt ta hand om naturen och våra begränsade resurser”, säger Jessica Ståhlbom, Marknadschef i Norden och Baltikum på Mastercard.

Mastercard bidrar sedan länge till arbetet för en hållbar värld, ett arbete som intensifierats de senaste åren. Nyligen lanserades Priceless Planet Coalition – en plattform för att samarbeta kring hållbarhet över företagsgränser. Mastercard samarbetar också med företag som Doconomy för att utveckla nya betallösningar som hjälper människor att förstå, ta kontroll över och direkt minska sin klimatpåverkan.

Mer information om utställningen finns här. På priceless.com går det redan nu att anmäla sig för att bli informerad när den digitala visningen öppnar. Den fysiska utställningen följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer med hänsyn till den pågående pandemin.

Mediakontakter

Jessica Ståhlbom, Marknadschef, Norden och Baltikum, Mastercard

Om Fotografiska
Fotografiska Stockholm är inte bara världens högst ansedda museum tillägnat fotografiets fantastiska värld. Här finns även en internationellt prisbelönt restaurang som utsågs till ”Årets museirestaurang” 2017 som bjuder på hållbar njutning och magisk utsikt över vattnet. Dessutom inspirerande lokaler för olika evenemang och konferenser, en hyllad foto-akademi och en butik med ett stort urval av fotoböcker.

Museets kärna är ett nätverk av världsledande fotografer, och sedan öppnandet har Fotografiska skapat mer än 200 utställningar med verk av ikoner som Annie Leibovitz, David LaChapelle, Irving Penn, Helmut Newton, Sarah Moon, Nick Brandt, Ellen von Unwerth och Andres Serrano samt många unga, lovande fotografer. Genom att ta ansvar och ta ställning i kontroversiella frågor har Fotografiska ett tydligt inflytande och spelar en aktiv roll i det svenska samhället. Museets mål är enkelt ”To inspire a more conscious world”, att genom fotografiets kraft föra människor samman, öka medvetenheten och skapa positiv påverkan. Fotografiska öppnade i Stockholm 2010, men nu har familjen vuxit och expanderade 2019 till Telliskivii Creative City i Tallinn och Park Avenue i New York.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.