Mastercard och Pagero inleder samarbete för att förbättra företags tillgång till sömlösa digitala betalningar

5 februari 2024 | Stockholm, Sweden

Mastercard och Pagero tillkännager idag integrationen av Mastercards Cross-Border Services som ger Pageros företagskunder tillgång till snabba, transparenta och enkla internationella och nationella betalningar.

Sverigebaserade Pagero tillhandahåller ett globalt affärsnätverk som sammanför köpare och säljare för att förenkla processerna purchase-to-pay och order-to-cash genom digital kommunikation. Mer än 90 000 företag är direkt anslutna till Pageros plattform och deras globala nätverk når mer än 14 miljoner företag över hela världen. Genom att integrera Mastercards Cross-Border Services kommer Pagero nu att stödja kontobaserade internationella och nationella betalningar, vilket avsevärt ökar betalningsräckvidden i deras erbjudande och anpassar det till det globala nätverkets räckvidd.

Företagen kommer att ha information i förväg kring leveranstider, valutakurser, kostnader samt insyn i betalningens resa i realtid. Betalningarna sker nästan i realtid eller samma dag till de flesta länder och i de flesta valutor. Betallösningen kommer att rullas ut stegvis, med fler funktioner, mottagningsländer och valutor som görs tillgängliga till kunder över tid.

"Tillsammans gör Mastercard och Pagero internationella företagsbetalningar digitala, enkla och tillgängliga för företag, så att de kan fokusera på att växa sin kärnverksamhet både nationellt och internationellt", säger Danesh Etemadi, Chief Business Area Officer på Pagero.

"Vi är glada över att samarbeta med Pagero kring vårt gemensamma erbjudande och hjälpa företag att blomstra i den digitala ekonomin. Genom att ansluta Pageros plattform till vårt globala nätverk kommer deras kunder att få tillgång till sömlösa internationella och nationella betalningar som stöds av tillförlitligheten i Mastercards nätverk", säger Erik Gutwasser, Division President Norden och Baltikum på Mastercard.

Cross-Border Services är en av Mastercards lösningar för internationella betalningar. Deltagande finansiella institutioner kan erbjuda sina kunder internationella betalningar till över 180 marknader, samt ett globalt utbetalningsnätverk med över 150 valutor och 2,5 miljarder betalkort, med tillgång till mer än 95% av världens bankanslutna befolkning.

“Pagero och Mastercard har ägnat en del tid åt att kombinera vår gemensamma kunskap och expertis inom betalningsområdet, och jag är väldigt glad över att se resultatet. Jag ser fram emot den här lanseringen och ett mer digitalt och sömlöst betalningslandskap för företag", säger Jonas Edlund, medgrundare av Pagero.

Presskontakt Mastercard
Karin Strand, Kommunikationschef, Norden & Baltikum
Email: karin.strand@mastercard.com

Presskontakt Pagero
Oscar Wegland, Chief Marketing Officer
Email: oscar.wegland@pagero.com

Om Pagero
Pagero erbjuder ett Smart Business Network som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument (t.ex. ordermeddelanden, fakturor och betalfiler) i enlighet med lokala regler. Pageros öppna nätverk, i kombination med ett stort utbud av appar, hjälper företag att effektivisera sina köp- och säljprocesser samt dra nytta av korrekta och tillförlitliga data. Vårt erbjudande är globalt och är oberoende av företagsstorlek, bransch och affärssystem. Läs mer på www.pagero.com.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.