Mastercard lanserar fas två av sin Tap n’ride-kampanj – för att främja hållbart resande i Stockholms kollektivtrafik

25 april 2022 | Stockholm, Sverige | Av Annika Kristersson

Mastercard lanserade första delen av kampanjen Tap n’ride hösten 2021 i samarbete med SL. Syftet var att öka medvetenheten om möjligheten att blippa sitt betalkort i kollektivtrafiken och inspirera till mer hållbara konsumentbeteenden. Nu utökas originalkampanjen och Mastercard donerar 50 000 träd inom sitt globala miljö- och hållbarhetsprogram Priceless Planet Coalition – för att visa tacksamhet till SL:s resenärer som väljer att betala och resa hållbart.

Mastercard började tillsammans med SL erbjuda resenärer kontaktlösa betalningar, dvs. att blippa med betalkort eller annan enhet kopplad till ditt betalkort (t.ex. mobil eller klocka) för att resa kollektivt, i början av 2021. Syftet var att underlätta för resenärerna i kollektivtrafiken genom att tillgängliggöra ett enkelt och flexibelt sätt att betala för enkelbiljetter. I en tid då fler återigen reser kollektivt vill Mastercard genom handling rikta ett tack till resenärerna för att de väljer att betala kontaktlöst när de reser hållbart.

− Tillsammans med SL vill vi uppmuntra till hållbart resande. Med kampanjen hoppas vi göra resenärer mer medvetna kring hur de effektivt och enkelt kan ta sig fram i kollektivtrafiken – genom att snabbt blippa sitt betalkort. Ett sätt för oss att visa uppskattning och för att fortsätta inspirera till hållbart resande, är genom att plantera 50 000 träd genom vårt globala program Priceless Planet Coalition. Att plantera träd är ett effektivt sätt att minska mängden koldioxid i atmosfären och motverka den globala klimatkrisen, säger Jessica Ståhlbom, Head of Marketing Nordic and Baltics, Mastercard.

Träddonationen gör Mastercard via sitt partnersbaserade miljö- och hållbarhetsprogram Priceless Planet Coalition, med målsättningen att plantera 100 miljoner träd till 2025. För mer information, besök PricelessPlanet.org.

Kampanjen lanseras vecka 17, 2022, och går att se i Mastercards sociala mediekanaler, via utomhustavlor runt om i Stockholm, på centrala SL T-banestationer, bussar och tåg.

Arbetsgrupp för kampanjen:
Julia Bråkenhielm, Marketing Manager för Sverige, Mastercard

Carolina Carlstedt, Activation Manager, Carat
Markus Förberg, Client Lead, McCann
Johan Eklund, Copywriter, McCann
Marcus Enström, Art Director, McCann
Tobias Vermehren, Digital design och produktion, McCann
Matilda Lindqvist, Final Art, McCann
Annika Appeltofft, Produktionsledare, McCann
Stellan Stephensson, Foto & Film, McCann
Anders Berg, Client Lead PR, Geelmuyden Kiese
Rebecca Larsson, projektledare PR, Geelmuyden Kiese

Annika Kristersson, Communications Manager Nordics & Baltics, Mastercard

Mediakontakter

Annika Kristersson, Mastercard