Erik Gutwasser MC ansikte

Stockholm 29 juni, 2018 – Erik Gutwasser är ny regionchef för Mastercard i Norden och Baltikum. I sin nya roll kommer Erik fortsätta stärka Mastercards lokala närvaro och aktivt arbeta med Mastercards strategi kring framtidens säkra, enkla och smarta digitala betalningar. Erik är baserad i Stockholm och rapporterar till Mark Barnett, chef för Mastercard Storbritannien, Irland, Norden och Baltikum.


“Jag gläds verkligen över att det är Erik som nu kommer att leda vår verksamhet i Norden och Baltikum. Han har en gedigen kunskap om betalningsindustrin och om våra kunder på dessa marknader. Erik har bevisat sin talang när det gäller att hitta lösningar som är i linje med våra kunders behov. Under hans ledarskap kommer Mastercard fortsätta driva innovation i några av de marknaderna som ligger längst fram i världen gällande digitala betalningar samtidigt som han kommer stärka vår position som den främsta partnern för betalningsaktörer att vända sig till”, säger Mark Barnett, chef för Mastercard Storbritannien, Irland, Norden och Baltikum.

Erik kommer senast från rollen som chef för Mastercard Sverige och Finland, där han växt Mastercards verksamhet i dessa marknader och byggt upp en stark lokal närvaro i Finland. Innan dess var han chef för Mastercard Advisors i Norden och Baltikum. Före tiden på Mastercard arbetade Erik bland annat på Booz & Co som managementkonsult. Erik har en magisterexamen i industriell ekonomi från Linköpings Universitet kombinerat med studier på University of Technology Sydney.

”Norden ligger långt fram när det gäller digitaliseringen, vilket passar väl ihop med Mastercards fokus på att förse konsumenter och handlare med säkra, enkla och smarta betalningsupplevelser anpassade för dagens och morgondagens behov. Jag ser verkligen fram emot att fortsatt arbeta nära våra partners i Norden och Baltikum tillsammans med ett starkt motiverat lokalt team”, säger Erik Gutwasser, regionchef för Mastercard i Norden och Baltikum.

För mer information kontakta:
Kimberley Hedlund
Presskontakt Geelmuyden Kiese
kimberley.hedlund@gknordic.com

Om Mastercard
Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardNews @MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se

 
Frida Almgren