DreamHack och Mastercard offentliggör samarbete för Northern League of Legends Championship 2020

30 juni 2020 | Stockholm | Av akristersson

Mastercard blir officiell betalningspartner för NLC


DreamHack och Mastercard offentliggör idag ett nytt partnerskap för Northern League of Legends Championship 2020 (NLC). Avtalet innebär att Mastercard blir officiell betalningspartner för NLC och kommer att erbjuda "Priceless Play of the Match" priser för alla NLC-tittare.

NLC är en ny nordeuropeisk liga i Riot Games populära action-strategi-spel League of Legends, organiserat och livesänt av DreamHack. Ligan spelas med ett ligaspel över sju veckor som startade 16 juni och avslutas med slutspel mellan 4-16 augusti.

"Esporten fortsätter att växa, och vi är extremt glada att välkomna Mastercard och deras stöd till esporten till DreamHack-familjen,” säger Marcus Lindmark, Co-CEO på DreamHack. "Med det här samarbetet på plats ser vi fram att erbjuda ännu mer content till alla NLC-fans."

Mastercard offentliggjorde nyligen en fördjupning av det existerande globala samarbetet med Riot Games, i vilken man blev exklusiv partner inom finansiella tjänster för League of Legends Championship Series (LCS). Partnerskapet innebär att Mastercard förstärker sin närvaro i League of Legends-communityt och esporten i helhet.

”League of Legends är en av de mest betydelsefulla titlarna för den kraftfullt expansiva esporten som vi stöttar över hela världen. Vi är därför mycket glada över att kunna samarbeta med DreamHack om en ny liga i norra Europa, en region där esporten är etablerad och starkt befäst som fantastisk underhållning”, säger Jessica Ståhlbom, Head of Marketing, Nordics & Baltics, Mastercard. ” Det är vår förhoppning att fans av League of Legends och NLC kommer uppskatta de unika upplevelser och tävlingar som vi presenterar löpande under ligaspelets gång.”

NLC är en toppliga i ett helt nytt tävlingsinriktat ekosystem, med inkvalade lag från nationella ligor i Telia Esports Series – som har expanderat från Finland till Norge, Danmark och Sverige – samt DreamHack-organiserade UKLC i Storbritannien och Irland.

akristersson

Mediakontakter

Per Sjölin, DreamHack
+46 730 25 31 99 | per.sjolin@dreamhack.com
Melissa A.E. Sanders, Tadpole Communications, DreamHack
+1.404.909.6726 | melissa@tadpolecomm.net
Annika Kristersson, Mastercard

Om Mastercard

Mastercard (NYSE:MA) är ett teknikföretag inom den globala betalningsindustrin. Vi driver världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser som knyter samman konsumenter, finansiella institutioner, handlare, myndigheter och företag i över 210 länder och marknader. Mastercards produkter och lösningar gör vardagliga aktiviteter – som inköp, shopping, resande och företagande – enklare, säkrare och mer effektivt för alla. Följ oss på Twitter @MastercardNews@MastercardSE, vår blogg Beyond The Transaction och prenumerera på de senaste nyheterna som publiceras på Engagement Bureau. För mer information besök: www.Mastercard.se

Om Dreamhack

DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 25 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på  esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2019 välkomnade DreamHack fler än 345 000 besökare.

Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com.

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.