Mastercard och Nexi ingår europeiskt samarbete för Open banking-betalningar

11 mars 2024 | Stockholm, Sweden

Mastercards Open Banking teknologi kommer att öka utbudet av betalningsalternativ online via Nexi och främja sömlösa och säkra digitala betalningar i hela Europa.

Nexikoncernen, som Nets är en del av, har valt Mastercard som sin strategiska partner för att erbjuda Open Banking-betalningar på de e-handelsplattformar som Nexi driver. Samarbetet med Mastercard kommer att underlätta e-handelsbetalningar för handlare över hela Europa som använder Nexi´s plattformar. Tillsammans kommer Mastercard och Nexi att skapa en integrerad digital betalningsupplevelse genom att ge konsumenterna fler valmöjligheter när de handlar online.

Till skillnad från mer traditionella betalningsalternativ gör Open Banking [som de Mastercard erbjuder] det möjligt för alla med ett bankkonto att initiera snabba digitala betalningar i samband med onlineköp. Betalningarna görs enkelt och effektivt direkt via konsumentens bank, vilket gör det möjligt för e-handlare att bättre uppfylla konsumenternas förväntningar på snabba och smidiga betalningsupplevelser.

"Vi ser fram emot att fortsätta expansionen av kontobaserade betalningslösningar i samarbete med Nexi. Det kommer att göra onlineköp mer sömlösa och säkra samt öka utbudet av betalningsalternativ", säger Bart Willaert, EVP, International Open Banking på Mastercard. "I mer än fem decennier har vi bidragit till att skapa och utveckla globala betalningsnätverk, och vår innovativa Open Banking teknologi kommer att ge konsumenter och företag i hela Europa tillgång till mer innovativa betalningsupplevelser."

"Vi är glada över att kunna tillkännage detta strategiska samarbete med Mastercard, som kommer att förbättra våra möjligheter att bredda utbudet av betalningslösningar, så att vi hela tiden kan erbjuda de betalningsmetoder som kunderna efterfrågar och föredrar", säger Omar Haque, Head of eCommerce på Nexi.

"Samarbetet med Mastercard, och deras expertis inom Open Banking-betalningar, kommer ytterligare att stärka våra möjligheter att främja digitala betalningar i Europa."

Presskontakter

Rune Kallehauge, Mastercard 

Rune.kallehauge@mastercard.com
Mobil: +45  70725110

Søren Winge, Nexi 
soeren.winge@nexigroup.com
Mobil: +45 29 48 26 35

Om Nexi
Nexi är Europas ledande PayTech-företag med verksamhet på snabbväxande, attraktiva europeiska marknader och i tekniskt avancerade länder. Nexi är noterat på Euronext Milan och har skalan, den geografiska räckvidden och förmågan att driva övergången till ett kontantlöst Europa. Med sin portfölj av innovativa produkter, e-handelsexpertis och branschspecifika lösningar erbjuder Nexi flexibelt stöd för den digitala ekonomin och hela betalningsekosystemet globalt, över ett brett spektrum av olika betalningskanaler och metoder. Nexis tekniska plattform och branschens bästa yrkeskompetens gör att bolaget kan verka på bästa sätt inom tre marknadssegment: Merchant Solutions, Issuing Solutions och Digital Banking Solutions. Nexi investerar ständigt i teknik och innovation och fokuserar på två grundläggande principer: att tillsammans med sina partnerbanker uppfylla kundernas behov och skapa nya affärsmöjligheter för dem. Nexi har åtagit sig att stödja människor och företag i alla storlekar och förändra hur människor betalar och företag accepterar betalningar. Nexi erbjuder företag de mest innovativa och tillförlitliga lösningarna för att bättre kunna betjäna sina kunder och expandera. Genom att förenkla betalningar och göra det möjligt för människor och företag att bygga närmare relationer och växa tillsammans, främjar Nexi framsteg som gynnar alla. www.nexi.it/en www.nexigroup.com

Om Mastercard (NYSE:MA) www.mastercard.se
Mastercard är ett teknologiföretag inom den globala betalningsbranschen. Vår mission är att koppla samman och driva en inkluderande digital ekonomi som gynnar alla, överallt, genom att göra transaktioner säkra, enkla, smarta och tillgängliga. Med säkra data och nätverk, partnerskap och passion hjälper Mastercards innovationer och lösningar individer, banker och finansiella institutioner, myndigheter och företag att nå sina mål. Genom att finnas i mer än 210 länder och platser, bygger vi en hållbar värld som skapar ovärderliga möjligheter för alla.