Persberichten

september 2021
7 september 2021

PayPal Business Debit Mastercard® beloont keine bedrijven met onbeperkte cashback op in aanmerking komende uitgaven en geeft ondernemers snel toegang tot hun beschikbare Paypal-tegoed, zowel online als in winkels waar Mastercard wordt geaccepteerd

juli 2021
27 juli 2021

Mastercard verdubbelt giften op haar lokale platform om Belgen die door de ramp getroffen zijn te steunen.

juni 2021
25 juni 2021

Op 25 juni 2021 lanceert Belfius de spiksplinternieuwe Mastercard Debit, de ideale bankkaart voor hen die van het ruime aanvaardingsnetwerk en de waarborgen van een Mastercard-kredietkaart willen gebruikmaken en wensen dat hun transacties onmiddellijk op hun betaalrekening worden gedebiteerd. Belfius is de eerste Belgische bank die dit nieuwe type van kaart in omloop brengt in samenwerking met Mastercard en equensWorldline.

24 juni 2021

Na Moneytrans en Skipr vorig jaar, kondigt Mastercard zijn nieuwste samenwerkingen aan met andere fintechs in België, zoals Rise, Aion Bank/Vodeno en SnapSwap. Hiermee wil Mastercard zijn engagement op gebied van technologische innovatie in de financiële sector versterken, met name bij start-ups, en zijn rol als centrale speler in de sector van de betalingstechnologie bevestigen.

17 juni 2021

Bedrijven lopen achter en moeten blijven investeren om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen, zo blijkt uit de laatste enquête van BuyWay en Mastercard.

mei 2021
17 mei 2021

Vandaag lanceert Mastercard de True Name™ kaartfunctie in Europa. Dit doet het betaaltechnologiebedrijf op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOBIT).

april 2021
februari 2021
11 februari 2021

De uitgaven van de Belgen zijn in aanloop naar Valentijnsdag de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd.  Dat blijkt uit de "Mastercard Love Index"-studie, die elk jaar de koopgewoonten en -trends rond deze dag in kaart brengt aan de hand van een analyse van de wereldwijde transacties die met krediet-, debet- en prepaidkaarten worden verricht.

2020
10 december 2020

Mastercard maakte vandaag de resultaten van een nieuwe enquête bekend. Hieruitblijkt dat de gemiddelde Europese consument meer tijd en moeite zal besteden aan het juiste kerstcadeau voor zijn familie en vrienden.

23 november 2020

Vrouwen in de hele wereld zijn ongelijk zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie. Maar liefst 87 procent van de vrouwelijke ondernemers zegt dat ze een negatieve invloed hebben ondervonden.

17 november 2020

De gebreken van de e-commerce zijn nog talrijk als je rekening houdt met het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid, transparantie en de mogelijkheid tot fraude. Het is dan ook duidelijk dat zijn evolutie niet vergelijkbaar is met die van de fysieke winkelervaring.

12 november 2020

De gezondheidscrisis heeft de kaarten geschud wat betreft de shoppinggewoontes van de Belgen. Mastercard maakt vandaag hun portret op qua aankopen.

29 oktober 2020

Neem deel aan de online gesprekken met Demi Moore, Penélope Cruz, Gia Coppola en Wim Wenders tijdens de 77ste editie van het Internationale Filmfestival van Venetië.

12 oktober 2020

Hoewel online shopping de voorbije maanden populairder geworden is, hebben de lokale handelaars het hart van de Belg gewonnen, en zo hebben ze ook hun rol in de sociale cohesie van een wijk of gemeenschap bevestigd. Dat blijkt uit een Europese Mastercard studie.

29 september 2020

De standpunten van de handelaars en de consumenten liggen sinds de uitbraak van het coronavirus ver uit mekaar. Het perceptieverschil blijkt uit het tweeledige onderzoek van Mastercard en Buyway.

28 augustus 2020

Mastercard, al diverse jaren de sponsor van de UEFA Champions League, surft mee op de trend van het groeiend aantal TikTok-gebruikers door vorige week het wereldrecord van de grootste virtuele "Wave" op sociale media te creëren. Het idee achter de Mastercard #PricelessWave uitdaging was om fans te laten zien dat een eenvoudige bal, een wedstrijd en een evenement de wereld kan verbinden en mensen kan aansporen om op te staan uit hun stoel om samen het beste te vieren wat voetbal te bieden heeft.

27 augustus 2020

Everest wil KMO's en startups ondersteunen met haar innovatieve technologie die een snelle en eenvoudige toegang biedt tot corporate cards en de mogelijkheid biedt om uitgaven efficiënt online te beheren.

17 juli 2020

Volgens een studie in opdracht van Mastercard zullen de gewoonten die de afgelopen drie maanden in België zijn ontstaan, blijven: 61% van de Belgen koopt bewust lokaal om onafhankelijke winkels te steunen.

24 juni 2020

Contactloos betalen via smartphone of andere verbonden apparaten is de laatste maanden in een stroomversnelling geraakt, zowel in België als elders. Massaal gebruikt uit hygiënevoorschriften verdriedubbelde het aantal contactloze betalingen in ons land, naar aanleiding van de pandemie. Mastercard, technologiebedrijf en marktleider in de wereldwijde betaalsector, kijkt vandaag terug op de toename van dit type transacties, die hand in hand gaat met een groeiend aanbod ‘wearables’ op de Belgische markt.

2 juni 2020

Vandaag kondigt Mastercard Fintech Express aan in Europa, een programma dat de lancering en uitbreiding van opkomende fintechs vergemakkelijkt. Door gebruik te maken van de kracht van samenwerkingen en Mastercard's expertise, technologie en wereldwijde netwerk, kunnen start-ups zich nu focussen op innovatie die de digitale economie aandrijft.

28 mei 2020

Sinds vorige maandag zijn de winkels terug opengegaan. In de voorbije acht weken hebben Belgen hun koopgedrag aangepast en zijn ze meer online gaan winkelen. Mastercard bestudeerde het online koopgedrag van Belgen, en Europeanen, tijdens deze ongeziene lockdown.

6 april 2020

Belangrijke nieuwe stap bouwt voort op de opvallende groei in het gebruik van contactloos betalen met Mastercard, waardoor bedrijven en retailers snel en efficiënt de limietverhogingen kunnen doorvoeren om mensen overal te helpen profiteren van de snelste en eenvoudigste manier van betalen.

5 maart 2020

De nieuwe Smile-rekening, die met een Debit Mastercard werkt, stelt werknemers die amper toegang hebben tot financiële diensten in staat om hun loon veilig op een rekening te zetten en betalingen of transfers te verrichten in 210 landen en gebieden, waaronder België.

17 februari 2020

Het Europese Cyber Resilience Centre van Mastercard zal partners en sectororganisaties verenigen om het pad naar enterprise resiliency te effenen.