Edenred Belgium revolutioneert het gebruik van maaltijdcheques in samenwerking met Mastercard

Brussel, 27 april 2022 – Edenred, de wereld- en Belgische leider in digitale betaaloplossingen voor specifieke toepassingen (Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque, Ticket Compliments, Ticket Sport & Culture en Consumptiecheque), lanceert een kaart met een technologie die ongezien is op de Belgische markt van oa. de maaltijd- en ecocheques. De combinatie van de Edenred- en Mastercard-technologieën biedt tal van compleet nieuwe mogelijkheden voor zowel de kaarthouders als de Belgische retailsector. De rode versie van de Edenred-kaart is voortaan bruikbaar in een veel breder netwerk aan winkels die vandaag Mastercard aanvaarden. En dit voor fysieke, contactloze en online betalingen en daarenboven nu ook voor het eerst voor mobiele betalingen met Google Pay. Ten slotte is deze kaart gemaakt van gerecycleerd materiaal, een primeur in de wereld van betaalkaarten in België.

Edenred lanceert een nieuwe versie van haar kaart, een handige vernieuwing die de houders in staat stelt gebruik te maken van de verschillende voordelen die hun werkgever hen toekent. De betalingsmarkt en de gewoonten van de Belgen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Door het open betaalsysteem van Mastercard te combineren met een eigen toepassing, is de nieuwe versie van de Edenred-kaart compatibel met alle terminals op de huidige en toekomstige markt, alsook met alle Belgische e-commercesites. Dit betekent dat de Belgische handelaars die hiervoor in aanmerking komen geen technische stappen meer moeten ondernemen om de oplossingen Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque, Ticket Compliments, Ticket Sport & Culture en Consumptiecheque in hun verkooppunten te aanvaarden.

De twee toepassingen van Edenred en Mastercard zullen naast elkaar bestaan op deze nieuwe kaart, een primeur op de Belgische markt van oa. maaltijd- en ecocheques. Dit betekent dat er geen impact zal zijn op winkels die reeds lid zijn van het Edenred-netwerk. De Edenred-toepassing krijgt altijd prioriteit.

Twee technologieën, ontelbare gebruiksmogelijkheden

Dankzij deze samenwerking tussen twee wereldleiders op het gebied van betalingen, zullen de gebruikers van de rode versie van de Edenred-kaart kunnen profiteren van alle belangrijke innovaties die Mastercard te bieden heeft. Voortaan kunnen zij met Google Pay betalen via een aantal gekoppelde apparaten (smartphone, smartwatch, enz.).

De combinatie van de twee technologieën en de twee aanvaardingsnetwerken verhoogt ook het aantal winkels dat Edenred-cheques zal kunnen aanvaarden. Van de ongeveer 40.000 winkels die nu al Edenred-oplossingen aanvaarden, zal het aanvaardingsnetwerk voor deze nieuwe kaart meer dan honderdduizend handelszaken kunnen omvatten. Voor handelaars die de Edenred-kaart reeds aanvaarden, zal geen enkele actie vereist zijn om deze nieuwe kaart te aanvaarden. Handelaren die momenteel Mastercard aanvaarden, in de winkel of online, met andere woorden bijna alle Belgische handelaren met een betaalterminal, zullen ook toegang hebben tot het de Edenred-betaaloplossingen zonder enige technische tussenkomst. Het enige wat nodig is om tot het netwerk toe te treden, is het ondertekenen van een contract met Edenred.

De eerste kaart in België gemaakt van gerecycleerde materialen

Een andere primeur in België is dat de nieuwe Edenred-kaart gemaakt is van gerecycleerd materiaal, waardoor de impact op het milieu verkleind wordt. De bescherming van het milieu is één van de prioriteiten van de Edenred Groep op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De nieuwe Edenred-kaart is gemaakt van 85% gerecycleerd PVC. Het gerecycleerde plastic is afkomstig van Europees industrieel verpakkingsafval en vertegenwoordigt tot 4 gram gerecycleerd industrieel afval per kaart.

De eerste Edenred-kaarten met de kenmerkende rode kleur zullen in mei worden uitgebracht. De werknemers van elke klant ontvangen automatisch hun nieuwe kaart wanneer hun huidige kaart vervalt. Gebruikers hoeven geen actie te ondernemen om hun kaart te vervangen. In totaal zullen in de komende maanden meer dan 1,5 miljoen kaarten op de Belgische markt worden gebracht.

Olivier Bouquet, Algemeen Directeur van Edenred Belgium: "De lancering van onze nieuwe Edenred-kaart, in samenwerking met Mastercard, opent een nieuw tijdperk in de chequesector in België. Dankzij de nieuwe technologieën zal het aanvaardingsnetwerk worden uitgebreid en zullen onze gebruikers hun aankopen kunnen doen in meer dan honderdduizend winkels, online en ook rechtstreeks via mobiele betaling. Deze innovatie versterkt des te meer onze positie als leider en pionier op de Belgische markt, met een toekomstgerichte oplossing die beantwoordt aan de verwachtingen van werkgevers, gebruikers en handelaars, en tegelijk ook aan ons milieu-engagement. Ik ben in het bijzonder trots op deze kaart omdat het de eerste op de markt is die gemaakt is van gerecycleerd PVC.”

Henri Dewaerheijd, Country Manager BeLux Mastercard : "Wij zijn zeer verheugd dat wij ons uitgebreide netwerk ten dienste kunnen stellen van Edenred en haar kaarthouders. Mastercard verbindt handelaars, banken en consumenten over de hele wereld om snel en veilig aankopen te doen en het is voor ons van vitaal belang om innovatie te bevorderen met partners zoals Edenred. Deze lancering vertegenwoordigt een inspanning op lange termijn en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven en ik ben bijzonder trots dat Mastercard betrokken is bij zo'n innovatie voor de Belgische markt".

_______________

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf in de betaalsector. Onze missie is het verbinden en stimuleren van een inclusieve, digitale economie, waar iedereen, overal voordeel uit haalt door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige data en netwerken, partnerschappen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen consumenten, financiële instellingen, overheden en bedrijven om hun grootste potentieel te realiseren. Onze degelijkheidsquotiënt (decency quotient of DC) is de drijvende kracht achter onze cultuur en alles dat we binnen en buiten ons bedrijf doen. Met connecties in meer dan 210 landen en gebieden, bouwen we aan een duurzame wereld die ontbetaalbare mogelijkheden voor iedereen mogelijk maakt.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws : @MastercardBE_NL.

Over Edenred Groep

Edenred is het diensten- en betalingsplatform dat mensen in het werkveld dagelijks ondersteunt. Het verbindt 50 miljoen werknemers in 46 landen met 2 miljoen partnerhandelaars via meer dan 900.000 zakelijke klanten.

Edenred biedt specifieke betalingsoplossingen voor voeding (maaltijdcheques), mobiliteit (hybride tankkaarten, onderhouds-, tol-, parking- en mobiliteitsoplossingen), motivatie (cadeaubonnen, engagementprogramma’s voor werknemers) en professionele betalingen (virtuele kaarten). Deze oplossingen verbeteren het welzijn en de koopkracht van werknemers, vergroten de aantrekkelijkheid en efficiëntie van bedrijven en vitaliseren de werkgelegenheid en de lokale economie.

Centraal in onze overtuiging, "Enrich connections. For good." staat het verbeteren van het welzijn en de koopkracht van de gebruikers. Ze vergroten de aantrekkingskracht en de efficiëntie van de bedrijven en stimuleren de werkgelegenheid en de plaatselijke economie. Zij bevorderen ook de toegang tot gezonder voedsel, milieuvriendelijkere producten en een vlottere mobiliteit.

De 10.000 medewerkers van Edenred zetten zich dagelijks in om van de zakelijke wereld een veiliger, eenvoudiger, en efficiënter ecosysteem te maken.

In 2021 heeft de Groep, dankzij zijn wereldwijde technologische troeven, voor bijna 30 miljard euro aan transacties beheerd, voornamelijk via mobiele toepassingen, online platformen en kaarten.

Edenred is genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC Next 20, CAC Large 60, FTSE4Good, Euronext 100 et MSCI Europe.

De handelsmerken en logo's die in dit persbericht worden geciteerd en gebruikt, zijn geregistreerde handelsmerken van EDENRED S.A., haar dochterondernemingen of derden. Zij mogen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar.

 

Mediacontacten

Amandine Servotte, Mastercard
Amélie Vanden Berghe , Ketchum