Mastercard lanceert "ALLE KAARTEN OP TAFEL", de podcast die de betaalwereld demystificeert

In zijn podcast ALLE KAARTEN OP TAFEL (CARTES SUR TABLE in de Franstalige versie), zal Mastercard elke maand een onderwerp uitdiepen in verband met betalingen van vandaag en morgen. Voor elke aflevering zullen een expert van de wereldwijde pionier in betalingstechnologie en een gast uit de Belgische financiële wereld de microfoon delen om hot topics in de sector te bespreken.

Onze financiën staan vaak in het middelpunt van onze belangstelling, maar hoe kun je als consument de juiste beslissingen nemen voor je geld? Welke betaalmiddelen gebruik je best voor welke aankopen?  In deze reeks afleveringen onthult Mastercard we de mysterieuze wereld van betalingen en geeft de consumenten de juiste tools om elke aankoop met een gerust hart te doen. 

De eerste aflevering, begin mei 2022, geeft antwoord op deze vraag: "Wordt een wereld zonder 'cash' binnenkort de realiteit?" De andere afleveringen zullen elke maand volgen over verschillende thema's zoals Open Banking.  

"Er bestaan nu bijna evenveel manieren om te betalen als er mensen zijn, van cryptocurrencies tot digital wallets. Kaarthouders kunnen gemakkelijk de weg kwijtraken, maar het is van vitaal belang dat zij de juiste keuzes kunnen maken als het om hun financiële middelen gaat. Via dit formaat willen we de wereld van de betalingen op een toegankelijke en educatieve manier demystifiëren en tegelijk relevante informatie bieden aan de Belgische luisteraars," legt Henri Dewaerheijd, Country Manager Belux Mastercard, uit. "Onze podcast is in de eerste plaats gericht op consumenten, maar dankzij de experts die zijn uitgenodigd om deel te nemen, denk ik dat de onderwerpen ook interessant zullen zijn voor financiële professionals in België. Het is een manier om zowel ervaring als kennis te delen."

De podcast ALLE KAARTEN OP TAFEL is te beluisteren op Spotify, Apple en Google Podcasts en via deze link op de Mastercard website. 

Mediacontacten

Amandine Servotte , Mastercard
+32 2 352 52 99 | amandine.servotte@ketchum.com
Amélie Vanden Berghe , Ketchum
+32 488 82 25 52 | amelie.vandenberghe@ketchum.com