Mastercard, Done4You en Servipay slaan de handen in elkaar voor de uitrol van Mastercard sonic branding in België en Luxemburg

Waterloo, 18 maart 2021 – Mastercard, Done4You en Servipay voegen met geluid een nieuwe dimensie toe aan betalingen in België en Luxemburg. Met de lancering van Mastercard sonic branding, horen consumenten bij geselecteerde verkooppunten vanaf nu een herkenbaar acceptatiegeluid als bevestiging van een veilig voltooide contactloze betaling.

Dit herkenbare acceptatiegeluid van Mastercard zal binnenkort te horen zijn in verkooppunten in België en Luxemburg. Naast de herkenbare melodie zal ook het Mastercard-symbool met de oranje en rode overlappende cirkels op de betaalterminal te zien zijn. Deze onmiddellijk hoorbare en visuele kenmerken staan garant voor de authentificatie en acceptatie van een Mastercard transactie.

Mastercard introduceerde haar sonic branding begin 2019 als nieuwste ontwikkeling in haar merkexpressie en een krachtig herkenningspunt voor de consument. Het geluidsmerk van Mastercard dat reeds in verschillende landen beschikbaar is, bestaat uit een unieke melodie die binnenkort ook in België en Luxemburg afgespeeld zal worden wanneer klanten met het merk in contact komen. Het stelt alle geïnteresseerde handelaren in staat om een emotionele band met hun klanten op te bouwen.

Deze invoering zal stap voor stap gebeuren, en is momenteel alleen beschikbaar in het kader van een proefproject dat wordt uitgevoerd op "Tap on Phone"-terminals. Dankzij deze technologie kunnen handelaars, groot of klein, snel en eenvoudig contactloze betalingen van klanten ter plekke op hun eigen smartphone aanvaarden. Klanten kunnen, op hun beurt, via hun smartphone of wearable met hun Mastercard en Maestro-kaart betalen. Deze nieuwe generatie betaaloplossingen, nu nog een proefproject, vereenvoudigt betalingen en laat toe om in alle veiligheid de betalingen te aanvaarden, zonder beperkingen op het bedrag van de transactie.

De lokale KMO’s  “Taxis Bleus” in België en “Inter-Taxi” in Luxemburg zullen als eersten het Mastecard acceptatiegeluid en de Tap on Phone-technologie van de Servipay-betaalterminals in Belux kunnen gebruiken in het kader van dit pilootproject. Verwacht wordt dat andere sectoren snel zullen volgen, waaronder stookolieleveranciers, retail en online aankopen via de spraakassistenten zoals Alexa en Siri.

"We zijn blij om samen te werken met Mastercard en deel uit te maken van deze innovatieve samenwerking om de adoptie van contactloze betalingen te ondersteunen en de emotionele connectie met het merk te versterken in de Beluxmarkt", zegt Pascal Libert, CEO van Done4You.

"Als toonaangevend betaaltechnologiebedrijf zijn we  blij om op dit proefproject samen te werken met vertrouwenspartners zoals Done4You en Servipay. Samen brengen we onze sonic branding tot leven om de klant vertrouwen  te geven bij elke betaling", zegt Jonathan Romain, Marketing en Communicatie Directeur Mastercard Belux.

"Deze nieuwste functionaliteit van Mastercard laat kaarthouders en handelaars toe om gemoedsrust te ervaren bij hun succesvolle en veilige financiële transacties, wat uiterst waardevol is wanneer je ‘on the go’ bent", aldus Etienne Renaux, CEO van Servipay.

###

Media contacten

Mastercard: amelie.vandenberghe@ketchum.com

Done4You: info@done4you.be

Servipay: er@servipay.eu

Over:

Mastercard 

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf in de betaalsector. Onze missie is het verbinden en stimuleren van een inclusieve, digitale economie, waar iedereen, overal voordeel uit haalt door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige data en netwerken, partnerschappen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen consumenten, financiële instellingen, overheden en bedrijven om hun grootste potentieel te realiseren. Onze degelijkheidsquotiënt (decency quotient of DC) is de drijvende kracht achter onze cultuur en alles dat we binnen en buiten ons bedrijf doen. Met connecties in meer dan 210 landen en gebieden, bouwen we aan een duurzame wereld die ontbetaalbare mogelijkheden voor iedereen mogelijk maakt.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws : @MastercardBE_NL.

Done4You:

Het avontuur begon in 2020 als een nieuw adviesbureau. Pascal Libert, de oprichter van Done4You besefte dat er nood was om een agnostische benadering van betaling aan te bieden en elke handelaar in staat te stellen te innoveren om aan de nieuwe gebruiksmogelijkheden van hun klanten te voldoen en aan hun vraag naar nieuwe diensten.

Met 20 jaar ervaring in de betaalindustrie, richt Done4You zich op handelaars in de Benelux.

Het voornaamste doel van Done4You is om handelaren te voorzien van nieuwe generatie betaaloplossingen die het betalen vereenvoudigt. Deze oplossingen hebben geen ander doel dan de groei van elke handelaar mogelijk te maken, ongeacht de sector waarin hij actief is. 

Bij Done4You, luisteren we naar onze klanten en begrijpen we hun behoeften. 

Servipay:

Servipay, opgericht in 2012 door Mr. Etienne Renaux, biedt zijn klanten flexibele en betrouwbare betaaloplossingen aan tegen de beste prijs. Het aanbod dekt alle behoeften van professionals: vaste of mobiele betaalterminals, geïntegreerde betaalterminals voor kassa's of oplossingen voor e-commerce sites. Servipay laat handelaars en professionals in het Groothertogdom genieten van de nieuwste technologieën op het gebied van betalingen.

Het "Made in Luxembourg” label, verkregen in 2018, bekroont de kwaliteit en de lokale verankering van Servipay. Sinds januari 2017 is Servipay de officiële leverancier van betaalterminaloplossingen van de BIL bank.

Door haar partners te selecteren op basis van de betrouwbaarheid van hun technologieën, biedt Servipay professionals kwaliteitsoplossingen voor beveiligde transacties. Reeds meer dan 20% van de professionals en handelaars in Luxemburg vertrouwen op Servipay.

Mediacontacten

Kara Condon, Mastercard
+32 (2) 352 5147 | Kara.condon@mastercard.com
Amélie Vanden Berghe, Ketchum
+32 488 82 25 52 | amelie.vandenberghe@ketchum.com