SnapSwap werkt samen met Mastercard voor de lancering van Everest, een online plat-form voor betaal- en kostenbeheer voor bedrijven

27 augustus 2020 | Door Amandine Servotte

Everest wil KMO's en startups ondersteunen met haar innovatieve technologie die een snelle en eenvoudige toegang biedt tot corporate cards en de mogelijkheid biedt om uitgaven efficiënt online te beheren

In samenwerking met Mastercard kondigt de Luxemburgse fintech SnapSwap de lancering aan van Everest. Everest is een innovatief platform dat speciaal is ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO) en startups. Het biedt hun werknemers een gemakkelijke toegang tot corporate cards en stelt het bedrijf in staat om de lopende uitgaven efficiënt te beheren. SnapSwap heeft de ambitie om tegen 2021 ongeveer 200.000 klanten te werven in Luxemburg, België en Nederland.


Volgens het jaarverslag over de Europese KMO's 2016/2017 leveren kleine en middelgrote ondernemingen een grote bijdrage aan de Europese economie met meer dan 90 miljoen werknemers en realiseren ze een jaarlijkse toegevoegde waarde van meer dan 4 biljoen euro. Veel van deze bedrijven worden echter ondergewaardeerd als het gaat om financiële dienstverlening. De eerste hindernis die kleine bedrijven en zeker startups tegenkomen is de moeilijkheid om corporate cards te verwerven bij banken. Deze banken vragen veelal om een  stevige krediethistoriek. Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van SnapSwap in Luxemburg kunnen bijna 9 op de 10 (86%) kleine ondernemers de diverse bedrijfsuitgaven in hun uitgavenstaat niet duidelijk identificeren. Everest speelt in op de nood van ondernemers om zowel hun teams als hun uitgaven digitaal en efficiënt te beheren.

SnapSwap innoveert met digital-first corporate cards. Everest kaarten zijn immers de eerste corporate cards in de Benelux die onmiddellijk gebruiksklaar en digitaal beschikbaar zijn, vooraleer de plastic kaart geleverd wordt. De kaarten kunnen individueel aan abonnementen en diensten toegewezen worden en zijn gekoppeld aan een expense managementtool om de kosten real time inzichtelijk te maken vanaf een PC of smartphone. Dankzij de krachtige tools van Everest kan het management de financiële uitgaven optimaliseren door flexibele kredietlijnen toe te kennen en tijd te besparen bij rapportering en boekhouding. Als Mastercard Principal Partner sluit SnapSwap zich aan bij 60 andere digitale banken en fintechs in Europa, waardoor het direct met Mastercard kan werken voor het beheer van de kaartuitgifte.

"Wanneer snelheid en controle van essentieel belang zijn, is Everest de oplossing voor managers" zegt Denis Kiselev, oprichter en CEO van SnapSwap. "Ons doel is om ondernemers en topmanagers te helpen zich te concentreren op hun klanten en producten, terwijl de Everest technologie zorgt voor de betalingen en het beheer van de uitgaven. Denis, zelf ondernemer, is er zich maar al te goed van bewust welke moeilijkheden ondernemers ondervinden bij het opzetten van hun bedrijf, het openen van een rekening of het verkrijgen van corporate cards . Everest is een innovatief antwoord op die behoefte, ondersteund door Mastercard, toonaangevende speler in de creditcardmarkt. Volgens Denis creëert Everest, door bedrijven op het platform aan te sluiten, een gemeenschap van ondernemers die Snapswap in staat stelt gemeenschappelijke problemen op te lossen. Naast betalingen biedt Everest tevens een scala aan diensten en speciale aanbiedingen voor leden, zoals speciale aanbiedingen van Everest partners zoals Amazon Web Services, Spaces, Hotels.com, toegang tot luchthavenlounges en andere diensten om het zakendoen gemakkelijker en aangenamer te maken".
"We zijn echt trots op de samenwerking met SnapSwap voor het Everest-project en zijn blij dat zij de eerste fintech in de Benelux zijn dat een platform voor KMO's lanceert", zegt Henri Dewaerheijd, Country Manager Mastercard Belux. "Onze samenwerking met SnapSwap gaat terug tot 2018, toen het bedrijf zich aansloot bij ons wereldwijd FinTech-accelerator programma Mastercard StartPath. Dit bevestigt onze strategie om vanaf het begin samen te werken met fintech-partners om hen te helpen groeien.

De ervaring en knowhow die SnapSwap heeft verworven met hun digitale onboarding en KYC-platformen, stelt het bedrijf in staat om hun innovatieve Everest-project snel uit te breiden in heel Europa. Het Everest-platform en diensten zijn nu beschikbaar in Luxemburg en binnenkort in België en Nederland. Het bedrijf is van plan om de beschikbaarheid uit te breiden naar andere landen in de Eurozone tegen 2022.

Over SnapSwap

SnapSwap is een volledig gereguleerde instelling met licentie voor elektronisch geld in Luxemburg met een bewezen track record in de bouw van digitale onboarding platformen en KYC-technologie.  In 2017 lanceerde SnapSwap Snaprove™, een digitale onboarding en KYC service die het verificatieproces versnelt, KYC-data verzamelt en due diligence-onderzoeken uit te voeren bij klanten. SnapSwap heeft een Principal Mastercard Membership dat de uitgifte van credit- en debetkaarten en de verwerking van de transacties mogelijk maakt.

Bezoek onze website: www.everestcard.com

Photo of Amandine Servotte
Amandine Servotte, Senior Communications Specialist BeLux