Mastercard werkt samen met Live Nation om kaarthouders unieke voordelen en exclusieve live muziekervaringen te bieden

 Dankzij priceless.com kunnen miljoenen kaarthouders in 19 landen genieten van exclusieve toegang tot voorverkooptickets, premium zitplaatsen en VIP-ervaringen. Dit platform zal vanaf 1 januari 2024 ook beschikbaar zijn voor miljoenen Belgische Mastercard-houders.

Waterloo, 15 november 2023 - Tijdens de twaalfde editie van het Mastercard Innovation Forum, dat gisteren plaatsvond in Brussel, kondigde Mastercard een meerjarige samenwerking met Live Nation, de wereldleider op het gebied van live entertainment.

Een historisch partnerschap

Vanaf 1 januari 2024 krijgen in aanmerking komende Mastercard kaarthouders exclusieve toegang tot voorverkoop van concertkaarten, premium zitplaatsen en een reeks onvergetelijke VIP ervaringen. Hoewel enkel houders van een Mastercard creditcard in België toegang hebben tot premium zitplaatsen, is de voorverkoop beschikbaar voor alle Mastercard houders (creditcard, prepaid en debit [1].

Zodra de migratie van Maestro-kaarten naar Debit Mastercard is voltooid, zullen kaarthouders van meer dan 10 miljoen kaarten in België toegang krijgen tot de voorverkoop van enkele van de beste concerten die in ons land worden gehouden.

"We zijn heel blij om dankzij deze samenwerking nog meer priceless ervaringen aan onze consumenten te kunnen bieden," zegt Thomas Lechien, Marketing en Communicatie Directeur bij Mastercard Belux. " Dit partnerschap benadrukt de belangrijke rol die muziek in ons leven speelt: 78% van de concertbezoekers beschouwt muziek als een integraal onderdeel van hun identiteit[2]." 

Priceless ervaringen

Deze voordelen zullen toegankelijk zijn via het priceless.com platform, dat een scala aan ervaringen biedt op het gebied van gastronomie, wellness, entertainment en sport.

"We zijn heel blij om samen te werken met Mastercard en hun kaarthouders te helpen hun favoriete artiesten te ontdekken als nooit tevoren," zegt Russell Wallach, Live Nation Media & Sponsorship's Global President. "Ons partnerschap zal niet alleen onvergetelijke herinneringen creëren voor Mastercard kaarthouders, maar zal ook aanzienlijke marketingondersteuning bieden voor artiesten en shows over de hele wereld, waaronder in België, waardoor een blijvende band met het publiek voor vele jaren wordt bevorderd."

Deze ervaringen zullen beschikbaar zijn in 19 landen in Europa en Azië, waaronder België. De andere geselecteerde landen zijn Australië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Japan, Ierland, Italië, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, de Filippijnen, Singapore, Spanje, Zweden, Taiwan, Thailand en het Verenigd Koninkrijk.

###

[1] Universele betaalkaarten, privé of professioneel.

[2] Volgens een kwantitatief onderzoek onder 11.000 live muziek fans ouder dan 18 jaar, uitgevoerd door Live Nation Global Study

 

Mediacontacten

Florence Cooreman, Mastercard
Amélie Vanden Berghe, Ketchum
+32 488 82 25 52 | amelie.vandenberghe@ketchum.com