Mastercard en de Biënnale van Venetië geven filmliefhebbers de kans om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken

29 oktober 2020 | Door Amandine Servotte

Neem deel aan de online gesprekken met Demi Moore, Penélope Cruz, Gia Coppola en Wim Wenders tijdens de 77ste editie van het Internationale Filmfestival van Venetië.

Mastercard, vooraanstaande partner van het 77ste Internationale Filmfestival van Venetië, La Biennale di Venezia (2-12 september) en sterke voorstander van de magie van de cinema, nieuw talent, andere invalshoeken en ongekende ervaringen, nodigt cinefielen en studenten uit voor een exclusieve reeks virtuele gesprekken. Deze online ontmoetingen, die in samenwerking met La Biennale di Venezia worden georganiseerd, brengen u in contact met enkele van de meest invloedrijke talenten van de moderne cinema. Samen ontdekken we hoe de verhalen van grote filmmakers een blijvende impact hebben die de film zelf soms overstijgen.

Een passie voor cinema opent onze ogen voor nieuwe werelden, nieuwe vraagstukken, nieuwe uitdagingen. Diegenen die de magie van het grote scherm creëren, hebben het unieke vermogen om ons het leven vanuit een nieuw perspectief te laten zien, om ons onder te dompelen in nieuwe avonturen, of om ons een vertrouwde plek te laten bezoeken vanuit een nieuwe invalshoek. De manier waarop deze verhalen worden gemaakt, gezien en geleefd hangt af van het creatieve oog. En in tegenstelling tot elke andere kunstvorm nodigt de indrukwekkend cinemazaal ons uit om het leven vanuit een andere hoek te bekijken.

In de huidige context heeft de film een nog intensievere rol te spelen.

Vervoeg vanaf deze namiddag Demi Moore, Penélope Cruz, Gia Coppola, Luca Guadagnino en Wim Wenders om kennis te maken met hun visie op de kracht van het witte doek om nieuwe inzichten te krijgen, ontelbare emoties op te roepen en een indruk na te laten vanaf het begin van de film.

Naast het krijgen van nieuwe inzichten heeft de cinema de kracht om banden te smeden, ervaringen, emoties en avonturen te delen. In onze serie “Life Through a Different Lens”: Contactless Connections”, verkennen we de rol van de regisseur, de acteur, de filmindustrie om de verhalen te vertellen die ons helpen om niet alleen het leven vanuit een nieuw perspectief te zien, maar ook om in verbinding te treden met nieuwe werelden, andere en veranderende werelden te ontdekken en ongekende ervaringen op te doen.

“Cinema is echt in staat om mensen te inspireren, te informeren, op te voeden en hen te verrijken We zijn blij dat we ons sterk partnerschap met La Biennale di Venezia kunnen voortzetten. Ons gemeenschappelijk doel is om wereldwijd iedereen te helpen om de kracht van de cinema te ontdekken. We brengen filmliefhebbers dichter bij hun passie, ongekende en onbetaalbare ‘Priceless’-momenten, door hen de kans te bieden te luisteren naar filmlegendes en -iconen. Nu is het meer dan ooit tijd om verhalen te ontdekken en ervaringen te delen om het leven vanuit een nieuw perspectief te zien”, aldus Rose Beaumont, Senior Vice President Business Enablement en Europe Communications voor Mastercard.

“Dit jaar, meer dan ooit, heeft elk initiatief om de bioscoopbezoeker terug te verwelkomen in de wereld van de cinema een sterke toegevoegde waarde, vooral na vele maanden van opsluiting in onze huizen. Al is het maar om het belang van films en hun rol in ons leven te herbevestigen. Ik juich dan ook het initiatief van onze partner Mastercard toe om diegenen die de Biënnale zullen volgen de mogelijkheid te bieden zich aan te sluiten bij enkele van de grootste protagonisten van de hedendaagse cinema en hun passies, hun carrière keuzes en hun liefde voor de cinema te ontdekken. En daarmee onze vitale passie voor de cinema te voeden met nieuwe inzichten”, aldus Alberto Barbera, artistiek directeur van het filmfestival van Venetië.

DE  SPREKERS

Demi Moore, genomineerd voor Golden Globes heeft bewezen een van de meest volleerde talenten in de industrie te zijn en ze leent haar talent aan diverse films en televisieprogramma’s, zowel voor als achter de camera. Ze speelde in iconische films als St. Elmo’s Fire, About Last Night…, Ghost, A Few Good Men, Indecent Proposal, The Scarlet Letter, Disclosure, en G.I. Jane, Charlie’s Angels: Full Throttle, Bobby en Margin Call. Moore regisseerde “Charlotte Segment” in de film “Five” op de TV zender Lifetime. In 2019 werd Demi Moore gekroond door de New York Times Best Seller met haar bestseller Inside Out. Demi Moore is mede-oprichtster van Thorn een vzw die zich inzet tegen seksueel misbruik, uitbuiting van kinderen en kinderhandel.

Penélope Cruz, de “muze” van Pedro Almodóvar, heeft in talrijke films van Woody Allen, Ridley Scott, Kenneth Branagh, Olivier Assayas, Fernando Trueba en Bigas Luna onvergetelijke personages geportretteerd. Ze won de Oscar voor Beste Bijrol en een BAFTA voor Vicky Cristina Barcelona, evenals talrijke nominaties, waaronder vier Golden Globe-nominaties. Ze won een César d’honneur en de Palme d’Or voor beste actrice op het filmfestival van Cannes in 2006 voor Volver.

Gia Coppola, al geprezen voor haar debuutfilm Palo Alto, keert terug naar Venetië met Mainstream. Gia is al sinds haar kindertijd ondergedompeld in de wereld van de cinema. Ze speelde in twee films van haar grootvader Francis Ford Coppola, een aflevering van New York Stories en The Godfather III, werkte aan de kostuums voor Somewhere voor haar tante Sofia Coppola, en was creatief adviseur voor Twixt, ook voor haar grootvader Francis Ford. Deze getalenteerde jonge vrouw heeft al verschillende korte films, twee speelfilms en een paar videoclips op haar naam staan, die allemaal haar persoonlijkheid onthullen.

Luca Guadagnino, de meest internationale Italiaanse regisseur, genomineerd voor 4 Oscars, 4 BAFTA’s en 3 Golden Globes voor Call Me by Your Name, heeft een langdurige samenwerking met actrice Tilda Swinton, ster van Amore, A Bigger Splash en Suspiria, die hem sinds zijn debuut heeft vergezeld. Dit jaar is Luca Guadagnino bu aanwezig in Venetië buiten competitie, met de korte film Fiori, Fiori, Fiori! gewijd aan Salvatore Ferragamo.

Wim Wenders, filmmeester en vader van de Nieuwe Duitse Bioscoop, heeft meesterwerken geregisseerd zoals Alice in the Cities, Over Time, The State of Things, Up to the End of the World. Hij won een BAFTA voor Paris, Texas, die ook de Palme d’Or won op het filmfestival van Cannes in 1984. Wenders werd beste regisseur op het filmfestival van Cannes in 1987 voor The Wings of Desire. Hij werd drie keer genomineerd voor een Oscar voor Beste Documentaire: voor Buena Vista Social Club, Pina en Salt of the Earth.

De conversatiereeks “Life Through a Different Lens”: Contactless Connections” zullen op de volgende data online beschikbaar zijn op priceless.com en labiennale.org:

2 september: gesprek met Demi Moore

3 september: gesprek met Penélope Cruz

4 september: gesprek met Gia Coppola

7 september: gesprek met Luca Guadagnino

8 september: gesprek met Wim Wenders

Photo of Amandine Servotte
Amandine Servotte, Senior Communications Specialist BeLux