Mastercard werkt samen met bpost om de eerste kaart ter wereld met True Name™ en Touch Card-oplossingen te lanceren

 

Een nieuwe optie voor bpost prepaid kaarthouders brengt inclusiviteit en toegankelijkheid voor de blinde en slechtziende LGBTQIA+ gemeenschap in België

Mastercard heeft vandaag aangekondigd dat bpost, het Belgische postbedrijf, de eerste organisatie wordt die een prepaidkaart lanceert die Mastercard's True Name™ functionaliteit en Touch Card systeem combineert.

De combinatie van deze twee functies is een wereldwijde primeur en brengt inclusiviteit en toegankelijkheid naar de Belgische banksector.

Met de True Name™-functie van Mastercard kan iedereen zijn eigen naam op zijn bankkaart zetten, die weerspiegelt wie hij werkelijk is. Voor veel mensen in de LGBTQIA+ gemeenschap weerspiegelt de wettelijke naam op hun krediet- of debetkaart niet hun ware identiteit en kan dit ervoor zorgen dat ze dagelijks geconfronteerd worden met een gevoelige kwestie. Volgens een onderzoek van Mastercard heeft 4% van de Belgische LGBTQIA+-gemeenschap dit gevoel ervaren.

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie is 1 persoon op 1000 blind in België en 1 persoon op 100 visueel gehandicapt. Vorig jaar lanceerde Mastercard de Touch Card-oplossing in België. Die maakt gebruik van unieke inkepingen op de zijkant van een bankkaart om blinden of slechtzienden te helpen hun kaart gemakkelijk te identificeren en zo volledige autonomie te krijgen voor contactloze betalingen.

Jeannette Liendo, Senior Vice President Marketing Europe bij Mastercard zei: "Iedereen - ongeacht hoe ze zich identificeren - verdient toegang tot financiële producten die hun ware identiteit weerspiegelen. De lancering van de prepaidkaart van bpost zal de Belgische transgender en non-binaire gemeenschap eindelijk de mogelijkheid geven om hun echte naam veilig, eenvoudig en met trots kunnen gebruiken bij het doen van aankopen.

"Deze samenwerking toont aan dat zowel Mastercard als bpost zich inzetten om de bank- en financiële sector inclusiever te maken voor iedereen. De combinatie van zowel True Name™ als Touch Card in één kaart is niet alleen een primeur in België, maar in de hele wereld. We roepen andere spelers in de sector op om deze normen voor iedereen toe te passen".

"bpost is trots om de bpaid True Name™ en Touch Card met Mastercard te lanceren. Wij geloven dat iedereen zijn eigen naam moet kunnen gebruiken die zijn identiteit weerspiegelt en volledig financieel onafhankelijk moet kunnen zijn. Wij geloven dat deze nieuwe kaart het dagelijkse leven van duizenden mensen in België zal verbeteren", zei Nathalie Deck, Retail Business Development Program Manager bij bpost.

Mediacontacten

Amélie Vanden Berghe, Ketchum
+32 488 82 25 52

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Over Mastercard

Mastercard is een technologiebedrijf dat wereldwijd actief is in de betaalsector. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie, waar iedereen overal ter wereld baat bij heeft, te verbinden en stimuleren door transacties veilig, simpel, smart en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige gegevens en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuele mensen, financiële instellingen, overheden en bedrijven hun potentieel volledig te realiseren. Ons decency quotient (degelijkheidsquotiënt of DQ) vormt de drijfveer voor onze cultuur en alles wat we binnen en buiten ons bedrijf doen. Met connecties in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld die voor iedereen mogelijkheden van onschatbare waarde ontsluit.

www.mastercard.com