PayPal en Mastercard breiden aanbod populaire debetkaart verder uit in Europa, inclusief België

PayPal Business Debit Mastercard® beloont keine bedrijven met onbeperkte cashback op in aanmerking komende uitgaven en geeft ondernemers snel toegang tot hun beschikbare Paypal-tegoed, zowel online als in winkels waar Mastercard wordt geaccepteerd

Brussel, 31 augustus 2021 – Vandaag kondigen PayPal (Nasdaq: PYPL) en Mastercard (NYSE: MA) aan dat zij de internationale expansie van de populaire PayPal Business Debit Mastercard naar België voortzetten. De betaalkaart maakt het makkelijk voor kleine ondernemingen om snel toegang te hebben tot hun beschikbare PayPal-tegoed en zal hen onbeperkt 0.5% cashback1 op in aanmerking komende uitgaven kunnen geven.

De afgelopen twee jaar hebben PayPal en Mastercard zich gericht op het uitbreiden van hun debetkaartaanbod voor kleine ondernemingen in heel Europa. Vanaf vandaag is de PayPal Business Debit Mastercard beschikbaar in vier nieuwe Europese landen – Finland, België, Nederland en Portugal – naast de bestaande beschikbaarheid in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Mastercard is één van de meest geaccepteerde kaarten ter wereld, wat betekent dat zakelijke klanten van PayPal nu geld op hun PayPal-rekening kunnen uitgeven bij meer dan 52 miljoen Mastercard-acceptatiepunten wereldwijd. De debetkaart kent geen maandelijkse kosten, geen wisselkosten en een vast bedrag voor geldopnames bij geldautomaten van slechts €2 wereldwijd.

Met het cashbackprogramma stort PayPal elk jaar meer dan 40 miljoen EUR naar in aanmerking komende bedrijfseigenaren. Op de Europese markten waar de kaart momenteel beschikbaar is, wordt de PayPal Business Debit Mastercard het meest gebruikt voor het inslaan van inventaris en het inzetten van digitale marketing, terwijl in de Verenigde Staten de kaart het meest wordt gebruikt voor het betalen van zakelijke diensten en de aanschaf van dagelijkse boodschappen.

‘Ondernemers hebben een bewogen tijd achter de rug en de afgelopen twee jaar is voor veel kleine ondernemingen een uitdaging geweest. Snel en eenvoudig toegang hebben tot je beschikbare financiën is nog nooit zo belangrijk geweest. De PayPal Business Debit Mastercard biedt ondernemers dat, evenals de mogelijkheid om geld terug te krijgen, wat bedrijven helpt te floreren’, zegt Joachim Goyvaerts, Directeur Benelux, PayPal.

David Dechamps, Senior Vice President, Digital Partnerships bij Mastercard Europa constateert:  ‘Mastercard is toegewijd aan het ondersteunen van kleine bedrijven in alle markten. MKB’ers voorzien van de beste middelen om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun tegoeden is zeker in het huidige klimaat van cruciaal belang. We zijn dan ook blij dat we de voorkeurspartner van PayPal blijven voor de uitgifte van betaalkaarten aan hun zakelijke klanten.’

De PayPal Business Debit Mastercard werd voor het eerst gelanceerd in de Verenigde Staten in 2003, met een cashback beloning bij elk gebruik. Sindsdien heeft PayPal ervoor gekozen om met Mastercard samen te werken om haar zakelijke debetkaartaanbod uit te breiden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje en nu verder in België, Finland, Nederland en Portugal. Voor meer informatie over de PayPal Business Debit Mastercard, en hoe u deze kunt aanvragen, kunt u terecht op http://www.PayPal.com/be/businessdebit

1Cashback kan per land variëren


Over PayPal

PayPal is al meer dan 20 jaar koploper in de digitale betalingsrevolutie. Door gebruik te maken van technologie om financiële diensten en handel handiger, betaalbaarder en veiliger te maken, stelt het PayPal-platform meer dan 400 miljoen consumenten en handelaren in meer dan 200 markten in staat zich aan te sluiten bij en te gedijen in de wereldeconomie. Ga voor meer informatie naar paypal.com.

Over Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf in de betalingsindustrie. Het is onze missie om een inclusieve, digitale economie tot stand te brengen die iedereen, overal ten goede komt door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige data en netwerken, partnerschappen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven hun grootste potentieel te realiseren. Ons fatsoensquotiënt, of FQ, stuurt onze cultuur en alles wat we binnen en buiten ons bedrijf doen. Met connecties in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld die onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen ontsluit. Ga voor meer informatie naar mastercard.com.

Volg ons op Twitter @MastercardEU @MastercardNews, neem deel aan de discussie op de Beyond the Transaction Blog en schrijf u in voor het laatste nieuws op het Engagement Bureau

 

Mediacontacten

Amandine Servotte, Mastercard
Amélie Vanden Berghe, Ketchum
+32 488 82 25 52 | amelie.vandenberghe@ketchum.com