Persberichten

mei 2021
17 mei 2021

Vandaag lanceert Mastercard de True Name™ kaartfunctie in Europa.

april 2021
14 april 2021

De consument heeft veel meer aandacht voor het milieu sinds de uitbraak van de coronapandemie, blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard

maart 2021
22 maart 2021

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten (27%) deed het afgelopen jaar voor het eerst boodschappen online, blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

10 maart 2021

Uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard naar online shopgedrag blijkt dat acht op de tien (79%) Nederlanders shopt bij buitenlandse webshops.

februari 2021
11 februari 2021

De Mastercard Love Index onderzoekt consumentengedrag rondom Valentijnsdag.

2020
16 december 2020

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard introduceert een nieuwe betaalmethode in de Nederlandse markt: de digitale betaalpas. Met de digitale betaalpas kunnen consumenten hun Maestro betaalpas eenmalig opslaan bij de winkelier, waardoor online aankopen in slechts één click veilig voltooid kunnen worden.

14 december 2020

De gemiddelde Nederlander steekt deze kerst meer tijd en moeite in cadeaus voor dierbaren. Daarnaast geeft 52% aan deze kerst attenter te zullen zijn. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

19 november 2020

De snelle digitalisering als gevolg van COVID-19 bevordert de interesse in online bankoplossingen en -apps in Europa. Dit blijkt uit Mastercard’s European Evolution of Banking-onderzoek, een trendonderzoek naar online bankieren in 12 Europese landen.

17 november 2020

Vanaf vandaag breidt Mastercard samen met zijn partners Google Pay verder uit in Europa. Op korte termijn kunnen ook kaarthouders in Nederland, Oostenrijk, Bulgarije, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Portugal en Roemenië betalen via Google Pay. In Nederland is bunq de eerste bank die de nieuwe service beschikbaar stelt.

20 oktober 2020

Wereldwijd hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden als bosbranden en overstromingen. De behoefte om klimaatverandering aan te pakken is groot. Daarom lanceerde betaaltechnologiebedrijf Mastercard begin dit jaar de Priceless Planet Coalition om inspanningen voor duurzaam ondernemen samen te brengen, een initiatief dat zich nu flink uitbreidt.

5 oktober 2020

Zeven op de tien Nederlanders (69%) shopt vaker bij lokale ondernemers dan een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. Dit is vergelijkbaar met de rest van Europa, aangezien drie op de vier Europeanen (74%) vaker de lokale winkelier bezoekt.

27 augustus 2020

De stadions mochten tijdens de finale van de UEFA Champions League dan wel leeg zijn, het publiek leefde volop mee met hun favoriete teams. Betaaltechnologiebedrijf Mastercard heeft samen met meer dan een half miljoen voetbalfans de grootste digitale wave ter wereld gecreëerd.

10 augustus 2020

Mastercard creëert samen met voetbalfans de grootste digitale wave ooit op social media. Met de Mastercard #PricelessWave ondersteunen voetbalfans hun teams vanuit huis en beleven ze samen de wedstrijden van de UEFA Champions League.

29 juli 2020

Mastercard lanceert vandaag Market Trends, een interactief platform voor banken en financiële instellingen in Europa dat uitgebreid inzicht geeft in betalingen, branchetrends en de concurrentie binnen de industrie. Mastercard Market Trends biedt op één plek een toegankelijk en volledig overzicht van betrouwbaar onderzoek naar trends als Open Banking, Blockchain en analyses van 22 top fintech-spelers.

9 juli 2020

Vandaag kondigt Mastercard aan zich in te zetten om de True Name™-kaart in 2020 in Europa te introduceren, zodat mensen hun ware identiteit kunnen laten weergeven op hun betaalkaarten. Voor veel mensen over de hele wereld weerspiegelt de identiteit die hun kaarten weergeven niet wie ze werkelijk zijn.

8 juli 2020

Nu steeds meer consumenten gebruikmaken van online retailers en platforms voor hun aankopen, stijgt e-commerce wereldwijd naar nieuwe hoogten. Daardoor is het relevanter dan ooit dat het online afrekenproces soepel en consistent verloopt, ongeacht het digitale verkoopkanaal of het kaarttype. Vandaag kondigen American Express, Discover, Mastercard en Visa aan te starten met de technische voorbereidingen voor wereldwijde uitbreiding van online Click to Pay-betalingen, gebaseerd op de EMV® Secure Remote Commerce-industriestandaard.

7 juli 2020

Nederlanders gaan bewust vaker naar lokale bakkerijen, groentewinkels en restaurants sinds de intelligente lockdown. Deze trend zal ook na de versoepelingen aanhouden, zo blijkt uit onderzoek* van betaaltechnologiebedrijf Mastercard.

2 juli 2020

Vanaf vandaag gaan ook de toonaangevende financiële bedrijven Aion, DiPocket en Modulr gebruikmaken van Mastercard Open Banking Protect. Met deze dienst worden financiële organisaties die miljoenen klantaccounts beheren beter beschermd tegen aangetaste of ongeautoriseerde third party providers (TPP’s). De Protect-oplossing is een essentieel onderdeel van het Open Banking Solutions™ portfolio van betaaltechnologiebedrijf Mastercard, met toepassingen en diensten die het Open Banking-ecosysteem in heel Europa ondersteunen en beschermen.

2 juni 2020

Nieuw fintech-programma biedt op maat gemaakte oplossingen voor productlanceringen van innovatieve spelers in digitale betalingen.

28 mei 2020

Meer dan driekwart (78%) van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne. Aanvullend onafhankelijk Europees onderzoek naar betaalgewoonten laat zien dat het hierbij gaat om een blijvende verandering in het betaalgedrag van consumenten.

20 mei 2020

Mastercard introduceert samen met wereldwijde ambassadeurs online entertainment voor thuis. Via het platform Priceless.com krijgen Nederlandse kaarthouders toegang tot diverse digitale Priceless Experiences op het gebied van muziek, sport, kunst & cultuur, culinair en e-sports. Zo geeft GRAMMY Award®-genomineerde zangeres Camila Cabello, bekend van haar wereldhit ‘Havana’, vanaf 27 mei een aantal exclusieve akoestische huiskamerconcerten.

4 mei 2020

Mastercard kondigt vandaag aan Mark Barnett aan te stellen als president voor Mastercard in Europa. In deze functie is Barnett, gevestigd in Brussel, verantwoordelijk voor de strategie, de koers en het succes van alle Europese activiteiten van het betaaltechnologiebedrijf. Mastercard is actief in 53 Europese landen en via partnerships met retailers, financiële instanties en bedrijven worden meer dan 950 miljoen mensen bediend. Barnett maakt per 1 juni 2020 ook deel uit van het managementcomité van Mastercard.

29 april 2020

Voor 2025 een miljard mensen en 50 miljoen bedrijven, waaronder 25 miljoen vrouwelijke ondernemers, verbinden met de digitale economie.

6 april 2020

Betaaltechnologiebedrijf Mastercard kondigt vandaag aan dat Jan-Willem van der Schoot (43) per 1 april aangesteld is als nieuwe Country Manager in Nederland. Hiermee volgt hij Arjan Bol op, die per 1 april is aangesteld als Senior Vice President Product Marketing bij Mastercard New Payment Platforms.

30 maart 2020

Driekwart van de Nederlanders koopt weleens bij een buitenlandse webwinkel, maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Dat blijkt uit onderzoek van Mastercard naar onlineshopgedrag onder 1.427 Nederlanders, dat begin dit jaar werd uitgevoerd. Bijna 70% van de Nederlanders die aankopen doen bij buitenlandse webwinkels geeft aan weleens problemen te hebben ervaren, bijvoorbeeld met de levering of met het product zelf. Ruim twee op de vijf hebben een klacht ingediend bij de desbetreffende online retailer.

19 maart 2020

Mastercard en bunq kondigen vandaag de uitbreiding van hun samenwerking aan om de groei van het kaartaanbod van bunq in Europa te versnellen. Door gebruik te maken van Mastercards netwerk, breidt bunq de Green Card uit naar 30 Europese landen. Bunq Green Card is een metalen Mastercard die de wereld groener maakt door een boom te planten voor elke 100 euro die met de creditcard wordt uitgegeven.

17 februari 2020

Mastercard kondigt vandaag de ontwikkeling van zijn eerste Cyber Resilience Centre in Europa aan. Dit beveiligingscentrum brengt de publieke en private sector samen met regelgevende instanties om verdere ondersteuning te bieden voor bedrijfsweerbaarheid tegen cyberrisico’s in Europa. Hiermee draagt het bij aan de ontwikkeling van preventie en risicobeperking tegen de cybercriminaliteit waarmee bedrijven en het Europese betaalsysteem in aanraking komen.

12 februari 2020

Onderzoek naar kaarttransacties in meer dan 53 landen over de hele wereld toont aan dat de ‘liefdeseconomie’ vijf keer zo snel groeit als de wereldwijde economie. In Nederland hebben we in de aanloop naar Valentijnsdag vooral veel meer online cadeaus gekocht. Een stijging van 173% ten opzichte van 2017. Nederlandse romantici begeven zich dus meer online dan ooit tevoren. De cijfers komen uit de Mastercard Love Index, die het bestedingspatroon en trends rond Valentijnsdag analyseert op basis van krediet-, debit- en prepaidkaarttransacties over de hele wereld.

17 januari 2020

Mastercard heeft de lancering van de Priceless Planet Coalitie aangekondigd, een platform dat inspanningen voor duurzaam ondernemen samenbrengt en impactvolle investeringen doet ter bescherming van het milieu.