Mastercard stelt Mark Barnett aan als president voor Mastercard Europa

4 mei 2020 | Amsterdam | Door Robbert Vreeburg

Approved headshot - Mark Barnett - verkleind

Mastercard kondigt vandaag aan Mark Barnett aan te stellen als president voor Mastercard in Europa. In deze functie is Barnett, gevestigd in Brussel, verantwoordelijk voor de strategie, de koers en het succes van alle Europese activiteiten van het betaaltechnologiebedrijf. Mastercard is actief in 53 Europese landen en via partnerships met retailers, financiële instanties en bedrijven worden meer dan 950 miljoen mensen bediend. Barnett maakt per 1 juni 2020 ook deel uit van het managementcomité van Mastercard.

“Dit is een belangrijke tijd voor Mastercard en ik ben blij met mijn nieuwe rol in deze dynamische en diverse regio”, stelt Barnett in een reactie op zijn benoeming. “Mastercard is het enige echte multi-rail betaaltechnologiebedrijf van Europa waardoor we sterk gepositioneerd zijn om betalingen eenvoudiger, sneller en veiliger te maken. Ik kijk ernaar uit om een cultuur te stimuleren waarin innovatie tot stand komt, terwijl we onze voorkeurspositie bij partners verder uitbouwen.”

“Mark brengt veel kennis en ervaring met zich mee vanuit zijn bewezen diensten in het bouwen en versterken van partnerships, terwijl hij een cultuur creëert die een nieuwe manier van denken en ontwikkelen aanspoort”, aldus Gilberto Caldart, President International bij Mastercard. “Mark is voor ons de ideale persoon voor deze functie vanwege zijn focus op de bedrijfsgroei en het aansturen van verschillende productlijnen en landen.”

In zijn vorige functie was Barnett Divisional President voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noord-Europa en de Baltische staten. Zijn kennis van de markt en nieuwe betaaltechnologieën was belangrijk voor de groei van Mastercard in verschillende landen. Barnett werkt sinds 2003 bij Mastercard en heeft verschillende functies bekleed. Zo was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de betaalconsultancytak voor Europa en later ook wereldwijd. Mark heeft meer dan 20 jaar ervaring in de retail-, bank- en betaalindustrie.

Barnett volgt Javier Perez op die aan het eind van dit jaar met pensioen gaat. Perez is sinds 1996 werkzaam bij Mastercard en heeft verschillende seniorfuncties binnen de organisatie vervuld voordat hij president van Mastercard Europa werd. Deze functie heeft hij uiteindelijk 15 jaar vervuld. Perez was verantwoordelijk voor het bouwen van een sterk team en zorgde daarmee voor een enorme groei in betalingen. Daarnaast is hij samenwerkingen aangegaan met bedrijven, overheden en toezichthouders om innovatie en vertrouwen in het betaalsysteem te bewerkstelligen.

“Javier heeft gewerkt aan sterke partnerships met lokale, regionale en wereldwijde klanten. Hij heeft nieuwe markten gecreëerd en bijgedragen aan het optimaliseren van nieuwe wet- en regelgeving. Hij heeft gewerkt aan de diversiteit van ons bedrijf om ons klaar te stomen voor aanhoudende successen, terwijl hij tegelijkertijd bouwde aan het marktleiderschap van Mastercard. Javier laat een enorme erfenis achter en namens onze hele organisatie wil ik hem bedanken voor zijn betekenisvolle bijdrage in de groei van het bedrijf”, aldus Caldart.

Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032