Er blijft onjuiste berichtgeving bestaan over het datagebruik van Mastercard. We willen duidelijk zijn: we verkopen geen individuele transactiegegevens. Dat hebben we nooit gedaan en dat zullen we ook nooit doen. Dat is de ruggengraat van al ons datagebruik.

Mastercard heeft een wereldwijd netwerk dat dagelijks honderden miljoenen transacties vergemakkelijkt om verkoop te stimuleren. Die transacties zijn afhankelijk van het verplaatsen van gegevens tussen duizenden banken en miljoenen verkopers over de hele wereld.

Bij het verwerken van transacties zien we het kaartnummer, de naam van de verkoper, de locatie en de datum en het bedrag van de transactie. Wanneer kaarthouders hun kaarten gebruiken weten we niet wie ze zijn - omdat we alleen een accountnummer zien - of wat ze hebben gekocht - omdat we niet weten wat er in hun winkelwagentje zit. We weten al helemaal niet of ze rode of roze lippenstift of ├╝berhaupt lippenstift hebben gekocht. Wat we wel weten is alleen het totale bedrag dat bij een verkoper op een bepaalde datum is uitgegeven.

Wij ontwikkelen producten en diensten van wereldklasse. Wij zijn er trots op leider te zijn op het gebied van technologie, veiligheid en privacy en hebben de hoogste privacynormen in ons productontwerp opgenomen. Sterker nog, hebben we de EU-GDPR-normen wereldwijd geïmplementeerd als onze methode van privacy-by-design.

We erkennen dat het verdienen en behouden van het vertrouwen van onze klanten en kaarthouders essentieel is voor onze toekomst. We zijn trots op onze reputatie en zullen blijven instaan voor de basis die we op dat vertrouwen hebben gebouwd.
Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032