Mastercard brengt de crypto-handel naar banken

17 oktober 2022

Nieuw Crypto SourceTM-programma breidt veilige en vertrouwde diensten van Mastercard uit

Amsterdam, 17 oktober 2022 - Mastercard introduceert vandaag Crypto SourceTM, een nieuw programma dat financiële instellingen in staat stelt hun klanten veilige crypto-handelsoplossingen en -diensten aan te kunnen bieden.

Uit de Mastercard New Payments Index 2022 blijkt dat 29% van de respondenten wereldwijd cryptovaluta gebruikt als een investering. Daarbij geeft nog eens 65% de voorkeur aan crypto-gerelateerde diensten die worden geleverd door hun huidige vertrouwde financiële instelling. *

In samenwerking met gereguleerde en gelicentieerde aanbieders van crypto-bewaarinstellingen krijgen de financiële partners van Mastercard toegang tot een uitgebreide reeks aan diensten waarmee ze geselecteerde crypto-activa kunnen kopen, vasthouden en verkopen. De diensten zijn uitgerust met identiteits-, cyber-, beveiligings- en adviesdiensten. Om het crypto-ecosysteem extra te beveiligen en kaartuitgevers te ondersteunen bij het naleven van complexe regelgeving, wordt het aanbod van Crypto SourceTM aangevuld met Mastercard Crypto SecureTM.

Hiermee omvat Mastercard’s reeks aan crypto-gerelateerde diensten voor banken en fintechs:

  • Technologie- en partnerondersteuning om het kopen, vasthouden en verkopen van geselecteerde crypto-activa mogelijk te maken.
  • Beveiligingsbeheer inclusief identiteitsoplossingen van Mastercard, crypto-analyse, transactiemonitoring, anti-witwassen, 'Know Your Business' en levenscyclusfasen, cyberbeveiliging en biometrie.
  • Oplossingen voor het uitgeven en uitbetalen van cryptogeld aangeboden via een reeks producten, waaronder cryptokaarten, open bankieren en grensoverschrijdende diensten. Financiële instellingen kunnen ook extra opties bieden met behulp van de technologie van Mastercard, zoals digitale betalingsbewijzenbonnen en loyaliteitsoplossingen.
  • Beheer van cryptoprogramma's, inclusief programma-ontwerp, productontwikkeling en technologie-implementatie, evenals go-to-market optimalisatie en marketingadviesdiensten die end-to-end ondersteuning bieden aan banken, fintechs en kaartuitgevers om cryptoprogramma’s op grote schaal aan te bieden.

“Bij Mastercard staat vertrouwen centraal. Wat we vandaag aankondigen, zijn diensten die zullen helpen om nieuwe miljarden crypto-gebruikers veilig kennis te laten maken met het crypto-ecosysteem middels de technisch meest geavanceerde oplossingen die op de markt beschikbaar zijn. Onze recente investeringen in deze sector, zoals de overname van CipherTrace en Ekata, bieden ons een unieke reeks mogelijkheden om onze klanten en consumenten de technisch meest geavanceerde oplossingen op de markt te bieden”, aldus Ajay Bhalla, President, Cyber ​​& Intelligence bij Mastercard.

Om dit programma te ondersteunen, breidt Mastercard zijn partnerschap en werk uit met Paxos Trust Company, een toonaangevend gereguleerd blockchain-infrastructuurplatform. De samenwerking heeft als doel dat Paxos namens de banken crypto-activahandel en bewaardiensten aanbiedt, terwijl Mastercard zijn technologie zal gebruiken om die mogelijkheden te integreren in de interfaces van banken. Dit resulteert in een vlekkeloze ervaring voor de consument.

Mastercard heeft een krachtig netwerk van financiële instellingen over de hele wereld. Dit interessante nieuwe aanbod, ontwikkeld door Paxos en Mastercard, geeft financiële instellingen de snelste en meest vertrouwde manier om veilige, betrouwbare crypto-toegang te bieden aan hun consumenten wereldwijd. We zijn verheugd om samen te werken met Mastercard om de mainstream adoptie van digitale activa verder te versnellen”, zegt Walter Hessert, Head of Strategy bij Paxos.

De afgelopen jaren heeft Mastercard samen met zijn klanten en partners gewerkt aan nieuwe diensten en oplossingen die helpen crypto toegankelijker, veiliger en beter te maken. Deze inspanningen zijn versterkt met de toevoeging van nieuwe technologieën via Finicity, Ekata, RiskRecon en CipherTrace. Deze unieke combinatie van diensten biedt financiële instellingen die hiervoor in aanmerking komen de mogelijkheid om investeringen in crypto-activa direct voor consumenten te beheren. Mastercard blijft ook banken, overheden en anderen ondersteunen via zijn Crypto & Digital Currencies Consulting Practice.

Mastercard Crypto SourceTM wordt momenteel voorbereid voor pilot programma's. Aanvullende details over de beschikbaarheid van het programma zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

 *Onderzoek uitgevoerd door The Harris Poll en Mastercard Global Foresights, Insights and Analytics van 21 maart tot 21 april 2022. Online interviews warden gehouden onder 35.040 volwassenen uit de hele wereld (17.071 vrouwen, 17.969 mannen) en bevat nationaal representatieve steekproeven van markten in 5 regio’s.