Mastercard opent Europees Cyber Resilience Centre

De cybersecurityhub versterkt de beveiliging van het commerce- en betaallandschap in Europa

Amsterdam, 30 mei - Mastercard opent vandaag zijn Europees Cyber Resilience Centre (ECRC) in het Europese hoofdkantoor in Waterloo, België. De nieuwe cybersecurityhub optimaliseert de beveiliging tegen cyberbedreigingen en versnelt de reactiesnelheid. Het Europese centrum voor cybersecurity bevestigt de leidende rol van Mastercard op dit gebied en stimuleert samenwerking tussen de publieke en private sectoren. De opening laat Mastercard’s continue inzet zien voor het bestrijden van cyberbedreigingen en het vergroten van de regionale veerkracht.

four spokespersons standing in between the European and Belgium flags, and in front of a Mastercard banner to celebrate the opening of the cyber resilience center

Cybersecurity is relevanter dan ooit door digitalisering
Door de digitalisatie en constant groeiende connectiviteitsniveau’s is cybercriminaliteit een uitdaging voor alle organisaties. Fraudeurs gebruiken technologie op nieuwe en slinkse manieren om consumenten en bedrijven op te lichten. Dit neemt alleen maar toe: het is inmiddels uitgeggroeid tot een mondiale economie met een geschatte waarden van biljoenen euro’s.  

Diverse partijen werken samen in de strijd tegen cybercriminaliteit
Het ECRC brengt partners uit de publieke en private sector samen. De inzet van verschillende faciliteiten en de diversiteit aan talent bevordert de samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit in Europa tussen nationale cyberinlichtingsdiensten, handhavingsinstanties en brancheorganisties .

“In deze snel veranderende en ultraverbonden wereld evolueert cybercriminaliteit. Maar wij doen dat ook. Met het ECRC brengen we de scherpste geesten bij elkaar en innoveren we constant. We versterken zo Europa’s veerkracht en houden het publieke vertrouwen hoog door steeds weer de beveiligingsuitdagingen van vandaag en de toekomst aan te pakken”, zegt Michael Miebach, CEO van Mastercard.

Verbeterde veiligheid en verbinding met stakeholders in de regio
De cybersecurityhub draagt bij aan Mastercard’s doel om cyberbedreigingen te bestrijden in het digitale ecosysteem. Daarnaast bevordert de hub de bescherming tegen, het ontdekken van en het reageren op cyberaanvallen. Door klanten, partners en stakeholders samen te brengen is betere samenwerking in de regio mogelijk. Andere voordelen van de ECRS zijn meer veerkracht en de mogelijkheid om een leidende rol te nemen bij het oplossen van regionale cyber en fysieke incidenten.

Fusion Centre en Digital Forensics Lab
The Mastercard European Cyber Resilience Centre heeft ook een Fusion Centre: de kern waar Mastercard’s incidentenbestrijding plaatsvindt. Daarnaast is er ook een Digital Forensics Lab met vertegenwoordigers van meer dan 20 teams.

"Bij Europol geloven we er sterk in dat niemand de bedreigingen van cybercriminelen alleen kan bestrijden. Ieder van ons, of het nou een individu, sector of land is, speelt een eigen aanvullende rol in het proces. Door alle relevante partijen samen te brengen op één plek, helpt het Europees Cyber Resilience Centre bij het verder optimaliseren van onze sectoroverschrijdende samenwerking”, zegt Catherine De Bolle, Executive Director, Europol. 

De toewijding aan Europese veiligheid kenmerkt Mastercard in haar stimulerende rol voor economieën en het vergroten van de autonomie van mensen. De sterke infrastructuur, die 143 miljard transacties beschermde in 2023, benadrukt deze bijdrage. Met de hoge privacy-, data verantwoordelijkheids- en cybersecuritystandaarden maakt Mastercard veilige en naadloze transacties mogelijk terwijl klantinformatie beschermd blijft.

Judith Stolwijk, Manager External Communications, Mastercard NL

Mediacontacten

Judith Stolwijk

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.  

https://www.mastercard.nl/nl-nl.html