Rabobank stapt als eerste grootbank over op de nieuwe Debit Mastercard-betaalpas

   Rabobank Debit Mastercard

Amsterdam, 28 mei 2024 – Rabobank stapt als eerste grootbank over op de nieuwe Debit Mastercard-betaalpas. Hierdoor betalen straks ook de klanten van Rabobank makkelijker online en wereldwijd – voordelen die voorheen alleen voor creditcardhouders beschikbaar waren. Het aankoopbedrag wordt direct afgeschreven van de lopende rekening die aan de betaalpas gekoppeld is, net zoals bij Maestro.

Met de uitrol van de vernieuwde betaalpas stapt Rabobank over op een toekomstbestendige betaalpas die beter past bij de betaalbehoeftes van de huidige digitale wereld. Met Debit Mastercard kunnen mensen over de hele wereld snel, makkelijk en veilig in zowel web- als fysieke winkels betalen. Rabobank vervangt de huidige passen automatisch. De klant hoeft hiervoor geen actie te ondernemen.

Makkelijk veilig online, in de winkel en in het buitenland betalen met één betaalpas
Klanten hebben met Debit Mastercard de zekerheid dat ze ook bij online winkels veilig kunnen afrekenen, waar ze voorheen alleen met een creditcard of iDEAL konden betalen. Dit komt omdat deze betaalpas, anders dan Maestro, een 16-cijferig kaartnummer, een vervaldatum en een verificatie (CVC)-code heeft. Wereldwijd wordt de Debit Mastercard bij meer dan 100 miljoen locaties geaccepteerd en kan je er overal ter wereld geld mee opnemen.

“De manier waarop wij betalen is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is digitaal bankieren van een leuk hulpmiddel uitgegroeid tot de belangrijkste manier van aankopen doen. Denk bijvoorbeeld aan het veelvuldig gebruik van de smartwatch of telefoon als betaalmiddel. Door deze constante veranderingen blijven we onze kaarten voortdurend evolueren: van magneetstrips naar chipkaarten, van handtekeningen naar biometrie, van plastic naar gerecycled materiaal. Het uitfaseren van Maestro naar Debit Mastercard is niet anders”, zegt Jan-Willem van der Schoot, Country Manager Mastercard Nederland. “Met de overstap naar Debit Mastercard bieden we zowel fysiek als digitaal een betere winkelervaring door de voordelen van een Maestropas en creditcard samen te voegen in één betaalpas. Hiermee ondersteunen we nieuwe digitale betaalmogelijkheden”.

Miranda Laan; Area Lead Payments bij Rabobank: “Dat we onze klanten nu een nog betere ervaring kunnen bieden is een prettige ontwikkeling. We zijn dan ook verheugd dat de uitrol van de passen inmiddels is gestart”.

Stapsgewijze overgangsperiode
Maestro betaalpassen van particuliere- en zakelijke klanten worden stapsgewijs vervangen. Maestro-betaalpassen blijven tot de vervaldatum gewoon werken. Klanten ontvangen vanzelf bericht vanuit Rabobank wanneer de nieuwe betaalpas eraan komt. Daarnaast is de fysieke Debit Mastercard gemaakt van gerecycled plastic.

Judith Stolwijk, Manager External Communications, Mastercard NL

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.  

https://www.mastercard.nl/nl-nl.html