Mastercard en Last Mile Solutions lanceren een universele betaalterminaloplossing voor het opladen van EV's in Europa

Door een innovatieve en schaalbare betaalgateway te introduceren, speelt deze samenwerking in op de behoefte van exploitanten van laadpunten voor elektrische voertuigen (CPO's) om een gemakkelijke laadervaring te bieden en te voldoen aan de EU-regelgeving (AFIR).

Rotterdam, 5 februari 2024: Vandaag kondigen Mastercard en Last Mile Solutions een nieuwe samenwerking aan om nieuwe betaalstandaarden vast te stellen voor het laden van elektrische voertuigen (EV), die de betaalervaring van gebruikers bij laadstations zullen verbeteren.

Met de nieuwe oplossing kunnen CPO's hun (bestaande) laadstations naadloos integreren met verschillende merken betaalterminals, zonder dat er uitgebreide integratie-inspanningen nodig zijn. De nieuwe betaalgateway zorgt voor een uniforme gebruikerservaring en vereenvoudigt de integratie, onboarding en transactieverwerking van betaalterminals.  

Door deze samenwerking willen Mastercard en Last Mile Solutions het gebruik van elektrische voertuigen in heel Europa stimuleren door bestaande barrières weg te nemen en het laadproces voor bestuurders te vereenvoudigen met interoperabele en universele betaaloplossingen.

De oplossing zal vanaf begin 2024 in heel Europa worden uitgerold om CPO's in staat te stellen te voldoen aan de AFIR-verordening van de EU die in april 2024 van kracht wordt.

"We zijn verheugd om samen te werken met Last Mile Solutions. De overgang naar massale acceptatie van elektrische mobiliteit is de sleutel tot een duurzamere wereld. Om dit te bereiken zijn partnerschappen als deze nodig om de overgang zo naadloos mogelijk te laten verlopen, niet alleen voor consumenten maar ook voor infrastructuurbeheerders", zegt George Simon, Executive Vice President, Market Development Europe, Mastercard.

"In de dynamische wereld van betaalsystemen en het laden van EV's zal dit strategische partnerschap tussen Mastercard en Last Mile Solutions een probleemloze acceptatie van EV's versnellen. Onze leidende positie in de markt is gebaseerd op het bieden van een gemakkelijke betaalterminaloplossing voor zowel bestaande als nieuw gebouwde laadstations. Deze samenwerking is bedoeld om Charge Point Operators te ondersteunen bij een soepele integratie en naleving van AFIR. Dankzij onze oplossing kunnen CPO’s zich richten op hun kernactiviteiten", zegt Eric van Voorden, Chief Executive Officer, Last Mile Solutions.

vrouw betaald bij EV laadbaal
Judith Stolwijk, Manager External Communications, Mastercard NL

Mediacontacten

Philipp Brüchert, Mastercard
Patrick Demmenie, Last Mile Solutions

Over Last Mile-oplossingen

Last Mile Solutions is de leverancier van het meest complete, onafhankelijke SaaS platform voor Charge Point operators en Mobility Service Providers in Europa. Met meer dan 175.000 direct aangesloten laadpunten en meer dan 550.000 laadpunten in 22 landen in ons roaming netwerk biedt Last Mile Solutions het meest uitgebreide netwerk in de markt.

https://www.lastmilesolutions.com

Over Mastercard

Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.  

https://www.mastercard.nl/nl-nl.html