Nieuwsberichten

2020
29 september 2020

De standpunten van de handelaars en de consumenten liggen sinds de uitbraak van het coronavirus ver uit mekaar. Het perceptieverschil blijkt uit het tweeledige onderzoek van Mastercard en Buyway

28 augustus 2020

Mastercard, al diverse jaren de sponsor van de UEFA Champions League, surft mee op de trend van het groeiend aantal TikTok-gebruikers door vorige week het wereldrecord van de grootste virtuele "Wave" op sociale media te creëren.

27 augustus 2020

Everest wil KMO's en startups ondersteunen met haar innovatieve technologie die een snelle en eenvoudige toegang biedt tot corporate cards en de mogelijkheid biedt om uitgaven efficiënt online te beheren

15 juli 2020

Volgens een studie in opdracht van Mastercard zullen de gewoonten die de afgelopen drie maanden in België zijn ontstaan, blijven: 61% van de Belgen koopt bewust lokaal om onafhankelijke winkels te steunen.

24 juni 2020

Massaal gebruikt uit hygiënevoorschriften verdriedubbelde het aantal contactloze betalingen in ons land, naar aanleiding van de pandemie. Mastercard, technologiebedrijf en marktleider in de wereldwijde betaalsector, kijkt vandaag terug op de toename van dit type transacties, die hand in hand gaat met een groeiend aanbod ‘wearables’ op de Belgische markt.

2 juni 2020

Mastercard's nieuwe programma, Fintech Express, biedt op maat gemaakte oplossingen die de betreding van de markt en de uitbreiding van start-ups stimuleren.

19 mei 2020

Sinds vorige maandag zijn de winkels terug opengegaan. In de voorbije acht weken hebben Belgen hun koopgedrag aangepast en zijn ze meer online gaan winkelen. Mastercard bestudeerde het online koopgedrag van Belgen, en Europeanen, tijdens deze ongeziene lockdown.

6 april 2020

Belangrijke nieuwe stap bouwt voort op de opvallende groei in het gebruik van contactloos betalen met Mastercard, waardoor bedrijven en retailers snel en efficiënt de limietverhogingen kunnen doorvoeren om mensen overal te helpen profiteren van de snelste en eenvoudigste manier van betalen.

5 maart 2020

De nieuwe Smile-rekening, die met een Debit Mastercard werkt, stelt werknemers die amper toegang hebben tot financiële diensten in staat om hun loon veilig op een rekening te zetten en betalingen of transfers te verrichten in 210 landen en gebieden, waaronder België.

17 februari 2020

Het Europese Cyber Resilience Centre van Mastercard zal partners en sectororganisaties verenigen om het pad naar enterprise resiliency te effenen

2019
17 december 2019

Vrouwelijke ondernemers blijven de uitdaging aangaan en richten sneller dan ooit tevoren succesvolle bedrijven op. Mastercard heeft vandaag de derde editie van haar Mastercard Index of Women Entrepreneurs onthuld, waarin de landen worden gevierd waar vrouwelijke ondernemers de grootste kans hebben om succesvol te zijn, terwijl de aandacht wordt gevestigd op de aanzienlijke ongelijkheden die nog steeds bestaan.

9 december 2019

Terwijl Chris Rea in 1986 met zijn hit ‘Driving Home for Christmas’ vooral het plezier bezong van Kerstmis vieren in familiekring, lanceerde Mastercard een nieuwe studie onder dezelfde naam om die trend te becijferen. 3 miljoen Belgen zullen met Kerstmis gemiddeld 269 km afleggen om de kerstvakantie thuis door te brengen met hun ouders, broers en zussen én  huisdieren.

3 december 2019

Tijdens de kerst en eindejaarsperiode delen Mastercard en Uber daarom ook zelf cadeaus uit! Mastercard en Uber gaan samenwerken zodat jij tijdens de kerst-en eindejaarsperiode veilig van en naar je bestemming raakt, zonder parkeerstress!

3 december 2019

Dankzij een speciale aanbieding voor handelaars van Plaisirs d’hiver wil Mastercard het aanvaarden van elektronische betalingen op het eindejaarsevent in de hoofdstad stimuleren

5 november 2019

Mastercard en Business Harvard Business Review Analytic Services leveren heldere inzichten voor CEO’s

19 september 2019

Belgen zijn vooruitziend maar minder gul met geschenken dan hun Europese buren: de uitgaven in het vlakke land zijn de op twee na laagste van Europa.

4 september 2019

Mensen zijn nieuwsgierige wezens. We doen niets liever dan de wereld rondom ons te verkennen en te exploreren. In de laatste tien jaar zijn we globaal nog meer gaan reizen naar vreemde landen en culturen. Mastercard brengt deze tendens in kaart in de Global Destination Cities Index die vandaag werd gepubliceerd. Daaruit blijkt namelijk dat  het aantal internationale bezoekers met overnachting tot wel 76% gestegen is sinds 2009.

29 augustus 2019

Er wordt gemakkelijk geopperd dat de jongere generatie instaat voor de stijging in elektronische betaling, maar uit cijfers van Mastercard's jaarlijks onderzoek naar betalingen en reisgedrag blijkt net dat 83% van onze babyboomers (55-72jaar) er de voorkeur aan geeft om met de kaart te betalen en dat tegenover 70% van de Millennials.

25 juli 2019

Mastercard en SumUp maken vandaag een nieuw partnership bekend dat het aantal locaties waar elektronische betalingen aanvaard worden in 27 Europese landen aanzienlijk verhoogt. De volgende vijf jaar zullen Mastercard en SumUp ervoor zorgen dat verscheidene miljoenen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen doorheen Europa betaalkaarten accepteren.

20 juli 2019

Ongeacht of je nu in de jaren ’50 of ’90 het levenslicht zag: als je deze zomer op reis gaat, neem je sowieso een zonnebril, zwemkledij en je goed humeur mee. Maar tot daar de reisgewoontes die millennials en babyboomers delen – blijkt uit een survey die Mastercard afnam bij 1001 Belgen tussen de 55 en 70 jaar oud.

12 juli 2019

Terwijl de maand juli al volop bezig is en dromen we al van onze deugddoende, zonovergoten vakantie op een zuiders strand! Maar hoe erg we er ook naar uitkijken, een vakantie zonder zorgen vergt heel wat voorbereiding. MasterCard geeft u graag een overzicht van de belangrijkste reflexen in het geval dat u uw bankkaart kwijt raakt zodat u in alle rust van uw vakantie kan genieten.

19 juni 2019

Wie op reis gaat naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek doet dat allicht voor zijn plezier, en niet voor zaken. Dat is toch wat we afleiden uit de Global Destination Cities Index: Play, die Mastercard vandaag heeft vrijgegeven.

16 juni 2019

Mastercard stelde vorige week zijn nieuwe suite van Open Banking Solutions™ voor, toonaangevende apps en diensten die het bestaande aanbod van financiële diensten moeten ondersteunen, vergroten en vrijwaren in heel Europa.

5 maart 2019

Griep, een gemene hoest, een peuter die tandjes krijgt… Hop, weer eens naar de dokter! Maar dus éérst naar de geldautomaat, want in België aanvaardt slechts één gezondheidsprofessional op twee (52 %) betaling met kaart, zo meldt Mastercard vandaag.

11 februari 2019

De ‘Mastercard Love Index’, een jaarlijkse studie, ontcijfert de trends in het koopgedrag van ons vlakke land tijdens de meest romantische periode van het jaar

8 februari 2019

Mastercard schakelt een versnelling hoger om zijn merk te profileren en debuteert met een geluidsidentiteit, een uitgebreide geluidsarchitectuur waarmee het alweer een stap vooruit zet.