Plaisirs d’hiver 2019: Elektronisch betalen groeit steeds meer

3 december 2019 | Waterloo | Door Amandine Servotte

Dankzij een speciale aanbieding voor handelaars van Plaisirs d’hiver wil Mastercard het aanvaarden van elektronische betalingen op het eindejaarsevent in de hoofdstad stimuleren

 

Vorige vrijdag gingen de eindejaarsfestiviteiten van start met de lancering van de 19e editie van Plaisirs d’hiver. Vorige vrijdag was het natuurlijk ook Black Friday, waarop volgens cijfers van Worldline een recordaantal van 10.432.103 elektronische betalingen geregistreerd werd. Met de kaart betalen wordt algemeen populairder, want het totaal van 2,3 miljard transacties in 2018 is nu al overschreden voor dit jaar. Omwille van die groeiende populariteit geeft Plaisir d’hiver elektronisch betalen nog een duwtje in de rug dankzij een exclusieve samenwerking met Mastercard, leider op vlak van elektronische betalingen.  


Sinds de lancering in 2000 is Plaisirs d’hiver steeds populairder geworden. In 2018 telde de eindejaarsmarkt zelfs bijna 3 miljoen bezoekers. Voor de 250 handelaars die deelnemen aan de markt is dit dan ook een heel belangrijk moment.

Vertrekkend vanuit deze kennis en de samenwerking met Plaisirs d’hiver, wil Mastercard een betaalterminal aanbieden aan de standhouders in de chalets rond de Brusselse kerstmarkt. Dit aanbod kan handelaars overtuigen om elektronische betalingen aan te bieden en te aanvaarden tijdens grote evenementen in de stad.

Voor de standhouders en handelaars betekent het aanbieden van elektronisch betalen een extra bron van inkomsten, van mensen die met weinig of geen cash op stap zijn. Bovendien is elektronisch betalen ook veiliger dan cash.

"Dit jaar kunnen bezoekers hun bankkaart meer dan ooit gebruiken tijdens Plaisirs d’hiver. Dit biedt enerzijds een extra betaaloptie aan aan de klant, maar het gebruik van elektronisch betalen heeft ook extra voordelen: minder lange wachtrijen voor distributeurs en hogere veiligheid voor handelaars en bezoekers. Hierdoor kan iedereen op zijn manier in alle rust genieten van de festiviteiten” concludeert Jonathan Romain, Directeur Marketing en Communicatie bij Mastercard.
Photo of Amandine Servotte
Amandine Servotte, Senior Communications Specialist BeLux