Sæt tillid i centrum i den næste innovationscyklus for digitale aktiver

29. juni 2023

En dag vil digitale aktiver og blockchain-teknologier blive afgørende infrastruktur til at opbevare og flytte værdier. Mastercard Multi-Token Network vil gøre transaktioner inden for dette økosystem sikre, skalerbare og sammenkoblede.

Da internettet blev født, skabte det nye brancher og transformererede eller erstattede eksisterende. Innovationsbuen - fra simple HTML-sider til streamingtjenester og app-økonomi - var både hurtig og revolutionerende. Det blev den gyldne standard for, hvordan vi globalt forbinder os, interagerer og handler. Vi mener, at digitale aktiver og blockchain-teknologier i dag er på en lignende bane og en dag vil blive kritisk infrastruktur til opbevaring og flytning af værdier. Ved at bringe 24/7-drift, programmerbarhed og uforanderlighed til alle aspekter af vores økonomi kan blockchain-funktioner og tokenisering nå deres fulde potentiale og levere ægte transformation. I dag ser vi denne horisont udforsket i form af flere projekter med digitale aktiver drevet af både regeringer og regulerede, finansielle institutioner.

Mastercard har bidraget til at skabe pålidelige globale standarder inden for traditionelle, kortbaserede betalinger, som har bevist sit værd over tid og i dag understøtter milliarder af transaktioner om året. Vi har arbejdet målrettet på at bringe den samme tilgang til digitale aktiver gennem forskellige produkter og løsninger, fra lanceringen af ​​kryptokort og CBDC-piloter til introduktionen af Mastercard's Crypto Secure, Crypto Source og Crypto Credential-løsninger for at bringe mere gennemsigtighed og tillid til dette område.

I dag tager vi det næste skridt på vores rejse med introduktionen af ​​Mastercard Multi-Token Network, en skræddersyet løsning til branchen.

Vores vision for MTN er at tilbyde en række grundlæggende funktioner, der er designet til at gøre transaktioner inden for digitale aktiver og blockchain-økosystemer sikre, skalerbare og sammenkoblede - og og bane vejen for mere effektive betalings- og handelsapplikationer. Det netværk, vi forestiller os - og er begyndt at teste - har fire tillidssøjler, der sigter mod at imødekomme fire vigtige behov i branchen:

1. Tillid til modparten: Effektiv identitetsstyring og -tilladelser er afgørende for at opbygge troværdige netværk. MTN vil udnytte Mastercard Crypto Credential, der blev annonceret i april, til at tilbyde en række fælles verifikationsstandarder og infrastruktur, hvilket igen muliggør troværdige interaktioner mellem forbrugere og virksomheder ved brug af blockchain-netværk. Flere partnere arbejder allerede sammen med os på et indledende projekt for at muliggøre overførsler på offentlige kæder, og vores seneste arbejde i den australske CBDC-pilot bruger samme teknologi til at sikre CBDC-transaktioner.

2. Tillid til digitale betalingsaktiver: Stabile, regulerede og skalerbare betalingstokens er afgørende for at drive betalingsapplikationer. Sidste år testede vi brugen af tokeniserede kommercielle bankindskud mellem flere finansielle institutioner, der blev afregnet gennem vores eksisterende netværk. Vi har også tilsluttet os en gruppe markedsaktører for at udforske en tokeniseret indskudsplatform gennem et koncept kaldet Regulated Liability Network. MTN vil understøtte og supplere disse bestræbelser ved at muliggøre regulerede betalingstokens til at drive finansielle applikationer.

3. Tillid til teknologi: Skalerbarhed af blockchain-netværk og interoperabilitet mellem dem er kritiske teknologier, der er nødvendige for sikre overførsler af tokens og aktiver. Vores arbejde sammen med Reserve Bank of Australia i samarbejde med Cuscal Payments og Mintable i deres CBDC-pilot demonstrerer, hvordan CBDC'er udstedt af RBA kan bruges til problemfri køb af aktiver fra tilladelsesliste-baserede enheder på den offentlige blockchain. MTN sigter mod at tilbyde disse evner på tværs af alle understøttede betalingstokens og netværk på en skalerbar måde.

4. Tillid til forbrugerbeskyttelse: MTN vil trække på vores års erfaring med at udvikle standarder og regler for vores kortnetværk for at levere en fælles ramme for et fællesskab af brugere med fælles interesser. Dette inkluderer klare regler, der prioriterer stærk forbrugerbeskyttelse, stabilitet og overholdelse af regler og reguleringer.

Fra sommeren vil beta-versionen af MTN være tilgængelig i Storbritannien og fungere som et testmiljø til udvikling af pilotapplikationer og anvendelsesscenarier med finansielle institutioner, fintechs og centralbanker. Første fase af applikationerne vil være baseret på tokeniserede bankindskud.

Med tiden planlægger vi at gøre MTN tilgængelig på yderligere markeder rundt om i verden. MTN repræsenterer et af Mastercards mest ambitiøse projekter inden for digitalt aktiver til dato. Det er en naturlig udvikling, der viser Mastercards engagement i at tilbyde en bredere vifte af betalingsløsninger, der er sikre, nemme at få adgang til og altid tilgængelige. Vores mål er at støtte den bredere branche inden for digitale aktiver og interesserede parter for at styrke tilliden til dens fremtid.