Virta, Mastercard og Worldpay fra FIS gør det muligt at betale med kort i alle ladestandere til elbiler i Europa

6. juli 2023

Virta og Mastercard imødekommer i samarbejde med Worldpay fra FIS efterspørgslen fra elbilsbrugere efter en mere fleksibel og bekvem oplevelse, når de oplader deres elbil.

I dag annoncerede Virta og Mastercard lanceringen af den nye Virta Payment Kiosk løsning, som sætter nye standarder for sikkerhed og pålidelighed, der det gælder ubemandede udendørs kortbetalingsløsninger til opladning af elbiler. I samarbejde med Worldpay fra FIS introducerer den nye løsning ubesværet kortbetaling på eksisterende og nye ladestationer i Europa.

De fleste elbilsbrugere i dag anvender apps fra udbyderen af den opladningstjeneste, de benytter sig af, til at administrere deres daglige opladning, men en enkel kortbetalingsmulighed står højt på ønskelisten hos førere af elbiler i Europa. I takt med, at elbiler bliver mere populære, bliver behovet for nemme og bekvemme betalingsmetoder stadigt vigtigere. Ifølge Mastercards forskning fra 2021 valgte 65% af europæerne betalingskort som deres foretrukne betalingsmetode for at undgå antallet af apps og tags, der i øjeblikket er nødvendige for at minimere besvær og forbedre brugeroplevelsen. Den tendens bekræftes i den nye White Paper, der blev offentliggjort af Mastercard i år.

"Manglen på sammenhængende og brugervenlige betalingsmuligheder ved ladestandere har længe været et irritationsmoment for elbilsbrugere. Af den grund er vi glade for samarbejdet med Virta og Worldpay om at etablere nye betalingsstandarder inden for opladningsinfrastrukturen for elbiler, og bidrage til at gøre mobilitet mere bæredygtig," siger  Erik Gutwasser, Divisional President Nordics & Baltics hos Mastercard.

Mere valgfrihed til kunderne og reducerede omkostninger for ladeoperatører

Den nye Virta Payment Kiosk gør det også økonomisk bæredygtigt for ladeoperatører at acceptere kortbetalinger. De reducerede omkostninger og den hurtige implementering skyldes, at Virta Payment Kiosk kan håndtere flere individuelle opladere på samme ladestationer, og muligheden for at opgradere eksisterende AC- og DC-ladestandere med den. Virta Payment Kiosk integrerer også betalingsterminalen med Virtas pengehåndteringstjeneste til opladning af elbiler, og overholder gældende (PSD2) samt forventede (kommende PSD3 og AFIR) lovgivningsmæssige krav.

"Virta-platformen muliggør allerede engangs- og efterbetalte kortbetalinger i Virta-appen. Udvidelsen af ​​betalingsmetoder til at omfatte brugen af betalingskort ved ladestationer gør valgfriheden og fleksibiliteten komplet for forbrugerne. Som verdens førende inden for kortbetalinger er Mastercard og Worldpay perfekte partnere, der er med til at sikre en brugeroplevelse af højeste kvalitet. Vi forventer, at Payment Kiosks vil øge udnyttelsesgraden af ​​ladestationerne, især i områder med stor trafik og offentlige områder, der tiltrækker engangsbesøgende med hurtig og bekvem opladning, uden behov for at downloade en app," siger Elias Pöyry, Co-Founder og Chief Business Development Officer hos Virta.

Løsningen er nu tilgængelig for alle ejere af ladestationer, der er del af Powered by Virta-platformen. Den første implementering af de nye løsninger begynder med opladningssteder hos Powered by Virta-netværkspartnere i Sverige og Finland samt udvalgte nøglesteder i Norge, Danmark og Island. Målet er at muliggøre kortbetalinger ved alle Powered by Virta-opladningssteder i Europa inden udgangen af 2025. I øjeblikket er der omkring 90.000 opladningspunkter tilknyttet Virta-platformen i 35 lande. Antallet af opladningspunkter forventes at blive femdoblet i Europa inden udgangen af 2025, da Virta fortsætter med at vokse hurtigere end markedet.

Om VIRTA www.virta.global

Virta er en førende smart opladningsplatform til elbiler i Europa. Den blev rangeret på Financial Times' liste over de Europas 1.000 hurtigst voksende virksomheder for fjerde gang i træk i 2023.

Virtas digitale opladningsplatform til elbiler anvendes af over 1.000 private og offentlige virksomheder og organisationer, herunder detailhandel, hoteller, ejendomme, parkering, benzinsalg, bilindustrien og energibranchen. Disse kunder driver over 90.000 opladere i 35 lande og udgør netværket "Powered by Virta". Med roaming inkluderet, kan elbilchauffører få adgang til over 400.000 opladningspunkter i mere end 65 lande.

Virta arbejder på at opbygge en mere bæredygtig fremtid ved at gøre opladning af elbiler nemmere for elbilchauffører, mere indbringende for virksomheder og ved at forbinde elbilerne til energisystemet. Virta har 34 patentfamilier med fokus på energistyringsfunktioner, der er centrale for det fremtidige forbundne energi- og mobilitetssystem.

Om Worldpay fra FIS www.fisglobal.com

 FIS er en førende udbyder af teknologiløsninger til finansielle institutter og virksomheder i alle størrelser og på tværs af alle brancher globalt. Vi muliggør bevægelsen af handel ved at frigøre den finansielle teknologi, der driver verdensøkonomien. Vores medarbejdere er dedikerede til at fremme den måde vi betaler, anvender bankløsninger og investerer på gennem vores pålidelige innovation, systemydelse og fleksibel arkitektur. Vi hjælper vores kunder med at bruge teknologi på innovative måder til at løse forretningskritiske udfordringer og leverer overlegne oplevelser for deres kunder. Med hovedkvarter i Jacksonville, Florida, er FIS medlem af Fortune 500® og Standard & Poor's 500®-indekset.

Medie kontakt

Bo Poulsen, Geelmuyden Kiese
+45 20725489 | bo.poulsen@gknordic.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com