Mastercard Lighthouse FINITIV 2024 byder 15 visionære fintech-selskaber fra Norden og Baltikum velkommen til forårsprogrammet

14. marts 2024
FINITIV SPRING 2024

Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet har lanceret sin 12. runde med 15 fremragende fintech startups. Denne forårssæson vil partnerskabsprogrammet fokusere på Danmark, Norge og Baltikum med en ambition om at stimulere og bidrage til den allerede aktive og voksende startup-scene i disse lande. Fokusområderne i det kommende program inkluderer finansiel inklusion, betalinger, markedsintelligens, sikkerhed og open banking samt digitale kvitteringer for blot at nævne nogle få. Mastercard Lighthouse er dedikeret til at støtte innovation og partnerskaber både vertikalt – med investorer, banker og andre virksomhedspartnere, og horisontalt – blandt de startups og tidlige scaleups, der deltager i programmet.

Mød Mastercard Lighthouse Forårsprogramklassen for 2024:

Danmark

 • Advisoa APS er verdens første digitale betalingsekspert, der bringer betalinger tættere på e-handelsbutikker, hvilket muliggør vækst, automatisering og kontrol.
 • Avallone er en 360° KYC-løsning, der kombinerer førsteklasses software, der indsamler KYC, reagerer på bank-KYC, administrerer juridiske enhedsdata og mere - med tilbud om Managed Services og Advisory Services.
 • Januar leverer IBAN-betalingskonti, infrastruktur for opbevaring af krypto og handel af fiat-til-krypto gennem en enkelt reguleret B2B-platform.
 • Keyhole skaber en fleksibel, sikker og moderne huslejeoplevelse ved at erstatte de traditionelle kontantindskud med garantier og finansielle løsninger i et digitalt univers.
 • Moneyflow har en datadrevet intelligent finansplatform, der hjælper SMV'er med at få adgang til likviditet med indbygget UX.

 

Norge

 • Crowdworks bygger et globalt ikke-børsnoteret økosystem drevet af live-data med henblik på at øge synligheden og succesraten for startups.
 • Hos Eedenbull specialiserer de sig i innovative digitale betalingsløsninger til kommercielle kortudstedere og deres kunder ved hjælp af AI-drevne platforme til at optimere kort- og udgiftsstyring.
 • FundingPartner er en låneplatform, der forbinder små og mellemstore virksomheder med investorer.
 • Optius.app låser potentialet i forbrugskvitteringer op og leverer indflydelsesrige indsigter for forbrugere og virksomheder.
 • Receipts er et B2B-softwarefirma, der leverer digitale kvitteringsdata og universelle betalingsnøgler med en transaktionsbaseret indtægts- og licensmodel.

 

Baltikum

 • Bonusukarte er en løsning til medarbejderincitamenter med personlige forbrugsfiltre, hvor bonusser kan bruges problemfrit verden over 24/7.
 • inGain muliggør, at långivere og virksomheder inden for ikke-finansielle brancher kan lancere og skalere enhver form for udlån og finansielle produkter på få uger, uden besværet med IT-styring, ved hjælp af deres kodefrie SaaS-lånestyresystem.
 • JO1N Shopping Card udstyrer Neo-Banker med en færdigløsning til multi-lånefinansiering i appen.
 • Jool Pay er en FinTech-drevet mobilplatform, der udnytter QR-baseret fakturerings-teknologi og giver brugerne mulighed for problemfrit at modtage betalinger, drikkepenge og donationer gennem et effektivt QR-kodesystem.
 • Vespia er en AI-drevet virksomhedsverifikations- (KYB) og anti-hvidvasknings- (AML) compliance-platform, der hjælper finansielle institutioner med at overholde reglerne og onboarde kunder 90 procent hurtigere.

 

Programdeltagerne forbedrer og udfordrer eksisterende praksis, og deres løsninger imødekommer de skiftende krav og forventninger fra kunderne. Mastercard Lighthouse er dedikeret til at samarbejde med disse organisationer for at give kunder, handlende, banker og virksomheder sikre og nyskabende betalingsløsninger. Sammen kan vi opbygge et mere åbent, sammenhængende og bæredygtigt finansielt økosystem, og vi ser frem til at påtage os den opgave med forårsprogramklassen for 2024.

"Den energi og innovation, som fintechs og fintech-enablers, der deltager i Mastercard Lighthouse FINITIVs Forårsprogramklasse, bringer til bordet, er overvældende. Det var en meget svær beslutning at udvælge de 15 virksomheder blandt alle ansøgerne, men vi glæder os meget til at starte samarbejdet med nogle af de mest lovende fintechs og fintech-enablers i området dette forår. Gennem Mastercard Lighthouse FINITIV er vi forpligtet til at tilrettelægge partnerskaber og samarbejde med disse virksomheder for at bringe nye, sikre og innovative betalingsløsninger til forbrugere, handlende, banker og virksomheder. Det er det, Mastercard Lighthouse handler om," siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics and Baltics.

Mastercard Lighthouse forbliver et af de mest konkurrencedygtige programmer af sin slags for startups og tidlige scaleups i Norden og Baltikum. Som en del af deres ansøgninger har hver kandidat foreslået partnerskabsscenarier med Mastercard og vores bankpartnere. De udvalgte kandidater blev inviteret til at præsentere deres løsninger og partnerskabsintentioner for programmets interessenter inden udvælgelsen af den endelige klasse.

"Jeg glæder mig til at deltage i Lighthouse-programmet igen, og jeg ser frem til at møde deltagerne i årets program og lære mere om deres forretning og de problemer, de ønsker at løse," siger Morten Schwaner, Product Owner – Card Products, Danske Bank.

"Mastercard Lighthouse-programmet er en af DNB's vigtigste kanaler til at møde fintechs på tværs af Norden og Baltikum. Vi er imponerede over styrken i de virksomheder, der er udvalgt i løbet af flere år, og har fuld tillid til programmets troværdighed. Som bankpartner ser vi frem til at udforske synergieffekter og skabe mere værdi for vores klienter gennem samarbejde med innovative fintechs. I tidligere programmer har vi set, hvordan disse samarbejder kan bringe nye perspektiver, ekspertise og teknologier, der kan forbedre vores tilbud og i sidste ende gavne vores klienter," siger Erlend Nitter-Hauge, Head of Fintech Partnerships, DNB Bank ASA.

I løbet af forårsprogrammets runde vil de optagne programdeltagere kunne præsentere deres løsninger og drøfte mulige samarbejdsområder med Mastercard, Danske Bank, Swedbank, SEB og DNB på en-til-en-basis under en række arrangementer og workshops. I løbet af programmet vil programdeltagerne også blive introduceret til relevante investorer fra Mastercard Lighthouse's Investor Circle, der tæller over 100 investorer, der dækker Europa, Storbritannien og Nordamerika. Derudover vil virksomhederne møde vækstrådgivere såsom AWS, Fintech Mundi og Invenio Growth. Endvidere faciliterer programmet møder med forskellige interessenter fra Mastercard, herunder marketing- og kommunikationsteams, der kan give vejledning i at gøre deres historie og budskab klart og tiltrækkende samt at optimere medieeksponeringen under og efter programmet.

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse FINITIV er en åben innovationsplatform designet til at styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. Programmet er designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, fintech-enablers, Mastercard, nordiske og baltiske banker, tech-partnere og programrådgivere. For kandidater udvalgt til programmet, dækker Mastercard programafgiften uden at kræve aktier i gengæld. Det er en partnerskabsplatform, der hverken fortynder ejerskab eller kræver en betydelig tidsinvestering fra programdeltagerens side. To gange om året skaber det tre måneder lange program de rette betingelser for at etablere og udbygge partnerskaber ved at kombinere fintechs og fintech-enablers energi og innovationskapacitet med stabiliteten, ressourcerne, distributionskapaciteten og vejledningen fra vores programpartnere.

Læs mere om Mastercard Lighthouse FINITIV på www.mclighthouse.com/finitiv

Medie kontakt

Karin Strand, Communications Director, Mastercard Nordic & Baltics

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com