Fem imponerende selskaber med fokus på bæredygtighed og social effekt fra Norden og Baltikum udvalgt til Mastercard Lighthouse MASSIV-forårsprogrammet 2024

14. marts 2024
MASSIV Spring 2024

Lighthouse MASSIV, Mastercards partnerskabsprogram for impact-tech, dedikeret til at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere velstående og sikre liv inden 2025, er glade for at kunne annoncere sit forårsprogram for 2024 bestående af fem startups med fokus på bæredygtighed og social effekt fra Norge, Estland og Sverige.

I modsætning til traditionelle acceleratorer, er Mastercard Lighthouse MASSIV gratis og fokuserer primært på at hjælpe impact-tech virksomheder med at opnå FN's mål om bæredygtig udvikling gennem partnerskaber. Ved at forbinde nordiske og baltiske startups med høj impact-potentiale til store organisationer, sigter programmet mod at hjælpe bæredygtige innovatører med at opnå global distribution. Mastercard Lighthouse MASSIV forbliver et konkurrencedygtigt program for startups. MASSIV's forårsprogram for 2024 består af to virksomheder med fokus på bæredygtighed og tre med fokus på social effekt globalt, alle grundlagt i Norden og Baltikum fra Norge, Estland og Sverige.

Mød forårsklassen af Mastercard Lighthouse MASSIV:

Carbon Centrum – Grundlagt i Oslo af seriegrundlæggere, giver Carbon Centrum individer mulighed for at se deres CO2-aftryk ligesom en fitness-app. Track dit CO2-aftryk i stedet for dine skridt. Gennem CarbonIDs får brugerne indsigt, muligheden for at deltage i udfordringer og tjene ekstra indtægt samt træffe miljøbevidste valg ubesværet. For virksomheder giver Carbon Centrums intelligente kontrolpanel realtidsmonitorering af Scope 3-emissioner og fastsætter mål og strategier, hvilket muliggør oprettelse af kompensation ved hjælp af interne ressourcer.

"Carbon Centrum er et produkt af et dynamisk hold af serieiværksættere. Fra dag ét har vores mål været at skabe en måde at få folk involveret i sporing og reduktion af emissioner. Dette opnår vi ved at hjælpe folk med deres mobilitetsvalg, energivalg og transaktioner. Vi har indgået partnerskab med branchegiganter for at bygge en standard sammen. Derfor er vi glade for at være en del af Mastercard Lighthouse-programmet med fokus på impact og føre vores ambitioner frem mod global effekt," siger Cagri Selcuklu, CEO, Carbon Centrum.

FUZED – FUZED forener gaming med fysisk aktivitet og motion og hjælper unge gamere med at opbygge sundere vaner rundt om det, de elsker, og opmuntrer børn til at gøre det, de naturligt gør bedst – at være aktive. Ved at skabe et rum, hvor gaming bliver mere end underholdning, er FUZED en gratis, inkluderende platform for alle, der driver digital innovation, fællesskab og bidrager til bæredygtig og retfærdig byudvikling. Selskabets mission er at omdanne gaming til en katalysator for bedre sundhed, på fysiske faciliteter og med gamere over hele verden gennem deres banebrydende app for en bedre, mere aktiv fremtid for børn overalt.

"Vi ser ikke en 'problemgeneration'. Vi ser en generation med et problem skabt af os, de voksne. Og vi mener, at vi har pligt til at give dem værktøjer til at løse det. At engagere sig med børn på deres vilkår og give dem adgang til fysisk leg som en del af deres gaming vil ændre deres verden og vores til det bedre. At være en del af Mastercard Lighthouse-programmet for at accelerere denne mission er et privilegium," siger Olof Danielsson, Medstifter, FUZED.

Leja – Leja er en fransk-kenyansk fintech-virksomhed, der oprindeligt blev grundlagt i Sverige gennem Norrsken Impact-acceleratoren og støttet af svenske investorer. Virksomheden er dedikeret til at åbne vækstmuligheder for afrikanske SMV'er ved at forbedre tilgængeligheden og overkommeligheden af finansielle tjenester. Gennem sin finansstyringsapplikation kan afrikanske mikrovirksomheder konsolidere alle deres forretningstransaktioner på én brugervenlig platform, forenkle ledelsen og lette adgangen til forretningsfinansiering. Ved at udnytte de data, der er indsamlet fra disse virksomheder, har Leja udviklet en robust kreditvurderingsmotor, der lukker informationskløften mellem finansielle institutioner og afrikanske SMV'er. Dette giver banker mulighed for trygt at mindske risici og drage fordel af dette enorme, tidligere uudnyttede marked ved at yde essentiel finansiel støtte til disse virksomheder, så de kan blomstre.

"Selvom de fungerer som økonomiens rygrad, mangler afrikanske SMV'er stadig formel finansiel støtte og beskyttelse. Hos Leja er vi dedikeret til at lukke det 500 milliarder dollars store kreditgap over hele det afrikanske kontinent og frigøre deres fulde potentiale for vækst. Vi er begejstrede for at deltage i Mastercard Lighthouse-programmet, som repræsenterer en monumental mulighed for os at udvide og forbedre vores effekt på tværs af grænserne. Gennem strategisk samarbejde med partnere sigter vi mod at lukke huller, fremme synergier og fremme større tillid og inklusion på hele det afrikanske kontinent," siger Morgane Kablan, Medstifter & COO, Leja.

PANTER – Panter tilbyder en digital platform til håndtering af genanvendelig emballage i takeaway-sektoren for virksomheder, der sælger mad og drikkevarer. Platformen giver kunder mulighed for at låne genanvendelig emballage i stedet for engangsbeholdere, hvilket både er miljøvenligt og omkostningseffektivt.

"Hos Panter hylder vi kraften i partnerskaber for at opbygge og skalere. Ægte cirkulær økonomi trives i samarbejde. At deltage i Mastercard Lighthouse-programmet fylder os med entusiasme, og vi er sikre på, at vores fælles indsats vil give en varig indvirkning på global bæredygtighed. Panter er en katalysator for forandring, der inspirerer en cirkulær bevægelse, hvor ressourcer elskes, genanvendes og aldrig spildes. Sammen med Mastercard Massiv ser vi frem til at revolutionere håndteringen af genanvendelig emballage i takeaway-tjenester," siger Clara Lindberg, Stifter & CEO, PANTER.

Vistalworks – Med base i Tallinn, Estland, har Vistalworks skabt dataintelligensprodukter til at hjælpe retshåndhævende myndigheder, online markedspladser og regulerede virksomheder med at holde trit med illegal handel. Med en værdi på 2,2 billioner dollars årligt, er ulovlig handel den primære finansiering af organiseret kriminalitet, hvilket påvirker økonomisk stabilitet og national sikkerhed negativt. Med innovativ teknologi fokuseret på at tackle denne udfordring, hjælper Vistalworks med at styrke samfund, beskytte velstand og fremme global sikkerhed.

"Vistalworks er beæret, begejstret og virkelig engageret i at være en del af MASSIV-programmet. Vores tekniske innovation og resultater i den virkelige verden har genereret utroligt positiv feedback fra kunder, og nu skal vi lære at fremme og kommunikere vores resultater. At arbejde med Mastercard og være så afstemt med deres værdier er en uvurderlig mulighed for at forstærke vores offentlige profil, forbedre vores effekt og opbygge transformative partnerskaber, der vil muliggøre positiv forandring på globalt plan," siger Vicky Brock, CEO Vistalworks.

De virksomheder, der deltager i programmet, er valgt på grund af deres ønske og evne til at skalere bæredygtige partnerskaber. Mastercard håber på at forbedre disse samarbejder for at opnå visionen om at gøre verden til et mere velstående og sikkert sted.

"Vi er godt i gang med vores vision om at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere velstående og sikre liv inden 2025. Dette forår har vi udvalgt fem kvalificerede virksomheder, der er i spidsen for bæredygtighed og social effekt og påvirker både mennesker og planeten. Vi er meget glade for at starte samarbejdet med dem dette forår. Mastercard, sammen med vores banker og rådgivere, kan hjælpe med at give impact-tech virksomheder netværket til at skalere ud over deres markeder og støtte virksomhederne med at realisere deres indvirkning hurtigere gennem partnerskaber," siger Mats Taraldsson, Innovation Head, Fintech and Impact Tech Engagement, Mastercard Nordics and Baltics.

Rådgivende bestyrelse  

Som en del af Mastercard Lighthouse MASSIV-programmet modtager startups feedback og støtte fra UNDP, Swedbank, Danske Bank, Synch og individuelle rådgivende bestyrelsesmedlemmer med forskellige og imponerende baggrunde fra investeringsfirmaer som VNTRS, First Fellow Partners og SKARP. Disse bestyrelsesmedlemmer repræsenterer eksperter inden for bæredygtighed, investeringer og ledelse, hver med deres eget globale netværk.

"At arbejde med de imponerende startups i Mastercard Lighthouse-programmet gør, at jeg tror fuldt ud på, at innovation og kommercielt fokus er afgørende for at skabe en virkelig bæredygtig effekt. Ved at fremme banebrydende ideer og afstemme dem med levedygtige forretningsmodeller, kan vi drive positiv forandring, der varer ud over kortsigtede initiativer. Vores engagement i innovation sikrer, at vi ikke kun adresserer øjeblikkelige udfordringer, men også baner vejen for langvarige løsninger, der gavner samfundet, miljøet og kommende generationer," siger Kristaps Prusis, Founding Partner VNTRS.

"Det har været et privilegium at være en del af dette program siden starten. Jeg har været heldig nok til at møde, rådgive og endda samarbejde med nogle af de bemærkelsesværdige organisationer, der har været igennem dette program. Det er ikke anderledes i år med imponerende, kreative og talentfulde organisationer, der deltager i programmet klar til at skabe bølger af indvirkning. Jeg kan ikke vente med at se dem vokse, lykkes og bidrage til en mere bæredygtig og retfærdig verden.

Jeg er taknemmelig for, at Mastercard dedikerer ressourcer til et sådant program og skaber plads til det. Jeg tror, de er pionerer, der altid tager deres globale ansvar alvorligt og gør det på en måde, der fremmer innovation. Lad os fortsætte med det her!" siger Melanie Rideout, Bæredygtigheds- og AI-konsulent, HyperIsland.

Om Lighthouse MASSIV 

Mastercard Lighthouse MASSIV er en åben innovationsplatform designet til at skabe og skalere social impact og opnå FN's mål for bæredygtig udvikling ved hjælp af langsigtede partnerskaber. Ved at give teams konkurrencedygtige incitamenter og adgang til partnerressourcer, sigter Mastercard Lighthouse MASSIV mod at fremme partnerskaber, der vil berige livene for en milliard mennesker inden 2025. Mastercard Lighthouse MASSIV er designet som et tre-trinsprogram. Virksomhederne mødes med vores rådgivende bestyrelse, en håndplukket gruppe af ledere og partnerskabseksperter fra hele verden, der sigter mod at bringe et specifikt partnerskab til live. Hvert partnerskabsforslag modtager input fra globale eksperter inden for jura, design og teknologi, inden de rapporterer resultaterne af deres partnerskabsindsatser tilbage til det rådgivende udvalg. Vinderen af programmet er det hold, der demonstrerer potentialet til at påvirke flest mennesker gennem partnerskaber.

Læs mere om Lighthouse MASSIV her: www.mclighthouse.com/massiv

 

Medie kontakt

Karin Strand, Communications Director, Mastercard Nordic & Baltics

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com