TOMRA og Mastercard indgår partnerskab for at sikre hurtig og intuitiv pant-udbetaling på takeaway-emballage

17. januar 2024
TOMRA

København | 17.01.24. Mastercard og TOMRA annoncerer i dag introduktionen af digitale betalingsmuligheder, der skal sikre at genbrug af takeaway-emballage sker hurtigst og lettest muligt. Ved hjælp af Mastercard Send kan forbrugerne blot tappe deres Mastercard på returautomaten, hvor de derefter automatisk modtager pantbeløbet, når de returnerer genanvendelig emballage.

Hvert år bliver der brugt omkring 55 milliarder takeaway-emballage i Europa. Derfor er der et klart behov for at fremskynde globale genbrugsindsatser og reducere affald gennem den cirkulære økonomi. Netop dette adresserer TOMRAs system, der letter overgangen fra engangsbrug til genanvendelig emballage ved at levere en infrastruktur, som muliggør et holistisk pantsystem for genanvendelig takeaway-emballage. Målet er at gøre det attraktivt for både takeaway-steder og forbrugere.

Det nye genbrugssystem lanceres i Aarhus Kommune den 17. januar, hvilket gør det muligt for forbrugerne at returnere genanvendelige takeaway-kopper. Gennem partnerskabet med TOMRA stræber Mastercard efter at bidrage til at fremskynde skiftet fra engangs- til genanvendelig emballage. Formålet er at støtte reduktionen af emballageaffald og forbedre den cirkulære økonomi, samtidig med at forbrugeroplevelsen ved returnering af genanvendelige materialer forenkles.

Mastercard Send er en platform til straks-betalinger, der giver folk mulighed for at sende og modtage penge sikkert, hurtigt og fleksibelt i hele verden. Takket være denne teknologi vil forbrugerne nu modtage depositummet, de har betalt på deres takeaway-kopper, direkte tilbage på deres kort, når de returnerer dem til genbrug ved en TOMRA-returautomat.

"Vi er stolte af vores partnerskab med TOMRA, der styrker genbrugssystemet med digitale løsninger," siger Erik Gutwasser, Divisionspræsident for Mastercard Nordics & Baltics. "Hos Mastercard stræber vi efter at fremme bæredygtighed gennem innovative partnerskaber. Vores samarbejde med TOMRA fokuserer på at styrke den cirkulære økonomi med det formål at etablere bæredygtige løsninger."

Geir Saether, Senior Vice President for cirkulær økonomi i TOMRA, siger; "Hos TOMRA sigter vi mod at omdefinere forbrugernes muligheder for returnering af genanvendelige takeaway-kopper. Vores mål er at etablere en effektiv proces til returnering af genanvendelig emballage og sikre hurtig tilbagebetaling af pant til forbrugerne og derved bidrage til affaldsreduktion ved at lede ressourcerevolutionen. Anvendelsen af Mastercards ekspertise inden for betalingsløsninger er afgørende for at opnå denne milepæl."

Fra den 17. januar vil forbrugerne i Aarhus Kommune have adgang til det nye genbrugssystem. Systemet lanceres gennem Aarhus Kommune som en omfattende treårig prøveperiode.

 

Om TOMRA
TOMRA blev grundlagt på en innovation i 1972, der begyndte med design, fremstilling og salg af returautomater (RVM'er) til automatiseret indsamling af brugte drikkevarebeholdere. I dag leder TOMRA ressourcerevolutionen ved at transformere, hvordan samfund og industrier opnår, bruger og genbruger planetens ressourcer for at muliggøre en verden uden affald. TOMRA forvandler komplekse udfordringer til værdifulde løsninger og gør det muligt for virksomheder at transformere sig til mere rentable, bæredygtige virksomheder. Virksomhedens indsamlings- og sorteringsteknologi understøtter overgangen til en cirkulær økonomi, optimerer ressourcegenvinding og minimerer spild i fødevare-, genanvendelses- og mineindustrien. TOMRA har ca. 105.000 installationer på over 100 markeder verden over og havde en samlet omsætning på ca. 12 milliarder NOK i 2022. Koncernen beskæftiger 5.000 medarbejdere globalt og er børsnoteret på Oslo Børs. Virksomhedens hovedkvarter ligger i Asker, Norge.

For yderligere information om TOMRA, besøg www.tomra.com. Følg TOMRA på Facebook @TOMRAGroup, Twitter (X) @TOMRAGroup, Instagram @TOMRAGroup, LinkedIn TOMRA og på YouTube TOMRA

Medie kontakt

Karin Strand, Mastercard, Communications Director, Mastercard Nordic & Baltics
Mithu Mohren, TOMRA, Head of Group Brand, Communications & Marketing

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com