Interessen for betalingsringe er stigende – foretrukken metode til kontaktløs betaling blandt first movers i Norden og Tyskland

10. januar 2024

En ny undersøgelse foretaget af Mastercard blandt brugere af betalingsringe i Norden og Tyskland viser, at brugerne sætter pris på den nye teknologi. Næsten 90 procent peger på betalingsringe som deres foretrukne metode til kontaktløse betalinger. Denne positive respons blandt first movers indikerer et vækstpotentiale for betalingsringe i fremtiden. Undersøgelsen viser også, at betalingsringe ikke kun er for den yngre generation – 41 procent af brugerne er over 55 år.

Kontaktløse betalinger er blevet den nye norm. Den udbredte accept og brug af kontaktløse kortbetalinger har banet vejen for betalinger med andre gadgets, der bruger den samme kontaktløse teknologi (NFC, Near Field Communication). Digitale tegnebøger og wearables som smartwatches, nøgleringe og betalingsringe stiger støt i popularitet. Betalingsringe er en af de seneste udviklinger inden for wearables. Brugeren forbinder ringen til et betalingskort og kan derefter betale på enhver betalingsterminal, der understøtter kontaktløse betalinger.

Hurtig, bekvem og moderne måde at betale

Den nye undersøgelse, foretaget af Mastercard i samarbejde med teknologivirksomheder inden for wearables, Tapster og Pagopace, giver indsigt i brugen og holdningerne hos brugere af betalingsringe i Norden og Tyskland. Hovedårsagerne til at købe en ring er ifølge undersøgelsen hurtige og lette betalinger (82 %) og en moderne måde at betale på (69 %). 31 procent af brugerne ser det også som et trendy tilbehør.

Undersøgelsen viser, at brugere af betalingsringe ændrer deres betalingsvaner: 70 procent af brugerne bruger deres betalingskort mindre, 64 procent bruger færre kontanter, og omkring 50 procent bruger deres mobil/digitale tegnebog mindre. Undersøgelsen viser også, at det ikke kun er de yngre generationer, der er primære brugere af denne nye teknologi – 41 procent er over 55 år.

Brugere af betalingsringe ser det som deres foretrukne metode til at foretage kontaktløse betalinger, næsten 90 procent foretrækker denne betalingsmetode. Derefter kommer mobiltelefoner, fysiske kort og smartwatches. Betalingsringe bruges regelmæssigt, hvor 8 ud af 10 bruger ringen mindst en gang om ugen, mens 30 procent bruger den dagligt. Det faktum, at nuværende brugere er klare fortalere for den nye betalingsmetode, indikerer, at der er potentiale for betalingsringe i fremtiden. De, der prøver det, fortsætter med at bruge det.

Brugere ønsker flere funktioner
Ifølge undersøgelsen ønsker brugerne at se flere funktioner indbygget i betalingsringe, såsom biometrisk sikkerhed / døradgang (49 %), digital identifikation (47 %) og biladgang (37 %).

”Vi har set den samme udvikling inden for smartphones, hvor forbrugerne ønsker at kunne bruge én enkelt enhed til flere forskellige formål. For betalingsringe vil det derfor være et naturligt næste skridt at indbygge flere funktioner,” siger Erik Gutwasser, Direktør for Mastercard i Norden og Baltikum.

Brugen stiger særligt i Sverige

Brugen af betalingsringe i Sverige er stadig i de tidlige stadier, men stigende. De fleste banker i Sverige understøtter nu betalingsringe. Den svenske wearable teknologivirksomhed Tapster har oplevet stor efterspørgsel blandt forbrugerne i 2023.

”Vi forventer at sælge 30.000 nye wearables inden udgangen af 2023. Det er en stigning på 250 procent i forhold til 2022. Vi får mange positive tilbagemeldinger fra kunder i alle aldre, som føler, at produktet gør en reel forskel. Det spænder fra bekvemmelighed og sikkerhed til stil. Faktisk kommer de fleste af vores nye kunder fra organisk trafik, hvor de er blevet anbefalet produktet eller set andre bruge det,” siger Tobias Ericsson, CEO hos Tapster.

Mastercard arbejder med integratorerne Fidesmo, Digiseq og Tappy, som muliggør betalinger fra flere wearable brands som Tapster, Pagopace, Cnick, LAKS, Twinn, Tap2 og flere kommende mærker.

Fem centrale indsigter fra undersøgelsen om betalingsringe i Norden og Tyskland:

  • Blandt brugerne er betalingsringe den foretrukne metode til at foretage kontaktløse betalinger – 89 procent ser det som deres foretrukne betalingsmetode. Dette efterfølges af mobiltelefoner, fysiske kort og smartwatches.
  • Betalingsringe bruges regelmæssigt - 8 ud af 10, der har en ring, bruger den mindst en gang om ugen.
  • Brugere af betalingsringe ændrer deres betalingsvaner – 70 procent af brugerne bruger deres betalingskort mindre, 64 procent bruger færre kontanter, og omkring 50 procent bruger deres mobil/digitale tegnebog mindre.
  • Wearable betalingsenheder såsom betalingsringe er ikke kun for unge – 41 procent af brugerne af betalingsringene er over 55 år.
  • Brugerne ønsker at få flere funktioner indbygget i betalingsringene – 49 procent vil gerne have biometrisk sikkerhed / døradgang.

 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen blev gennemført i august 2023 blandt 3.111 betalingsringbrugere (i alderen 18 til 65 år) i Europa, primært Tyskland og Sverige. Alle respondenter er brugere af betalingsringene Tapster eller Pagopace.

For mere information om wearables og mobilbetalinger, besøg:

https://www.mastercard.co.uk/en-gb/personal/ways-to-pay/wearables-and-mobile-payment.html

Medie kontakt

Karin Strand, Communications Director, Mastercard Nordic & Baltics

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com