Mastercard Lighthouse FINITIV-vindere Uniify: ”En bemærkelsesværdig anerkendelse fra en af branchens giganter”

6. oktober 2023 | København

Den danske softwarevirksomhed Uniify blev i maj kåret som de danske vindere af Mastercards partnerskabsprogram Lighthouse FINITIV i Talinn, Estland. Uniify er en platform, der effektiviserer onboarding af deres kunders slutbrugere markant, og det kunne Lighthouse FINITIV-dommerpanelet også se et stort potentiale i. 

 ”Det var en utrolig stor ting for os at blive råbt op. Det føltes som et ægte skulderklap, og det var klart en bemærkelsesværdig anerkendelse fra en af branchens giganter.”

Sådan lyder det fra en grundlæggerne og CEO Niclas Adegnika. I maj var han i Talinn, Estland, med Uniify-medstifter Martin Sandø Jensen, da vinderne af Mastercards partnerskabsprogram Lighthouse FINITIV blev kåret. Niclas Adegnika, Martin Sandø Jensen og Troels Burmølle stiftede i 2019 Uniify, da de mente, at der var og stadigvæk er et klart behov og kæmpe forretningspotentiale i at effektivisere onboardingprocessen.

”Vi er kort sagt en onboardingplatform for finansielle virksomheder, der hjælper vores kunder fx banker, leasingselskaber eller andre fintechvirksomheder med at indhente informationer og data på deres slutbrugere” siger Niclas Adegnika.

Da Uniify blev grundlagt var det kun Martin, Troels og Niclas, der var del af teamet. I dag er der sammenlagt 18 ansatte i virksomheden, der har sit hovedsæde i København, og som hjælper sine kunder med hurtigt og enkelt at indhente fx skatteoplysninger, identitetsoplysninger, sanktionslister og Open Banking for kunderne.

En milepæl

Det var ifølge Uniifys administrerende direktør oplagt for den forholdsvis nye startup at tilmelde sig Mastercards partnerskabsprogram.

”Helt overordnet er det jo nogle super interessante selskaber, som er en inspiration i fintech-sektoren, der har deltaget tidligere. Nogle af dem er jo også vores partnere i dag. Derfor tænkte vi, at det gav mening for os at være med,” siger den 33-årige Niclas Adegnika og fortæller om nogle af de fordele, som deltagelsen har medført:

”Efter kåringen har vi kunnet lukke nogle partnerskaber, hvor der før var en smule skepsis, og det har da også skabt flere kundeleads. Så alt i alt en positiv oplevelse og vi var glade for at kunne dele nyheden på vores LinkedIn. Det er en milepæl for os, fordi vi med vilje har været meget under radaren, men fra 2023 ville vi gerne være mere synlige,” siger han.

Niclas Adegnika lægger vægt på, at mødet med de andre danske deltagere og hele networking-delen i partnerskabsprogrammet har haft en enorm værdiskabelse for dem. Fx lagde Mastercard op til, at deltagerne internt skulle sparre sammen og uddele erfaringer. Derudover fik de pitch-træning og de fik adgang til Mastercards store netværk.

”Det er selskaber med 4-500 medarbejdere, hvor Mastercard og deres partnere kan sætte dig i dialog med direktionsgangen. Derudover var Mastercard også gode til at sætte os i dialog med forskellige typer af virksomheder og personer, som kunne give os sparring og feedback undervejs,” siger Niclas Adegnika.

Skaber højere medarbejdertilfredshed og en bedre brugeroplevelse

Selv har han en fortid i bankverdenen, hvor onboarding af kunder var en af de opgaver som hans medarbejdere klagede mest over. Derfor mener han, ligesom Lighthouse FINITIV-dommerpanelet, at Uniifys løsning har en klar berettigelse.

”Det er ikke fair, at man skal bruge så mange ressourcer på en manuel onboardingproces, når det langt hen ad vejen kan automatiseres via os. Vi har eksempelvis en leasingkunde, der brugte op til halvanden time på at onboarde deres kunder. De vurderer, at de i dag kan gøre det på et kvarter. Det vil sige, at vi er med til at skabe en højere medarbejdertilfredshed, en bedre brugeroplevelse og der bliver konverteret flere kunder. Jeg synes derfor, at vi gør en reel forskel for vores kunder og deres slutbrugere,” siger Niclas Adegnika.

Hos Mastercard er man helt overordnet begejstret for niveauet af deltagere i Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet i foråret 2023. Og her har man også kun roser til overs for de nye danske vindere.

”Det har været spændende at møde de nominerede i forårsklassen 2023 af Mastercard Lighthouse, hvor vi har haft nogle givtige diskussioner, om hvordan de hver især kommer i mål med deres ambitioner. I mine øjne tilbyder Uniify en service, der kan være en stor hjælp for mange virksomheder, der står overfor at udvikle digitale kunderejser til onboarding, og jeg er sikker på, at deres ydelser vil blive efterspurgt fremadrettet. Vi er glade for at have kunnet bidrage en smule til Niclas, Martin og Troels’ videre udvikling af Uniify, og jeg ser frem til at følge med fra sidelinjen,” siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics and Baltics.

Om Mastercard Lighthouse FINITIV
Mastercard Lighthouse FINITIV er et partnerskabsprogram designet til at styrke hele økosystemet for fintech og finansielle tjenesteydelser. Lighthouse er et gratis program, der er designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, Mastercard og førende nordiske og baltiske banker. Lighthouse parrer fintech-virksomhedernes energi og innovation med stabilitet og distribution hos store finansielle servicevirksomheder og producerer partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Programmet afholdes kvartalsvis, og i hvert program deltager 15 fintechs fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

Vinderen af Mastercard Lighthouse FINITIV Program modtager en invitation til at pitche for Mastercards Start Path-program. Det næste Mastercard Lighthouse FINITIV-program i efteråret starter i midten af september 2023 med fokus på det svenske, finske og lettiske marked.

Læs om Mastercard Lighthouse FINITIV virksomheders fintech-trends og -løsninger i den nyligt offentliggjorte Mastercard Lighthouse Research Report.

Læs mere om Lighthouse FINITIV her: www.mclighthouse.com/finitiv/

Medie kontakt

Karin Strand, Communications Director, Mastercard Nordics & Baltics, Mastercard

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com