Ung dansk start-up hædret med pris i Mastercards fintech partnerskabsprogram Lighthouse

26. maj 2023 | Af Frida Almgren

København 25. maj - Softwarevirksomheden Uniify er kåret som dansk vinder i Mastercards partnerskabsprogram for tech start-ups, Lighthouse FINITIV. Uniifys innovative, digitale onboarding-flow til finansielle virksomheder løb med prisen foran fire andre danske fintech-selskaber. Impact-programmet MASSIV havde ligeledes en dansk vinder.

 Uniify blev kåret som dansk vinder af Mastercard Lighthouse FINITIV forårsprogrammet ved teknologikonferencen Latitude59 i Tallinn i dag. Den unge start-up imponerede dommerne med en platform, som automatiserer onboardingen af kunder i finansielle virksomheder i et digitalt flow, der forenkler processen med at indsamle kundedata og opfylde KYC-, KYB- og kreditvurderingskrav. Det sparer tid, reducerer omkostninger og styrker kundeoplevelsen.

"Vi er virkelig begejstrede for at blive valgt som danske vindere inden for fintech i Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet, især når vi tænker på de bemærkelsesværdige fintech-innovatorer, vi var oppe imod. Hos Uniify er vores mission simpel: At strømline onboarding af og reducere omkostningerne for vores kunder, sikre overholdelse af regler og levere en fantastisk brugeroplevelse. Mastercards netværk og værdifulde indsigter har givet os et reelt skub og hjulpet os med at betjene finanssektoren i hele Europa effektivt. En stor tak til Mastercard Lighthouse og dets partnere for deres støtte på denne spændende rejse.” 

Niclas Adegnika, administrerende direktør og medstifter, Uniify.

Betalingsapp´en Cino fra Estland blev forårets samlede vinder af FINITIV-programmet. Tidligere har også danske Vibrant vundet det samlede program.

Et levende økosystem
Mastercard Lighthouse FINITIV er et tre måneders startup-program, der hjælper nordiske og baltiske fintechs med at udforske partnerskabsmuligheder med Mastercard og store nordiske banker som SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group. Vinderen vælges af programpartnerne ud fra kriterier som ambition, produktpotentiale og fremskridt.

Fintech- og impact-tech-økosystemet i Norden og Baltikum er fortsat livligt. Vi er meget heldige at have haft muligheden for at arbejde sammen med femten innovative og lovende fintech- og fintech-understøttende virksomheder i foråret, i samarbejde med vores partnere og rådgivere i Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. Vi er meget glade for at se, at Uniify blev kåret som vinder af den danske forårsklasse”.

Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics and Baltics.

Uniify tilbyder en overbevisende løsning på et problem, som mange virksomheder står over for, når de udvikler digitale kunderejser til onboarding og andre kundeorienterede processer. Jeg er sikker på, at deres tilbud vil blive efterspurgt af mange virksomheder inden for forskellige brancher. Det har været fantastisk at møde forårsklassen 2023 af Mastercard Lighthouse og diskutere problemerne, som de ønsker at løse, og jeg glæder mig til at se dem vokse i fremtiden.”

Morten Schwaner, Product Owner – Card Products, Danske Bank


Dansk impact-prisvinder

Der var ligeledes et dansk islæt i Lighthouse MASSIV-programmet, der finder og skalerer morgendagens impact ”unicorn”. Den danske impact start-up 4lifesolutions.com løb med programmets Impact Potential Award for sin løsning, som sikrer rent drikkevand til overkommelige priser til mennesker i lavindkomstsamfund. Prisen gives for at skabe et reelt, positivt og håndgribeligt aftryk på verden i overensstemmelse med Mastercard Lighthouse-programmets vision om at hjælpe 1 milliard mennesker med at leve et mere velstående og sikkert liv. Svenske TrusTrace, der står bag en digital platform til produktsporbarhed og supply chain-compliance til modeindustrien, blev samlet programvinder af forårets Lighthouse MASSIV-program. 

Pressekontakt:

Bo Poulsen, Geelmuyden-Kiese Danmark, bo.poulsen@gknordic.com, mobil 20725489

 

Om Mastercard Lighthouse FINITIV
Mastercard Lighthouse FINITIV er et partnerskabsprogram designet til at styrke hele økosystemet for fintech og finansielle tjenesteydelser. Lighthouse er et gratis program, der er designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, Mastercard og førende nordiske og baltiske banker. Lighthouse parrer fintech-virksomhedernes energi og innovation med stabilitet og distribution hos store finansielle servicevirksomheder og producerer partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Programmet afholdes kvartalsvis, og i hvert program deltager 15 fintechs fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

Vinderen af Mastercard Lighthouse FINITIV Program modtager en invitation til at pitche for Mastercards Start Path-program. Det næste Mastercard Lighthouse FINITIV-program i efteråret starter i midten af september 2023 med fokus på det svenske, finske og lettiske marked.

Læs om Mastercard Lighthouse FINITIV virksomheders fintech-trends og -løsninger i den nyligt offentliggjorte Mastercard Lighthouse Research Report.

Læs mere om Lighthouse FINITIV her: www.mclighthouse.com/finitiv/

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er et partnerskabsprogram designet til at skabe og øge den sociale impact og nå FN's mål for bæredygtig udvikling ved hjælp af langsigtede partnerskaber. Ved at give teams konkurrencedygtige incitamenter og fortrinsadgang til partnerressourcer har Lighthouse MASSIV til formål at fremme partnerskaber, der vil berige livet for en milliard mennesker inden 2025. Lighthouse MASSIV er udformet som et program i tre faser. I første fase mødes virksomhederne med vores bestyrelsesmedlemmer, en håndplukket gruppe af ledere og partnerskabseksperter fra hele verden, som har til formål at føre et specifikt partnerskab ud i livet.  Hvert forslag til partnerskab får input fra globale eksperter inden for jura, design og teknologi, inden de rapporterer resultaterne af deres partnerskabsbestræbelser tilbage til det rådgivende råd. Vinderen af programmet er det hold, der forløser potentiale til at påvirke flest mennesker via partnerskabet. 

Læs mere om Lighthouse MASSIV her: https://mclighthouse.com/massiv/ 

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

 

Frida Almgren

Medie kontakt

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com