Seks danske fintech- og impact tech-virksomheder slutter sig til forårsudgaven af Mastercards Lighthouse partnerskabsprogrammer

16. marts 2023 | Af Frida Almgren

Mastercard Lighthouse kan nu løfte sløret for sin 10. udgave og har nøje udvalgt 15 enestående fintech -understøttende start-ups og impact tech-virksomheder til forårsprogrammet 2023 - heraf seks danske. FINITIV-programmet, der dette forår har deltagere fra Danmark, Norge og de baltiske lande, har fokus på at præsentere og understøtte de mest lovende fintech start-ups og scale-ups, mens Lighthouse MASSIV-programmet hjælper impact tech-virksomheder med at nå FN's verdensmål gennem partnerskaber.

Siden lanceringen i 2018 har Lighthouse FINITIV været en katalysator for innovation i den nordiske og baltiske fintech-sektor. FINITIV-programmet har allerede understøttet over 150 fintech-understøttende virksomheder og faciliteret adskillige partnerskaber mellem innovative start-ups, scale-ups og Mastercards partnerbanker.

I år, midt i en økonomisk recession, har programmet særligt fokus på, hvordan fintech kan understøtte virksomheder og mennesker i en tid med økonomiske udfordringer. Fintech har allerede vist sig at være et værdifuldt værktøj til at fremme finansiel inklusion, styrke effektiviteten og bringe omkostninger ned, og Mastercard er dybt engageret i at støtte op om innovationen i branchen ved at facilitere partnerskaber gennem sit Lighthouse-program.

Målet med Lighthouse FINITIV er at styrke den finansielle sektor på tværs af regionen, og indtil videre har de nordiske og baltiske lande konsekvent bidraget til innovation og vækst i den finansielle sektor samt det bredere kommercielle økosystem.

Mød de fem danske deltagere i 2023 Lighthouse FINITIV-programmet:

  • 2021.AI tilbyder en dynamisk AI Governance-platform, der sikrer compliance ved hjælp af automatiserede processer, der gør pen og papir overflødige.
  • Anyday A/S tilbyder en køb-nu-betal-senere løsning målrettet online shopping, der forbinder forhandlere med kunder.
  • Penly udvikler en digital private banking-tjeneste, der skal hjælpe individer med middel indkomster med at forbedre deres økonomi.
  • Tjommi har udviklet en shopping app, der er med til at forme fremtiden for e-handel ved at udnytte automatisk prisrefusion efter køb.
  • Uniify har udviklet ikke-kodebaseret software, der kan tilpasses efter behov og kan indhente og strukturere finansielle data om B2B og B2C slutbrugere.

 

Dansk start-up slutter sig til Lighthouse MASSIV-programmet

Lighthouse MASSIV, Mastercards impact tech-partnerskabsprogram, kan også med stolthed annoncere sit forårssprogram, der har dansk islæt i form af den danske start-up 4Life Solutions. Der er udvalgt seks deltagere i alt på tværs af Norden og de baltiske lande til MASSIV-programmet, der er sat i verden for at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere fremgangsrige og sikre liv inden 2025.

4Life Solutions har udviklet en sikker og billig såkaldt SaWa (Safe Water) vandrensningsløsning til mennesker i lavindkomst-samfund. Ved hjælp fra solen kan SaWa-løsningen producere mere end 5.000 liter rent drikkevand, og mere end 300.000 mennesker bruger den i dag til at få adgang til sikkert drikkevand. Samtidig skaber løsningen mindre CO2-udledning end når vandet koges, bevarer træer og hjælper både piger og kvinder på tværs af kontinenter med at lære og tjene mere.

"Lighthouse-programmerne MASSIV og FINITIV viser endnu engang, hvor innovative de nordiske og baltiske lande er. Jeg er glad for at se den innovation og forandring, som virksomhederne bidrager til branchen med. Vi arbejder dedikeret med virksomhederne for at kunne tilbyde nye og innovative løsninger til forbrugere og virksomheder og hjælpe med at løse globale bæredygtighedsudfordringer. Sammen kan vi skabe et mere inkluderende og bæredygtigt finansielt økosystem,"

Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact-tech Engagement, Mastercard Nordic & Baltic

I modsætning til traditionelle accelerator-programmer er Mastercard Lighthouse MASSIV gratis og fokuserer primært på at hjælpe impact tech-virksomheder med at nå FN's verdensmål gennem partnerskaber. Ved at forbinde nordiske og baltiske startups med stort impact potentiale med store organisationer, har programmet til formål at hjælpe bæredygtige innovatører med at opnå global distribution.

Mastercard Lighthouse MASSIV er fortsat et konkurrencedygtigt program for startups. Siden platformens lancering i 2019 har 961 ansøgere ansøgt Lighthouse ved at indsende skalerbare partnerskabsforslag. I MASSIV's efterårsklasse 2022 optog Mastercard virksomheder fra Sverige, Danmark, Norge og Estland, den største regionale spredning i programmets historie.

Frida Almgren

Medie kontakt