Danske Crediwire indgår partnerskab med Mastercard – skal tilbyde banker lynhurtig adgang til finansiel viden om SMV’er

11. januar 2023 | Af Frida Almgren

Den danske virksomhed Crediwire, et Mastercard Lighthouse partnerskab-selskab, indgår nu i et partnerskab med Mastercard, der skal gøre det lettere for banker at risikovurdere små- og mellemstore virksomheder. Crediwires platform forbinder revisorer, virksomheder og banker og giver øjeblikkelig adgang til finansielle informationer, og baner dermed vejen for bedre beslutninger og rådgivning.

Research udført for nylig af netop Crediwire viser, at 89 pct. af de danske SMV’er ønsker sig et tættere samarbejde med deres bankforbindelse, blandt andet ved at dele deres data. Med dette partnerskab vil Mastercard kunne tilbyde Crediwires tjenester til banker, og dermed gøre dem bedre i stand til at hjælpe med at bygge stærkere små og mellemstore virksomheder.

”Det er fantastisk at se partnerskab med et Mastercard Lighthouse-selskab blive født. Samarbejdet med Crediwire giver os mulighed for at tilbyde vores partnerbanker endnu flere værdiskabende og relevante værktøjer for både rådgivere og mindre virksomheder. For Mastercard er det afgørende at skabe en stærk base af viden for bankerne, som de kan bruge i deres rådgivning af kunderne, og samtidig sørge for, at den viden også tilgår virksomhederne i en højere frekvens. Det giver dem mulighed for at tage bedre beslutninger, og styrker dermed både den individuelle virksomhed, men også værdiskabelsen i samfundet i en bredere forstand,” siger Lise Bruun Frandsen, landechef for Mastercard i Danmark.

Crediwire indsamler, strukturerer og aktiverer løbende finansielle regnskabsdata, og skaber dermed indsigt i vital information om små- og mellemstore virksomheders finansielle position – både individuelt og i forhold til lignende virksomheder. Med disse nye informationer vil både banker og virksomheder kunne give dem selv muligheden for at træffe bedre beslutninger. Værktøjerne skaber samtidig et vigtigt fundament for et tættere og mere effektivt samarbejde mellem banker og små- og mellemstore virksomheder.

”Vi er meget glade for at kunne indgå i dette partnerskab med Mastercard. Vi deler en forståelse for hvor vigtigt og værdiskabende data er for at understøtte banker. 99 pct. af alle selskaber befinder sig i kategorien små- og mellemstore virksomheder, og via vores partnerskab med Mastercard bliver vi bedre i stand til at hjælpe med bankerne med deres service til SMV’erne – essentielt ikke mindst fordi SMV’erne udgør op mod 60 pct. af bankernes virksomhedsudlån,” siger Nicholas Meilstrup, CEO for Creditwire.

Pressekontakt:

 

Mastercard:
Susanne Krøgh Rasmussen, Geelmuyden Kiese
Susanne.rasmussen@gknordic.com
+45 30965630

Frida Almgren

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com