Finansiel brobygger og økosystem for skovejere hædret i Mastercard Lighthouse FINITIV og MASSIV efterårsprogrammet

4. december 2023

Mastercard har netop annonceret vinderne af de to partnerskabsprogrammer for startups, Lighthouse FINITIV og MASSIV, for efteråret 2023. Vinderen af FINITIV-programmet for fintech-startups blev Fideum, som arbejder med at bygge bro mellem den traditionelle finanssektor og blockchain-teknologi. I impact tech-programmet, MASSIV, vandt Arbonics, en teknologibaseret kulstof- og økosystemplatform for skov- og jordejere i Europa.

Priserne blev overrakt under Mastercard Lighthouse's Grand Finale-event på SLUSH-konferencen i Helsinki. Mastercards Lighthouse-programmer, FINITIV og MASSIV, har over de seneste tre måneder engageret lovende startups inden for fintech og impact tech. Gennem programmerne har vinderne og flere af de øvrige deltagere sikret sig aftaler med centrale aktører, der kan hjælpe dem videre på deres tech-rejse.

FINITIV vinder vil transformere den finansielle sektor
Vinderen af FINITIV-programmet, Fideum, modtog hele to priser – én for at blive udvalgt som vinder af den regionale baltiske klasse og én for at blive anerkendt som den samlede vinder af Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. Fideum får også muligheden for at pitche for Start Path, Mastercards globale startup-engagementprogram. Fideum tilbyder en 'plug and play'-integrationsproces til både B2C- og B2B-brugere, der skal bygge bro mellem den traditionelle finanssektor og blockchain-teknologi. Deres tjenester inkluderer krypto-relaterede tjenester som crypto wallet-tjenester, decentraliseret udvekslingsforbindelse, smart kontraktautomatisering, lovgivningsmæssige complianceværktøjer og platforme til satsning og udbytteoptimering. Virksomheden har en stor international tilstedeværelse og understøtter allerede 120 lande med deres løsning, bakket op af 30 institutionelle partnere.

Efterårets udvælgelseskomité kårede Fideum som den overordnede FINITIV-programvinder grundet 'deres klare vision om behovet for at forene de gamle etablerede med de nye kommende funktioner og samtidig sikre overholdelse af lovgivningen.'

"At blive hædret som Mastercard Lighthouse FINITIV-vinderen er et vidnesbyrd om Fideums vision. Mastercards anerkendelse fremhæver det kritiske behov for innovative løsninger, som Fideum adresserer - at skabe en problemfri, reguleret vej for institutioner til at engagere sig med digitale aktiver. Denne sejr er et nik til vores fremsyn i løsningen af reelle markedsudfordringer og Mastercards tilpasning til vores mål om at transformere den finansielle sektor," siger Anastasija Plotnikova, CEO hos Fideum.

Kort sagt giver Fideum brugere mulighed for hurtigt og nemt at integrere kryptovalutaer og blockchain-tjenester i deres løsninger, hvilket gør det muligt for traditionelle spillere at tage del i kryptorummet.

Mats Taraldsson, leder af Innovation, Fintech og Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics & Baltics, udtaler:

”Den finansielle teknologiindustri gennemgår et transformationskifte, og fintech-virksomhederne udvalgt til dette program er på forkant med denne revolution. Jeg er spændt på at se den innovation og disruption, som de bringer med sig - de flytter grænserne for traditionelle bank- og betalingsmetoder, og deres løsninger imødekommer forbrugernes skiftende behov og forventninger. Vi er meget glade for at se, at Fideum blev udpeget som den samlede vinder af efterårets FINITIV-program med deres innovative løsning og vision for at bygge bro mellem det traditionelle finansielle system og de digitale aktivmarkeder.”

Innovative techløsninger kan accelerere den bæredygtige udvikling
Arbonics, den teknologibaserede kulstof- og økosystemplatform for skov- og jordejere i Europa, blev annonceret som programvinder i efterårsudgaven af Mastercard Lighthouse Impact Tech-programmet, MASSIV.

Arbonics modtog ligesom Fideum vindertrofæet under Lighthouse prisuddelingen på SLUSH i Helsinki. Arbonics vil nu modtage løbende support fra Mastercard og får muligheden for at pitche for Start Path, Mastercards globale startup-engagementprogram.

Arbonics samarbejder med jordejere for at få adgang til nye indtægtsstrømme ved at hjælpe dem med at kvantificere, overvåge og sælge de miljømæssige fordele deres jord består af, såsom kulstof og biodiversitet.

Arbonics modtager prisen for den innovative tilgang i deres bæredygtige løsning, der er i overensstemmelse med Mastercard Lighthouse MASSIVs vision om at hjælpe en milliard mennesker til at leve mere velstående og sikrere liv.

Udvælgelseskomiteen bemærker, at 'teamet var meget ansvarligt og gjorde gode fremskridt i programmet med både netværksmuligheder og effektmåling.'

"At blive vinderen af Mastercard Lighthouse MASSIV-programmet er en meningsfuld milepæl for Arbonics. Opbygning af forbindelser med andre deltagere, investorer og rådgivere har været uvurderligt. Ud over brancheforbindelserne har programmet givet os en platform til at forstærke vores budskab, hvilket har været meget nyttigt, da vi gearer op til at skalere i hele Europa," fortæller Lisett Luik, medstifter af Arbonics.

Mats Taraldsson, leder af Innovation, Fintech og Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics & Baltics udtaler:

"Arbonics er en meget virkningsfuld virksomhed, der berører både social påvirkning og bæredygtighed. Vi er stolte af at have arbejdet på skaleringsrejsen for fem impact tech startups i dette efterårsprogram. Det er vigtigt at støtte nystartede virksomheder, der påvirker både mennesker og planeten og bidrager til at nå FN's mål for bæredygtig udvikling.”

Deltag i næste FINITIV- eller MASSIV-program 2024
De næste Mastercard Lighthouse FINITIV- og MASSIV-programmer starter i marts 2024 med fokus på det norske, danske og baltiske marked. Begge programmer er gratis og fokuserer primært på at hjælpe teknologivirksomheder med at skalere globalt gennem partnerskaber.

Ansøgningerne for næste programrunde i foråret 2024 er nu åbne.

Tilmeld jer her: https://mclighthouse.com/

Få nyheder om Mastercard Lighthouse partnerskaber og vækst i alumni-selskaberne i den netop publicerede Mastercard Lighthouse researchrapport.

Om Lighthouse FINITIV
Mastercard Lighthouse er et partnerskabsprogram designet til at styrke økosystemet for finansielle tjenesteydelser. Mastercard Lighthouse FINITIV er et undervisningsfrit program designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs / fintech-enablere, Mastercard, tier 1 banker og andre nordiske og baltiske partnere. Ved at parre fintechs energi og innovation med stabiliteten og distributionen hos store finansielle servicevirksomheder producerer programmet partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Hver femte måned er programmet vært for en række on-site og online workshops for 15 fintechs og fintech-enablere og bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

Læs mere om Lighthouse FINITIV på www.mclighthouse.com/FINITIV/

Om Lighthouse MASSIV
Mastercard Lighthouse MASSIV er en åben innovationsplatform designet til at skabe og skalere social påvirkning og nå FN's mål for bæredygtig udvikling gennem opbygning af langsigtede partnerskaber. Ved at give lovende startups konkurrencemæssige incitamenter og fortrinsadgang til partnerressourcer, sigter Mastercard Lighthouse MASSIV på at fremme partnerskaber, der vil berige en milliard menneskers liv i 2025. Mastercard Lighthouse MASSIV er designet som et tre-trins program. Virksomhederne mødes med vores advisory board, en håndplukket gruppe af ledere og partnerskabseksperter fra hele verden, som har til formål at bringe et specifikt partnerskab ud i livet. Hvert partnerskabsforslag modtager input fra globale eksperter inden for jura, design og teknologi, før resultaterne af deres partnerskabsbestræbelser rapporteres tilbage til det rådgivende udvalg. Vinderen af programmet er det hold, der demonstrerer potentialet til at påvirke flest mennesker via partnerskab.

Læs mere om Lighthouse MASSIV her: https://mclighthouse.com/MASSIV/

Medie kontakt

Karin Strand, Communications Director, Mastercard Nordic & Baltics

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com