Mastercard sætter turbo på bæredygtige kort

26. april 2023 | Af Frida Almgren

Fra 2028 vil alle nyproducerede betalingskort være miljøcertificerede

Mastercard fjerner PVC-plast fra nye kort i sit netværk inden 2028. Det er en del af Mastercards engagement i en mere bæredygtig industri og hverdag for forbrugerne.

Fra 1. januar 2028 vil alle nye betalingskort i Mastercard-netværket være lavet af mere bæredygtige materialer, herunder genanvendt plast eller plast fremstillet af biologiske materialer, såsom rPVC, rPET eller PLA. Det vil ske gennem et certificeringsprogram, som er det første af sin art for et betalingsnetværk. Mastercard vil støtte sine globale kortudstedere i denne indsats.

Regelændringen betyder, at alle nyproducerede kort certificeres af Mastercard for at vurdere kortets sammensætning og bæredygtighed. Certificeringen vil derefter blive valideret af en uafhængig tredjepart. Når kortet er valideret, kan det mærkes med et miljøcertificeringsmærke: Card Eco Certification.

"Mastercard ønsker at bidrage til at lede og forme branchens fælles ambition om at skabe en mere bæredygtig og miljøbevidst fremtid. I takt med, at vores kunder reagerer på forbrugernes voksende ønske om at træffe mere miljøvenlige valg, er vi forpligtede til at reducere vores miljømæssige aftryk - til gavn for mennesker og verden," siger Ajay Bhalla, President of Cyber & Intelligence hos Mastercard.

Mastercard lancerede sit bæredygtige kortprogram i 2018. Siden da har mere end 330 kortudstedere i 80 lande tilsluttet sig programmet for at skifte til genanvendte eller biobaserede materialer i mere end 168 millioner betalingskort i netværket. Den nye certificering accelererer indsatsen yderligere og supplerer Mastercards bestræbelser på at levere innovative digitale løsninger, der helt eliminerer behovet for et fysisk kort.

Læs hele pressemeddelelsen på engelsk her.

Frida Almgren

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com