Den danske impact start-up EcoTree vinder Mastercard Lighthouses MASSIV-pris

18. november 2022 | Af Frida Almgren

EcoTree, der tilbyder enkle og økonomisk bæredygtige muligheder for at købe ejerskab af et træ eller af skovområder, har vundet efterårsudgaven af Lighthouse MASSIV 2022. Konkurrencen er en del af Mastercards partnerskabsprogram og sat i verden for at finde den næste ”impact unicorn.”

EcoTree modtog i dag prisen ved Lighthouse prisoverrækkelsesceremonien ved Slush-festivalen i Helsinki. Den danske greentech-virksomhed Klimate løb samtidig med MASSIV-programmets Investor Award-pris.

EcoTree tilbyder en nem og tilgængelig løsning for både enkeltpersoner og virksomheder, der vil bidrage til genskabelsen af skov og bevarelse af naturen. Selskabet modtager prisen for sit fokus på at engagere både enkeltpersoner og virksomheder i at løse klimaudfordringer og øget biodiversitet med en imponerende kombination af social impact og bæredygtighed. EcoTree har også vist sig at være klar til partnerskaber med deres løsning:

“EcoTree har bevist sin evne til at omsætte gode intentioner til konkret klimahandling og har i dag over 58.000 individuelle træejere og mere end 1.500 virksomheder, som dyrker levende skove, der bevarer og fremmer biodiversiteten og hjælper med at redde planeten ved at opfange og lagre CO2,” siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech og Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics and Baltics og fortsætter:

”Med Mastercard Lighthouse MASSIV har vi en vision om at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere fremgangsrigt og sikre liv i 2025. Det er vigtigt at støtte op om start-ups, der sætter et aftryk på både mennesker og planet og bidrager til at nå FN’s bæredygtighedsmål. Derfor er vi stolte af at hjælpe både EcoTree og de øvrige impact tech start-ups i efterårsprogrammet med at skalere deres løsning og skabe et endnu større aftryk i verden.”

“Vi er meget stolte af at vinde Mastercard Lighthouse MASSIV programmet. Det har været meget værdifuldt for os at diskutere vores løsninger med førende rådgivere og eksperter såvel som andre scale-ups. EcoTree International (og de mange træejere, der allerede har investeret i vores skove) er på rette vej til at sikre et positivt aftryk for mennesker og verden. Med programmet har vi fået et nyt netværk som vil hjælpe os, når vi præsenterer vores naturbaserede løsning til et større publikum,” siger Thomas Canguilhem, Co-Founder og CEO hos EcoTree.

Vindere af FINITIV og impact-priser
Blandt MASSIV finalisterne var også den danske greentech-virksomhed, Klimate, som bygger den førende infrastrukturplatform til at skalere industrien inden for fjernelse af CO2 ved at bygge bro mellem efterspørgsel og udbud. Klimate vandt Investors Award-prisen, der uddeles til den deltager, der har tiltrukket mest interesse fra investorerne i programmet.

Over tre måneder har fem virksomheder deltaget i MASSIV-programmet, hvor de har deltaget i workshops og modtaget support fra rådgivere i Swedbank, Danske Bank, UNDP, VNTRS og Synch.

En anden finalist i MASSIV-programmet var den norske opbevaringsservice virksomhed, Wanda, som tilbyder en cirkulær logistikplatform, der giver nem adgang til opbevaring og services som fx vedligeholdelse, reparation, køb og salg.

Ignitia, som tilbyder præcise og beliggenhedsspecifikke vejrudsigter for troperne, modtog  Impact Potential Award, en pris, der gives for at skabe et ægte, positivt og mærkbart aftryk på verden.

Der blev også fundet en vinder af efterårets udgave af Lighthouse FINITIV 2022, Mastercards partnerskabsprogram med fokus på at skalere fintech-partnerskaber i Norden og Baltikum. Den svenske fintechvirksomhed, Econans, der tilbyder digitale services, som simulerer og automatiserer rådgivning om klima og bæredygtighed, bliver programmets overordnede vinder.

FinanceKey, der er en open banking-platform for virksomheder, der hjælper selskaber med at håndtere komplicerede og tidskrævende interne regnskabsprocesser, vandt den finske klasse.

KWOTA, som tilbyder digital validering af og handel med CO2-besparelser, vandt den baltiske klasse.

Læs nyt om Mastercard Lighthouse-partnerskaber og væksten i programmets alumneselskaber i den netop publicerede Mastercard Lighthouse-rapport.

 

Om Lighthouse MASSIV 

Mastercard Lighthouse MASSIV er et partnerskabsprogram designet til at skabe og øge den sociale impact og nå FN's mål for bæredygtig udvikling ved hjælp af langsigtede partnerskaber. Ved at give teams konkurrencedygtige incitamenter og fortrinsadgang til partnerressourcer har Lighthouse MASSIV til formål at fremme partnerskaber, der vil berige livet for en milliard mennesker inden 2025. Lighthouse MASSIV er udformet som et program i tre faser. I første fase mødes virksomhederne med vores bestyrelsesmedlemmer, en håndplukket gruppe af ledere og partnerskabseksperter fra hele verden, som har til formål at føre et specifikt partnerskab ud i livet. Hvert forslag til partnerskab får input fra globale eksperter inden for jura, design og teknologi, inden de rapporterer resultaterne af deres partnerskabsbestræbelser tilbage til det rådgivende råd. Vinderen af programmet er det hold, der viser, at det har potentiale til at påvirke flest mennesker via partnerskabet.

Læs mere om Lighthouse MASSIV her: www.mclighthouse.com/massiv

 

Om Mastercard Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse FINITIV er et partnersskabsprogram designet til at styrke hele økosystemet for fintech og finansielle tjenesteydelser. Lighthouse er et gratis program designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, Mastercard og førende nordiske og baltiske banker. Lighthouse parrer fintech-virksomhedernes energi og innovation med stabilitet og distribution hos store finansielle servicevirksomheder og producerer partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Hvert tremåneders program er vært for workshops for 15+ fintechs fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

Læs mere om Lighthouse på www.mclighthouse.com

 

 

 

Frida Almgren

Medie kontakt

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com