Danske Vibrant vinder Mastercards fintech-partnerskabsprogram

23. maj 2022 | Af Annika Kristersson
For anden gang siden 2019 har et århusiansk start-up vundet Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. Vibrant.io og deres tap-to-phone betalingsapp, slutter sig til Zliide som den anden startup fra Århus, der vinder FINITIV, Mastercards innovationsprogram i Norden og Baltikum.

Lighthouse FINITIV er et tre måneders startup-program, der hjælper nordiske og baltiske fintechs med at udforske partnerskabsmuligheder med Mastercard og store nordiske banker som SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group. Hvert år vælger programpartnerne en vinder blandt hundredvis af ansøgere baseret på kriterier som grundlæggerens ambition, produkternes potentiale og fremskridt i løbet af programmet.

Ud over Zliide inkluderer tidligere vindere Enfuce, kort udsteder fra Finland, Doconomy; den bæredygtige banktjeneste fra Sverige;  Aprila Bank, en udlånsplatform til små virksomheder fra Norge; og Single Earth fra Estland, der hjælper virksomheder med at skabe en reel bæredygtig effekt på klimaet og naturen.

Ifølge udvælgelseskomitén for forårets Lighthouse FINITIV, blev Vibrant.io udpeget som vinder "på grund af deres globale ambitioner, klare kundeværdier, evnen til at eksekvere og en generel parathed til at skalere."

Vibrants betalingsapp til små og mellemstore butikker bruger en tap-on-phone-teknologi til at omdanne enhver Android-smartphone til en kontaktløs betalingsterminal. Siden lanceringen i 1. kvartal 2022 er Vibrant blevet fuldt sikkerhedsgodkendt af Mastercard og Visa. Virksomheden er certificeret og PCI-kompatibel og har vundet forskellige branchenomineringer, herunder Best in Class (Paris Fintech Forum) og Best Startup (Copenhagen Fintech). EY har også nomineret Vibrant CEO Kasper Enggaard Krog til Entrepreneur of the Year.

"Vi er meget taknemmelige for at vinde Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet blandt så mange stærke fintechs. Vibrant vokser hurtigt, og Mastercards globale netværk og dybe indsigt har været en sand gamechanger for os, og det giver os energi til at gå endnu hurtigere på tværs af Europa," siger Kasper Krog, CEO og medstifter hos Vibrant

"Små virksomhedsejere og deres kunder har brug for enklere, lettere og mere tilgængelige måder at betale og acceptere betaling på. Og heldigvis er disse muligheder i stigende grad tilgængelige gennem virksomheder som Vibrant, der leverer en tap-on-phone betalingsterminal til små og mellemstore købmænd. Vi har været imponerede over teamets ambitioner og hurtighed, og vi håber på et frugtbart samarbejde", siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics and Baltics.

I dag er Vibrant fokuseret på at levere en betalingsløsning, men virksomhedens vision er at blive en platform, der løser flere af butikkernes behov.

"I Danske Bank omfavner vi åbne data og tror på, at samarbejdet med fintechs vil være med til at definere fremtidens finansielle produkter og services. Vores partnerskaber spænder over mange forskellige områder – fra open banking til samfundsmæssig indvirkning, fra fintech-startups til etablerede virksomheder. Vi tror på samarbejde med partnere kan skabe bedre produkter og tjenester til vores kunder. Vi er glade for at være en del af Lighthouse-programmet år efter år og udforske mulighederne med mange fintechs fra Norden og Baltikum", siger Morten Schwaner, Product Owner - Card Products i Danske Bank.

 

Ud over Vibrant skilte flere andre start-ups sig ud i forårets FINITIV-klasse. Vayapay, den kontaktløse betalingsløsning med fokus på offentlig transport, vandt programmets norske udgave på grund af klart partnerskabspotentiale med Mastercard. Tipit, den kontaktløse betalingsløsning, der blev medstiftet af Tautvydas Grinius (en tidligere produktchef hos Vinted, en litauiske start-up til en værdi af 4,5 milliarder dollars) blev valgt som FINITIV's bedste start-up fra Litauen. Lendwill, den norske peer-to-peer-udlånsplatform, vandt Mastercard Lighthouse Circle-investorprisen efter at have modtaget den mest indgående interesse fra investorer (investorer, der er interesserede i at deltage i Lighthouse Investor Circle, kan registrere interesse her).  Læs om Lighthouse FINITIV-virksomheders fintech-tendenser og -løsninger  i den netop offentliggjorte Mastercard Lighthouse Research Report.

"Blandt alle de priser, der kunne vindes, var det vigtigst for os at få anerkendelsen fra Mastercards investorkreds. Vi er ved at rejse vores første store investeringsrunde, og denne pris giver os en enorm inspiration og et stort skub fremad,", siger Anzhelika Osmanova, CEO hos Lendwill

Vinderen af Lighthouse FINITIV Program modtager en invitation til at pitche til Mastercards Start Path-program. Det næste Mastercard Lighthouse FINITIV-program i efteråret starter i slutningen af august 2022 med fokus på Sverige, Finland og Letland. Der er åbnet for tilmeldinger og virksomheder kan ansøge her:

www.mclighthouse.com/FINITIV/   

De andre deltagere af forårets Mastercard Lighthouse FINITIV er som følger:

Danmark:

GROO, en innovativ loyalitetsfællesskabsplatform, der gør det muligt for forbrugerne at betale deres regninger / abonnement via cashback.

FellowPay, der er ved at udvikle en løsning, der vil hæve kreditgrænsen for kundernes Mastercards.

Sepior, der leverer nøglestyrings- og tegnebogsløsninger til Digital Asset Management og sikkerhed gennem af MPC.

Paiblock, en platform, der samler og forbinder alle de nødvendige ting i det digitale liv.

Norge:

Stack by.me, en investeringsapp til unge og uerfarne investorer, der hjælper med viden og netværk.

Zeipt,en åben API SaaS-platform der kan sende smarte kvitteringer fra check-out direkte til forbrugernes applikationer i realtid.

Litauen:

Kernolab, der hjælper virksomheder med at skabe skræddersyede bank- og betalingsoplevelser inden for deres produkter uden de forhindringer, der er forbundet med traditionel bankvirksomhed.

Verified Payments,en BaaS-platform, der gør det muligt for B2B-kunder at lancere deres egne betalings- og indlejrede finansieringsprodukter på få uger.

SME Finance der udvikler digitale finansieringsløsninger for at løse problemet med manglende finansiering til SMV'er i Europa.

Pixevia, der udvikler en AI-drevet butiksplatform svarende til Amazon Go.

Sverige:

Vourity, en SaaS-platform til uovervågede betalinger og adgang.

 

Om Mastercard Lighthouse FINITIV:

Mastercard Lighthouse FINITIV er et åbent innovationsprogram designet til at styrke hele økosystemet for fintech og finansielle tjenesteydelser. Lighthouse er et gratis program designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, Mastercard og førende nordiske og baltiske banker. Lighthouse parrer fintech-virksomhedernes energi og innovation med stabilitet og distribution hos store finansielle servicevirksomheder og producerer partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Hvert tremåneders program er vært for workshops for 15+ fintechs fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

Annika Kristersson, Communications Manager Nordics & Baltics, Mastercard

Medie kontakt

Annika Kristersson, Mastercard