"Smart Payments" startups dominerer efterårsprogrammet for Lighthouse FINITIV 2022

1. september 2022
Mens Mastercard Lighthouse FINITIV's forårsprogram var domineret af virksomheder, der arbejdede inden for betalingsgodkendelse, ser efterårsprogrammet ud til at fokusere på at forbedre transaktioner gennem smarte løsninger, loyalitet, transaktionsovervågning og forebyggelse af svig. Samlet set blev 15 virksomheder udvalgt til at deltage i FINITIV 2022 efterårsprogrammet og deltage i kick-offs i Sverige, Finland og Letland.

 

Siden lanceringen i 2018 har Mastercard Lighthouse FINITIV været det definitive udstillingsvindue for tendenser inden for fintech i Norden og de baltiske lande. Tidligere deltagere som Doconomy og Aiia har hver især skabt kategorier af fintech som "bæredygtighedsanalyse" og "open banking", der nu er blevet mainstream.

Dette efterår er programmets hovedtendens "smartere betalinger". Mange af programmets 15 startups fokuserer på at forbedre betalingstransaktioner gennem smarte løsninger, loyalitet, transaktionsovervågning og forebyggelse af svig. Dette efterår finder programmet sted i partnerskab med store banker i Sverige, Finland og Letland.

Lighthouse FINITIV's mål er at styrke økosystemet for finansielle tjenesteydelser i hele regionen – og indtil videre har Norden konsekvent bidraget til innovation på betalingsområdet.

 

Mød virksomhederne i Lighthouse efterårsprogrammet 2022:

Sverige

- Gigapay er en skalerbar lønudbetalingsinfrastruktur til ”gig”- og skaberøkonomien (gigapay.co)

- Econans leverer white-label digitale simuleringsværktøjer til bæredygtig personlig økonomi

 (econans.se)

- Sossip er en betalingsløsning, der bruger AI til at skabe smarte tjenester til håndtering af penge. (sossip.com)

- D2I Financial Services gør det muligt og nemt for handlende at tilbyde kunderne en sømløs betalingsoplevelse ved at tilbyde funktioner, der faciliterer betaling med flere partnerbanker. Ved hjælp af ny, innovativ kunstig intelligens kan handlende vælge den rette erhvervende bank (d2i.se)

Plexian udvikler fremtidens loyalitetsplatform og skaber forbedrede medlemsværdier ved hjælp af kreative medlemsprogrammer (plexian.se)

 

Finland:

FPSystem udvikler en problemfri biometrisk betalings- og finansieringsløsning til events og feriecentre. (fpsystem.fi)

- Bcar.app leverer en global EV plugshare og opladningsmobilapp, herunder leasing af EV-opladere og en community & EV markedsplads for deling (Bcar.app)

- FinanceKey bygger en betalings- og finansiel platform, hvor virksomheder kan få tid, penge og bedre kontrol. (financekey.com)

- Valega Chain Analytics arbejder med automatiseret compliance- og transaktions risikoanalyse til blockchains for at forhindre hvidvaskning af penge og andre kriminelle aktiviteter forbundet med digitale valutaer. (valegachain.com)

- Mobibank kombinerer alle slutbrugernes bankbehov i et samlingspunkt, hvilket fjerner behovet for flere apps til mennesker. (mobibank.fi)

 

Letland:

- Huntli hjælper banker og fintechs ved at give dem værktøjer til risikostyring, live transaktionsovervågning og forebyggelse af svig.  (huntli.io)

- Tailwind er en webapp, der gør det lettere for små virksomheder at forudsige deres pengestrømme takket være visualisering og automatisering. (tailwind.lv)

CrowdedHero er en crowdfunding-platform, der gør det muligt for vækstvirksomheder at tiltrække yderligere finansiering.  (crowdedhero.com)

 

Litauen:

- Olpay (tidligere SmilePay) tilbyder en 360-graders betalingsløsning til detailhandlere, der erstatter deres ældre POS-terminal med en moderne løsning bygget på Tap-on-Phone og Facial Recognition Payment.  (olpay.co)

 

Estland:

- Kwota er en markedsplads for carbon kreditter, der skaber digital validering og handel med CO₂-emissionsbesparelser afledt af materialegenanvendelse. (kwota.com)

 

Betalinger har altid været et af programmets omdrejningspunkter, og Mastercard investerer fortsat i at forbedre betalingsoplevelsen. Under sidste forårs program udforskede Mastercard sammen med førende banker i regionen partnerskaber med en række fintechs med fokus på innovative teknologier inden for betalingsaccept. Denne gang, i tråd med et generelt tema om "smartere betalinger", bygger to fintechs, SmilePay og FPSystem, biometriske betalingsløsninger, mens Sossip, FinanceKey, Plexian og D2I Financial Services forbedrer betalingsmulighederne.

“Lighthouse viste os, hvor innovative Norden og de baltiske lande er. Desuden drives Mastercards multi-rail-strategi i regionen delvist gennem erhvervelsen af Aiia, en anden tidligere Lighthouse-deltager. Der er ingen opbremsning, og fintech-sektorerne når et rekordhøjt niveau med mere kapital, der tilføres og dermed tiltrækker endnu flere iværksættere til at bygge fintech-produkter. Betalinger har ført an i denne innovation og beviser således for os vigtigheden af dette community. Vi ønsker at gøre vores til at styrke økosystemet gennem åbne innovationsplatforme som Lighthouse. Det var en svær beslutning at vælge 15 virksomheder blandt alle ansøgerne, men vi er glade for at begynde at arbejde sammen med nogle af de mest lovende fintechs i regionen i foråret. Denne gang er de fleste virksomheder inden for betalingsvertikaler, og vi kan ikke vente med at undersøge, hvilke partnerskaber der kan komme ud af dette program." - Mats Taraldsson, chef for innovation, Fintech og Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics og Baltics.

Lighthouse er fortsat et konkurrencedygtigt program for nystartede virksomheder at deltage i. I efteråret ansøgte 97 virksomheder ved at indsende partnerskabsforslag og virksomhedsoplysninger. 21 shortlistede FINITIV-ansøgere pitchede til Mastercard og dets partnerbanker inden den endelige klasseudvælgelse.

Bæredygtighed er fortsat højt på dagsordenen med virksomheder som Kwota, Econans og Bcar.app, der arbejder på løsninger til at kompensere for, styre og forbedre mobiliteten. Et af de fokusområder, vi har arbejdet med, er at opbygge bedre tjenester til SMV'er, og også denne gang har vi virksomheder som Gigapay, Tailwind og CrowdedHero

"Vores team ser frem til at møde nye fintechs med det primære formål at udforske synergier og skabe endnu mere værdi for vores eksisterende og fremtidige kunder på tværs af segmenter. Vi har været en af bankpartnerne for Mastercard Lighthouse-programmet siden begyndelsen, og nyder at udforske gensidigt fordelagtige muligheder med innovative fintechs." – Joakim Höglund, Partnership Manager hos Swedbank

I løbet af programmet vil de startups, der får adgang, kunne præsentere deres løsninger og diskutere mulige samarbejdsområder med Mastercard, SEB, Swedbank og OP Financial Group i en 1:1 indstilling. Midtvejs i programmet vil virksomheder blive matchet med relevante investorer fra Lighthouse Investor Circle, en gruppe på 40+ investorer, der dækker Europa og Nordamerika.

Derudover vil virksomhederne møde pro bono vækstrådgivere, herunder Fintech Mundi, Invenio Growth og AWS. Programmet faciliterer også møder med Mastercard marketing- og kommunikationsteams, der rådgiver dem i at gøre deres historie og meddelelser klare og attraktive.

 

---

 

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse er en åben innovationsplatform designet til at styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. FINITIV er et gratis program designet til at katalysere symbiotiske partnerskaber mellem fintechs, Mastercard og Tier 1 nordiske partnere. Finitiv kombinerer fintechs energi og innovation med stabilitet og distribution hos store finansielle servicevirksomheder og producerer partnerskaber, der styrker hele økosystemet. Hver femte måned er programmet vært for workshops for 15+ fintechs og bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for at udforske partnerskaber via åben innovation.

 

Læs mere om Lighthouse at www.mclighthouse.com

Medie kontakt

Susanne Krøgh Rasmussen

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com